חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בקשת עזרה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בקשת עזרה

הודעהעל ידי wood_works » 20 דצמבר 2019, 07:26

אז ראשית אני מתנצל מראש על הפוסט הקצת משתפך הזה, אבל הכוונה באמת טובה -
אני כבר הרבה זמן מנסה ללא הצלחה מרובה לחזור ל-woodworking. הסיבות למה הפסקתי לא ממש חשובות (מי שמכיר אותי כנראה מבין) אבל אני ממש לא מצליח להביא את עצמי לעבוד באותה חדווה ואינטסיביות שהייתה לי לפני כמה שנים. יש לי סדנא סופר מאובזרת (שוב, המחשבה הייתה שאם הכלים יהיו שם, אני כנראה גם אשתמש בכם, משהו על משקל if you'll build it - they will come), אבל זה לא עוזר (זה לא חוסר זמן, יותר עצלנות או חוסר עיניין)
אז מה אני בדיוק מבקש -
במהלך השנים צברתי כמות מרשימה של עץ, מהרבה מאוד סוגים, רובו מאוד איכותי כמו אלון, אגוז קליפורניה, Poplar, Pepper Corn, Liquid Amber ועוד הרבה (אני אשמח לשתף בתמונות אם זה מעניין), הייתי מבקש רעיונות לשימוש בעץ, לא משהו ממושך או גדול מאוד, משהוא שבסופו אני אשמח לתת בתור מתנה, כלומר, אם יש למישהו רעיון שהוא היה מעוניין לבנות ו/או לקבל

אז תודה מראש למשתפים, ואם זה לא פוסט ראוי, אני ממש לא אפגע אם הוא יורד
wood_works
סופר משתמש

Re: בקשת עזרה

הודעהעל ידי oferyuval » 20 דצמבר 2019, 08:09

אולי תרומה לקהילה תדרבן אותך ?
צעצועי עץ לילדים שאין להם
משחק שולחן לבית אבות לנזקקים
שולחן קטן למי שידו אינה משגת
שי לחג לקשיש ערירי
ואם אתה עוסק בתיקונים, כנראה שיש לא מעט שיכולים להעזר בך.
אם זה מדבר אליך ואתה לא מכיר צרכים כאלו אתה יכול לפנות לרשויות הרווחה, להציג את עצמך וכישוריך ובמה אתה יכול לעזור.
אולי גם לשאול כאן אנשים מאזורך.
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי wood_works » 20 דצמבר 2019, 08:27

תודה על התגובה והרעיונות, זה לא שלא ניסיתי לייצר עיניין בקהילה כאן (אני לא גר בארץ) אבל אין הרבה עיניין
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 20 דצמבר 2019, 08:53

בדוק צורך אצל הקרובים אליך, כנראה שבלי עניין אתה חייב שיהיה לפחות מעוניין, הרצון שלך להשביע את רצונם יכול לתדלק לך את המוטיבציה.
׳יש לי חומר אשמח לבנות לך משהו׳ תהיה פניה עדיפה על ׳אין לי מוטיבציה ואני צריך אותך לעזרה.׳
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי הרואה » 26 דצמבר 2019, 13:27

נוגע ללב הפוסט שלך,
אני לא מכיר אותך, אבל אצלי אישית אם אכין דברים למשפחה זה יתן לי חשק, למשל לילדים או להורים, לחשוב איזה רהיט יוכל באמת לשמח אותם ולבצע את זה.
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי yyoram » 26 דצמבר 2019, 23:39

אם זה לא אינטימי מידי מבחינתך לשתף איפה אתה נמצא, יכול להיות שזה יעזור למקד אפשרויות.
כאחד שבא מתחום החינוך המיוחד אין לי כמעט ספק שמה שיש לך ובך יכול להיות אוצר ממשי ולפעמים (ממש ללא הגזמה) הצלת נפשות (ובמקרה שלך תרתי משמע !)
yyoram
סופר משתמש

הודעהעל ידי wood_works » 27 דצמבר 2019, 11:55

חברים - הרבה תודות על התגובות, אבל אני לא במצוקה, אני מנסה להחזיר לי את החדווה שביצירה שקצת דעכה, פשוט חבל לי שעץ ככ טוב יהפוך לעץ להסקה, אני מאוד לא אוהב לבזבז
אני מתגורר בקליפורניה, ומנצל את ההזדמנות הזאת להזמין את מי מכם שמגיע לבקר באיזור ומעוניין לבקר אצלי (אני גר דרומית לסאן פרנסיסקו, מרחק הליכה מהמשרדים של אפל)
מובטח ביקור מהנה, woodworking ועוד כמה הפתעות ...
אגב, הרואה, נדמה לי שנפגשנו בעבר, אני חושב שקנית ממני את ה-dust collector של Delta אם אני לא טועה
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי icemen » 27 דצמבר 2019, 14:57

היי שי.. יש לי כמה רעיונות לביצוע.. בניית ארגזים לקינון ציפורים, עפ"י סוג וגודל הציפורים.. יש ברשת הנחיות לגדלים ופתחים בתיבות..את התיבות לתלות על העצים בחצר ובסביבה ולהנות.. אפשר גם להכניס מצלמות לתוך תיבות הקינון ולעקוב אחר התפתחות הגוזלים..לדעתי, תיבות ציפורים בהוסטלים, בתי ספר, מוסדות קהילתיים יהוו עניין גדול במיוחד בקרב ילדים ומבוגרים.. ניתן להכין לוחות לחיתוך לחם/בשר..מגשים, וקערות, או אביזרים אחרים השימושיים לבית, ולהצטרף לירידים בהם תוכל להציג, למכור, לתת לאחרים..עוד אופצייה, אני מניח שיש באזורך חברים שהם חרטי עץ המשתייכים לקהילת החרטים האמריקאית.. ויש להם הרבה פעילויות.. אולי תרתום אותם לפעילות למען הסביבה.. או למען הקהילה, כמו להכין צעצועי עץ ולחלק בבתי חולים לילדים, או למוסדות בהם יש ילדים, חריגים ומוגבלים..לבקר בהוסטלים בהם גרים מבוגרים, ולראות מה חסר להם שאתה יכול לבנות עבורם (פריטים קטנים לשימוש ביתי) בקיצור רק צריך לבחור.. ותראה שיהיו הרבה הרבה אנשים שישמחו לכך.. אתה יכול להשיב לי בוואטסאפ..בהצלחה וחג שמח לכם..
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי wood_works » 27 דצמבר 2019, 19:16

תודה אביחי, מאוד שמח לשמוע ממך, חלף "קצת" זמן ...
רעיונות מצויינים, אני חושב שקרש חיתוך למטבח זה יהיה הפרוייקט הבא (אחרי החבית מאלון)
אני לא מכיר הרבה חרטי עץ כאן, אבל מאחר שיש כאן מבחר ענק של עצים, אני לא ממש מהווה אטרקציה, קרייגליסט מלא בכאלה שרק מחכים שיבואו לקחת מהם עצים (אם להסקה או לאומנות)
אתה זוכר את ההזמנה שלי, אין לה תוקף (אגב, ראיתי באיזה אתר שכרטיסים מישראל הנה זה בסביבות $500 - hint hint nudge nudge )
ואם כבר מדברים על חריטה - powermatic שיפרו את המחרטה שלהם מאוד, החדשה ניראת ומרגישה סופר נוחה, אולי אני אעלה כמה תמונות ממנה, העיניין הוא שהיא כבר יושבת מעל לשנה, מבלי שימוש אחד (חלק מהבעייה)
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי lyuv » 29 דצמבר 2019, 09:38

לגמרי מבין אותך. לאורך השנים מצאתי את עצמי מדלג בין תחביבים בדיוק מהסיבה הזו, ותמיד הלב נחמץ. זה לא שאני כבר לא אוהב את התחום, אלא שמשהו "קצת נכבה".

בכל אופן, מחפש ריגוש חדש? הנה מה שמרגש אותי כרגע בתחום העץ - עבודות שמשלבות מספר סוגי עץ. ראה דוגמה לקרש חיתוך בדיון שהיה כאן: viewtopic.php?f=1&t=12776

חפש ביוטיוב "Drunken rolling pin" (אין לי כרגע אפשרות להביא את הלינק), ותראה רעיון לשילוב מעט מתקדם יותר, שאפשר לעשות איתו מוצרים שונים.

עבודות בטכניקה הזו נראות מדהים ויכולות להתאים מאוד כמתנות.
lyuv
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים