חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

תחליף למסור שולחן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

תחליף למסור שולחן

הודעהעל ידי Munir » 20 מאי 2019, 22:05

שלום לכולם,
התחלתי קורס בסיסי בנגרות מסורתית לפני 3 חודשים, כרגע סיימתי אותו ומתעסק בעץ בסופי שבוע.
יש לי א הכלים הבאים:
1. מסור פנדל 10" שהגיע לפני כמה ימים
2. מקצוע בלוק פליין
3. מקצוע סטנלי מספר 4 ששיפצתי אותו ומצבו מעולה
4. מסור יפני
5. שתי מפסלות מערביות, 6 ו 20
6. זוויתון
7. אבן השחזה 1000/6000
8. מוביל השחזה פשוט

אני לומד לאט איך ליצור מחברים שונים בעזרת כלים ידניים בעיקר בנוסף לפרויקטים קטנים שניסיתי לעשות.
הבעיה שלי כאשר קונה עץ מוקצע בד"כ הצדדים שלו לכל אורכו קצת מעוגלות או בכלל כל העץ לא הכי ישר שיש , וכיוון שאין לי מסור שולחן לסדר את זה אני מנסה לסדר אותו עם מקצוע אבל זה הרבה עבודה בד"כ (אני לא מומחה במקצוע , כן) וזה לא עיקר העבודה וזה לוקח 60% מהזמן , רק ליישר את העץ כדי להתחיל לעבוד עליו.
ראיתי לאחרונה שרוטר יכול לעזור במקרים כאלה, מה דעת המומחים כאן לגבי הפתרון הזה? איזה רוטר לרכוש ? האם יש פתרון אחר ממסור שולחן?
(מסור שולחן יקר לי כרגע ולא רוצה לרכוש סיני באלף שקל)

תודה מראש
Munir

Re: תחליף למסור שולחן

הודעהעל ידי Se7eN » 21 מאי 2019, 00:42

אפשר עם רוטר אבל לא הייתי ממליץ ללכת בכוון הזה.
ההצעה שלי אליך - תקנה מסור עגול נייד, שיהיה לך שימושי גם בהמשך, ואז תבנה לו ג'יג או אפילו בסיס שהופך אותו למסור שולחן. יש המון דוגמאות ביוטיוב. לא פתרון לכל החיים, אבל באופן זמני אני חושב שתשיג את התוצאות הטובות ביותר ביחס להשקעה.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי hummiz » 21 מאי 2019, 05:48

Se7eN כתב:אפשר עם רוטר אבל לא הייתי ממליץ ללכת בכוון הזה.
ההצעה שלי אליך - תקנה מסור עגול נייד, שיהיה לך שימושי גם בהמשך, ואז תבנה לו ג'יג או אפילו בסיס שהופך אותו למסור שולחן. יש המון דוגמאות ביוטיוב. לא פתרון לכל החיים, אבל באופן זמני אני חושב שתשיג את התוצאות הטובות ביותר ביחס להשקעה.

זה פתרון שבמשך תקופה חשבתי גם ליישם אבל אחרי שראיתי כל כך הרבה אזהרות בטיחות כנגד הסיפור הזה..החלטתי לרדת מהעניין.
צריך להזהר מאוד כי אין הגנה על הלהב וזה יכול להעיף את העץ הנחתך הישר אל גוף הנגר ולפצוע אם לא יותר..

חשוב להעלות את הנקודה הזאת..
hummiz
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Munir » 21 מאי 2019, 10:29

אני מסכים לגבי הבטיחות, יש לי מסור עגול ללא מסילה או גיג שגם אם חותך ישר , החיתוך לא נקי. יש מצב שהלהב לא נכון?
לגבי הרוטר , למה אתה חושב שזה לא כיוון נכון?
Munir

הודעהעל ידי Edi » 21 מאי 2019, 11:18

בדוק את המקבילות של להב המסור לדופן הכלי
רוטר יעשה את העבודה בהרבה מאוד זמן ועם לכלוך רב
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 21 מאי 2019, 13:43

hummiz כתב:
Se7eN כתב:זה פתרון שבמשך תקופה חשבתי גם ליישם אבל אחרי שראיתי כל כך הרבה אזהרות בטיחות כנגד הסיפור הזה..החלטתי לרדת מהעניין.

אין עם זה שום בעיה, פשוט צריך להתקין סנפיר בטיחות כמו שיש במסורים שקונים בחנות. חפש riving knife ותראה שיש הרבה כאלו שבנו לעצמם מסורים והוסיפו את הרכיב החשוב והחיוני הזה.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי אמיר ח. » 21 מאי 2019, 16:59

Munir כתב:וכיוון שאין לי מסור שולחן לסדר את זה אני מנסה לסדר אותו עם מקצוע אבל זה הרבה עבודה בד"כ (אני לא מומחה במקצוע , כן) וזה לא עיקר העבודה וזה לוקח 60% מהזמן , רק ליישר את העץ כדי להתחיל לעבוד עליו.

אם הבנתי נכון, אתה בינתיים משתמש במקצוע ידני כדי להכין את העץ לתחילת העבודה (ארבעה צדדים ישרים ומקבילים). אבל לא הבנתי מה הקשר בין מסור שולחן לבין יישור העץ.
הכלים החשמליים שמחליפים את המקצוע הידני הם Planer ו- Jointer המשמשים לקבלת צדדים ישרים ומקבילים, ורק בסוף משתמשים במסור שולחן כדי לחתוך את העץ לרוחב ולאורך הרצויים.

אשמח אם מישהו יתקן אותי ע"מ ללמוד.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 21 מאי 2019, 17:23

אמיר אתה צודק. אבל באין מקצוע (בכל זאת - זהו כנראה הכלי הכי יקר מבין המכונות הבסיסיות) אפשר בהחלט להוריד מעט מכל פאה ע"י חיתוך במסור השולחן. במיוחד פה כשמדובר כנראה על פרופילים יחסית צרים - עד 10 ס"מ ואפילו הרבה פחות. כדאי להשתמש בג'יג מתאים כדי לשמור על מקבילות ולהמנע מתזוזה לא נכונה של העץ בעת החיתוך, אבל זה אפשרי לגמרי.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Edi » 21 מאי 2019, 17:48

אמיר ח. כתב:
Munir כתב:וכיוון שאין לי מסור שולחן לסדר את זה אני מנסה לסדר אותו עם מקצוע אבל זה הרבה עבודה בד"כ (אני לא מומחה במקצוע , כן) וזה לא עיקר העבודה וזה לוקח 60% מהזמן , רק ליישר את העץ כדי להתחיל לעבוד עליו.

אם הבנתי נכון, אתה בינתיים משתמש במקצוע ידני כדי להכין את העץ לתחילת העבודה (ארבעה צדדים ישרים ומקבילים). אבל לא הבנתי מה הקשר בין מסור שולחן לבין יישור העץ.
הכלים החשמליים שמחליפים את המקצוע הידני הם Planer ו- Jointer המשמשים לקבלת צדדים ישרים ומקבילים, ורק בסוף משתמשים במסור שולחן כדי לחתוך את העץ לרוחב ולאורך הרצויים.

אשמח אם מישהו יתקן אותי ע"מ ללמוד.

בהחלט ניתן, עם תוצאה מצוינת אפילו, אבל תהליך מסורבל משימוש בג'וינטר, חפש סרטונים ברשת
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 21 מאי 2019, 18:50

תודה לכם על התשובות.
אמיר ח.
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים