חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

כלים מחו"ל עם שנאי

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

כלים מחו"ל עם שנאי

הודעהעל ידי Eli2019 » 13 נובמבר 2019, 23:22

ידוע לכם אם יש בעיה בשימוש מלטשת או מסור אנכי מארה"ב עם שנאי. יש לי בארה"ב מסור מוצלח של HITACHI דגם CJ90VST, אבל הם טוענים שזה עלול להינזק בשימוש עם שנאי מחמת ההבדל ב-Hz ששם זה 60 וכאן 50. מה ידוע לכם בענין, וכן לגבי שימוש ב- Random Orbital Sander. ניתן כעת להזמין של בוש 5 אינץ ב-$49 מאמזון!
תודה
Eli2019
משתמש ותיק

Re: כלים מחו"ל עם שנאי

הודעהעל ידי Alonv » 13 נובמבר 2019, 23:32

שלום

יש לי מקצוע עליון, מלטשת, וכלים נוספים כולם ניקנו בארהב
הם עובדים כבר מספר שנים.
לא היו לי שום. בעיות.
אלון

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alonv
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Eli2019 » 13 נובמבר 2019, 23:43

תודה. בעיקרון כך חשבתי והיה נראה לי שהם סתם רוצים לכסות את עצמם, אבל חששתי שאולי זה קשור למכשירים שיש בהם speed controller.
Eli2019
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alonv » 13 נובמבר 2019, 23:54

אין לי באף אחד מהכלים בקרת מהירות אלקטרונית.
אלון

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alonv
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Eli2019 » 14 נובמבר 2019, 00:23

ממש עכשיו קיבלתי מייל מבוש בארה"ב והם מאשרים את השימוש עם שנאי. כנראה יש ויכוח בין בוש להיטאצ'י.
Eli2019
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Dmxmustfly » 14 נובמבר 2019, 14:20

זה מאוד תלוי במנגנונים האלקטרונים של הכלים. יש כלים שלא יושפעו ויש כלים שכן. בכל מקרה, מנוע חשמלי שמתוכנן ל 60HZ יאבד 20% נצילות ב- 50HZ.
Dmxmustfly
משתמש ותיק

הודעהעל ידי wood_works » 14 נובמבר 2019, 21:29

אני אנסה לענות בהרחבה עם מעט תאוריה -
מרבית הכלים ה"ידניים" מגעים עם מנועים שנקראים - universal motors, מנועים אלה מאופינים בשתי מערכות winding, אחת על הסטאטור ואחת על הרוטור (החלק שנע ומסתובב), הקונפיגורציה הזאת גורמת שמהירות הסיבוב איננה תלוייה בתדר של המתח המסופק אלא בעוצמה ולמעשה, universal motor יכול לעבוד עם מתח ישר
בניגוד למנועי אינדוקציה, induction motors, שמהירות הסיבוב היא פונקציה ישירה של התדר (ואגב, הפוכה למספר הקטבים),מהירות הסיבוב היא ns=120f/p כאשר ns היא המהירות הסינכרונית (זאת למעשה המהירות המקסימלית שמנוע אינדוקציה יכול לפתח, אבל מעשית זה בד"כ יהיה בתחום של 80% עד 95%, תלוי בהרבה מאוד גורמים וקצת מסובך להסביר ללא פיזיקה), f זהו התדר ו - p הוא מספר הקטבים. בישראל, היות שתדר רשת החשמל היא 50Hz, מנוע אינדוקציה יפתח מהירות של לא יותר מ 3000rpm, בארהב - 3600rpm
ה"הפסד" הוא לא באמת במהירות היות שלא משנה היכן המנוע יוצר, לא ניתן לקבל מהירות מעבר לתאוריה, אבל !!! החוטים שמהם עשויים הליפופים מתוכננים לזרם ספציפי וככל שהתדר יורד, עולה עוצמת הזרם כך שיש סיכוי טוב שמנוע שתוכנן לרשת של 60Hz לא יאריך ימים בעבודה מאומצת ברשת של 50Hz, דבר נוסף, היות שמהירות הסיבוב קטנה, קטנה גם כמות האוויר שזורם סביב המנוע (במקרה של TEFC) והמנוע יתחמם גם בעבודה לא מאומצת

עם כל המידע הזה, מנועי universal ניתן להפעיל עם שנאי ללא תלות בתדר מבלי לגרום לנזק למכשיר (אם ברשותך ספק מתח ישר עם מספיק זרם ומתח, תוכל אפילו ל"שחק" קצת עם התאוריה ולהריץ אותם במתח ישר, או לחלופין, אם יש לך שנאי משתנה למתח חלופין, תוכל אפילו לשחק עם מהירות הסיבוב)

מקווה שעזרתי קצת, גם אם יש יותר מידי תאוריה
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 15 נובמבר 2019, 15:37

מכיר היטב את התיאוריה לגבי הפסדים, חימום יתר וכד׳.
רובם המכריע של המכונות אצלי תוכננו ל 60 הרץ ומנסיון מעשי שהצטבר במהלך כ 10 שנים אין תופעות חריגות או משמעותיות שמפריעות לשימוש בהם ברשת 50 הרץ שלנו. (שואב אבק מרכזי, מתקן טיהור אויר, משור שולחני, משור סרט, משחזת שולחנית ועוד).
המסקנה שלי שהתופעות ה״תיאורתיות״ נבלעות בעודפי היתירות המתוכננת של המוצרים לגבי עמידה בתנאי עבודה מאומצים.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי wood_works » 15 נובמבר 2019, 22:14

זה לא מאוד מדוייק פיני,
כשגרתי בארץ, המנוע של הקומפרסור שלי כמעט נשרף אחרי לא הרבה זמן. העבודה המאומצת בלחץ גבוהה בהחלט השפיעה (זה מה שגרם לי ללמוד את התחום לעומק)
אני מסכים שמרבית הכלים לא יראו יותר מידי "סבל", אבל זה בעיקר נובע מאופן השימוש הדיי קל, רק לצורכי השוואה, אותו קומפרסור עבד, ועדיין עובד, פרקי זמן מאוד ממושכים מבלי ל"התלונן"
לעומת זאת, כשפניתי לpowermatic לפני החזרה לארץ ע"מ לקבל יותר פרטים על המנוע של המשור שלהם (באופן דיי מפתיע הם מייצרים את המנועים שלהם בעצמם) הם הסבירו לי שלמעט הקבלים, המנוע שלהם יסבול עבודה ברשת 50Hz מבלי בעיות מיוחדות, כל שכל מה שנדרש היה להחליף את הקבלים
המסקנה שלי מכל הנסיון הזה היא שזה כנראה בסדר כל זמן שמדובר בשימוש סביר, אבל בעבודה מאומצת, שווה לבדוק עם היצרן לגבי שרידות המכשיר
במאמר מוסגר, miletmatic, היצרן של הרתכות במפורש הזהירו אותי לא להפעיל את הרתכת שלהם ברשת של 50Hz, זאת לא רתכת עם inverter אלה מהסוג הטוב והמוכר של שנאי
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 16 נובמבר 2019, 19:34

לגבי "מאוד לא מדוייק" אני חולק עליך.

יחד עם זאת לא הייתי ממליץ לבית מלאכה מקצועי/תעשייתי העובד באינטנסיביות להשתמש או לרכוש מכונות שלא יועדו על ידי היצרנים שלהם לעבוד בתדרי עבודה מקוריים.
אצל חובבים הסיפור הוא אחר.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־11 אורחים