חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

תחביב מתחדש ומשתדרג

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

תחביב מתחדש ומשתדרג

הודעהעל ידי rondadon » 27 אפריל 2019, 10:48

שלום לכולם,

אחלה קהילה יש פה לפי מה שהספקתי לקרוא עד עכשיו, אז אשמח להצטרף :)

קצת עלי: רון, בן 33, מהנדס תוכנה ביום ומשוגע diy בלילה. האהבה לעץ הגיעה מאבא (נגר מהיום שיצא מהצבא עד לפנסיה שהגיעה השנה).

בעבר בניתי כמה פרויקטים קטנים ולא מסובכים מידי, האחרון היה מגדל למידה / שולחן לילדה, שהוכיח את עצמו כשימושי מאד!

מכיוון שגרנו בדירה בבניין עד עכשיו, לא כל כך יצא לי לממש את התחביב בשנים האחרונות (חוץ מבניית המגדל-שולחן לילדה, שגם זה נעשה בחצר של ההורים ועם סנדוויץ' שהזמנתי חתוך ברובו).
בקיץ הקרוב סוף סוף נכנסים לבית פרטי, תהיה גינה נחמדה ומחסן, אז אישתי שתחייה מפרגנת (וכבר עם בקשות ל3 פרויקטים...) ויש לי תקציב של עד 7000 ש''ח לקניית ציוד.

המגוון מבלבל, אבא שלי הוא מחסידי הציוד הזול לבית כי תמיד היה משתמש בציוד בנגריה שהיה צריך, אז הוא לא מקור להמלצות טובות, כי מבחינתו ג'יגסו ב300 שקל זה יקר לבית...

מה אני מתכנן לבנות (או מה אישתי ביקשה...)?
1. בית עץ לילדה (ולזו שבדרך). הכיוון הוא לבנות את המסגרת מקורות אורן ואת הקירות/גג מסנדוויץ כדי לחסוך בעלויות העץ.
2. שולחן קק''ל קטן לילדה גם כן (קורות אורן, דיי בסיסי).
3. מיני מטבחון חיצוני, בגודל 3 קבינות, אחת לתנור בילטאין וכיריים חשמליים מעליו, אחת עם 2-3 מגירות ועוד אחת עם ארון וכיור מעליו. פה חשבתי על סנדוויץ למבנה הכללי, וגם על יצירת משטח עבודה מהדבקת 2 לוחות סנדוויץ וגימור קנטים מעץ אורן, כי לא מעוניין להשקיע בבוצ'ר בלוק מאלון.
4. מיני פרגולה כגגון לחניה השנייה (אחת מקורה אחת לא).

מעבר לזה רוצה לבנות שולחן עבודה נייד עם גלגלים שאוכל לגלגל מהמחסן לגינה כדי לעבוד.

אחרי הפרומו הארוך, השאלות...
חשבתי לרכוש את הכלים הבאים:
1. מסור שולחן
2. מברגה-מקדחה
3. אימפקט
4. רוטר
5. ג'יגסו / מסור חרב (עדיפות למסור חרב, יוכל גם לשמש אותי לגיזום ענפים בגינה, יודע שהשימושים שונים...)
6. מלטשת עגולה
7. אקדח צבע (מתלבט בין לקנות חשמלי לבין לקנות קומפרסור פשוט שישמש לעוד דברים עם אקדח לקומפרסור).
8. פטישון (לשימוש כללי)
9. ג'יג קרייג לפוקט-הול (לא חובה, סתם פינוק)

ברור לי שהתקציב לא מאפשר לקנות מוצרי high end, ולכן ההתלבטות היא כזו - יש לי אפשרות לרכוש סט נטען (חדש) של מקיטה (18v) במחיר טוב של עד 4000,אולי פחות אפילו. הסט כולל מקדחה-מברגה, אימפקט, פטישון, מסור עגול 6.5 אינץ', מסור חרב, מולטיטול ומגיע עם 3 סוללות 5 אמפר ומטען. מה שמשאיר לי בערך 3000 שקל, ובתקציב הזה מצאתי מסור שולחני שפך 8.5 אינץ' דגם hs80 שאליו אוכל לצרף רוטר של מקיטה rp0900, מלטשת מקיטה b05030 ואקדח צבע חשמלי כלשהו או מדחס עד 600 שח לערך.

האפשרות השנייה היא להשקיע את מירב הסכום במסור שולחן (שמתי עין על הדיוולט 7491), אבל זה בקושי משאיר תקציב להמשך הציוד, כי זה לבד כ4000 ש''ח. ההתלבטות שלי היא כמה אני צריך השקעה כזו במסור שולחן....

אשמח להצעות, המלצות, הארות והערות...

זהו, חפרתי מספיק...
מצרף תמונות מהפרויקט האחרון סתם בשביל הכיף :)

חג שמח!
תמונהתמונהתמונהתמונהתמונהתמונה

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

Re: תחביב מתחדש ומשתדרג

הודעהעל ידי YonathanZ » 27 אפריל 2019, 11:06

דעתי כחובבן כמוך:

מברגת אימפקט בכלל לא חובה, זה אמנם נחמד שאפשר לקדוח ורגע אחרי להבריג אבל ממש לא הכרחי.
מסור חרב לא ברור איך הוא קשור לנגרות (ג'יגסו חובה לחיתוכים מפותלים, אלא אם כבר יש לך מסור שרט).
מסור עגול זה לחיתוך של פלטות לחתיכות קטנות יותר שניתן יהיה לעבוד איתן על המסור שולחן, השאלה אם אתה מתעסק עם פלטות כאלה.
אין שום סיבה לשים 4 אלף שקל על סט 18 וולט.
עזוב מסור של שפך, לך על DEWALT או BOSCH, לדיוולט פחות פיצ'רים (שניתנים להוספה עם קצת יצירתיות) אבל יש לו גובל מצויין שננעל משני הצדדים ונשאר מקביל.
YonathanZ
סופר משתמש

הודעהעל ידי atzmonster » 27 אפריל 2019, 11:49

ברוכים הבאים

אשמח לדעת באיזו תוכנה אתה משתמש לשרטוט?
סמל אישי של המשתמש
atzmonster
סופר משתמש

הודעהעל ידי YonathanZ » 27 אפריל 2019, 12:56

SolidWorks
YonathanZ
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 27 אפריל 2019, 13:52

תודה רבה

אכן כפי שנרשם זו solidworks
יש לחבר עם רישיון מהעבודה, ואני מסתדר איתה הרבה יותר טוב מsketchup שבכל מקרה לדעתי התדרדרה ברגע שהפכה לweb בלבד לגרסה החינמית.

יונתן,
אכן אימפקט זה מותרות, מסכים, יש לי כבר היום מברגה בוש כחול 10.8v gsr או gsb לא זוכר בדיוק, אבל לדעתי קצת חלשה לקידוחים מסיבים יותר (נגיד לקורות פרגולה), אז חשבתי לקנות מקיטה 18v, וההבדל בעלות של רק מברגה מול סט עם אימפקט לא גדול. האמת ששוקל להזמין כזה מחו''ל, הבעיה היחידה היא שהמטענים מגיעים 110v ואז צריך לקנות בארץ או לקחת למישהו שימיר אותם.

לגבי המסור חרב, חשבתי שיכול להיות תחליף לג'יגסו, אבל מבין שטועה...לא מתכנן שום דבר שיצריך ג'יגסו בזמן הקרוב, וזה כמה מאות שקלים שאוכל לקנות בהמשך, אז פחות קריטי לי כרגע.

לא מתכנן לקנות פלטות שלמות אף פעם בגדול, במקסימום חצי פלטות, כדי שגם יהיה לי קל ונוח לשנע עם הרכב על הגגון או בבגאג' (סטיישן, מושבים למטה). יש מחסן עצים ממשך בהמשך הרחוב מהמשרד, אז יהיה לי נוח לרכוש ולהוביל לבד (iwood בנתניה, אם יש המלצות או דיס-המלצות).

חשבתי האמת גם להתחיל עם המסור עגול ולבנות ג'יג לחיתוך פלטות במקום המסור שולחן, אבל חושש מהרמת דיוק שאפשר להשיג ככה.

לגבי מסורי שולחן, מה לגבי metabo? הבנתי שחברה טובה גם כן...לא הכרתי בכלל לפני.
ראיתי דגם 216 ts בסביבות 3100, בכל זאת בערך 1000 פחות מהבוש או דיוולט.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי YonathanZ » 27 אפריל 2019, 15:17

לגבי סט מקדחה ואימפקט, יש המון חברות ודגמים שבאמת קשה להמליץ אבל אפשרות נוספת היא לקנות שנאי בכמה עשרות שקלים. אני אגב משתמש ב-GSB 10.8 ולא מצאתי משהו שהיא לא עמדה בו, אפילו קידוח בבטון.
ג'יג למסור עגול - אם אתה קונה מסור עגול אז שווה לנסות, רמת הדיוק תלויה אך ורק בדיוק שלך בזמן ההרכבה של הג'יג.
מסור מטאבו - שים לב לגודל הלהב שמשפיע על עומק החיתוך - עד 63 מ"מ. חוץ מזה אני לא מוצא ביקורות למוצר הזה, לעומת הדיוולט והבוש שעמוסים בביקורות מחמיאות באמזון.

אופציה נוספת היא לייבא מסור דיוולט או בוש מחו"ל + שנאי (כך אני עשיתי עם דיוולט 7480). שנאי מאיביי עלה לי כ-500 ש"ח, והמסור לדעתי יצא 2500 ש"ח. כמובן שאין אחריות פרקטית (הזמנתי מאמזון ארה"ב דרך חברת שילוח צד שלישי). חסרון נוסף הוא שצריך להזמין להבים מחו"ל בגלל קוטר קדח שונה (לא בעיה כי יש בשפע באמזון ארה"ב עם משלוח בעלות סבירה) והבנתי שמאבדים קצת כוח של המסור בגלל ההמרה מ-60 ל-50 הרץ. היתרון, מעבר לחיסכון במחיר המסור עצמו, הוא שזה פותח בפניך את כל העולם של מוצרי 110V שנמכרים ממש בזו"ל באמזון ארה"ב, כולל מסור עגול, ג'יגסו, ראוטר, מקצועות וכל כלי בעצם.

אם אתה הולך על מסור שולחן זול, תתכונן לבנות גובל בעצמך:
https://www.youtube.com/results?search_ ... +saw+fence
YonathanZ
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 28 אפריל 2019, 00:30

קודם כל אחלה פרוייקט, עבודה יפה!!

אני מציע דווקא הפוך מקודמי:
סט של נטענים עדיף לדעתי להזמין מחול. אני הייתי הולך על ריובי - יש להם מגוון סטים שרובם יעלו לך באיזור 200 דולר לפני מיסים ומשלוח בארהב. באירופה נמכרים עם שנאים מתאימים, אז כדאי לבדוק אם עדיף להזמין משם את כל הסט, או רק מטען. אם לא קנית מאירופה, אפשר לקנות בארץ שנאי למטען 110V, ו/או המרה של המטען המקורי ו/או רכישת מטען בלבד פה.

אני אישית פחות אוהב את הרעיון של להפעיל כלי גדול ומסיבי על שנאי, ולכן דווקא משהו כמו מסור שולחן אני מעדיף לקנות בארץ.
וגם לא הייתי רץ מיד למסור שולחן בהכרח, שווה להתחיל עם המסור העגול. אגב לרוב הפרוייקטים שציינת דווקא מסור גרונג הוא הכלי העיקרי שתצטרך, שולחן לא יעזור.

* אם רלוונטי שלח ה"פ, יש לי כלי של מקצוע עליון תחתון פלוס מסור שולחן שאולי יעניין אותך.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Edi » 28 אפריל 2019, 09:08

ברוך הבא, התחביב אכן מושך ומרתק, אני חושב שישנם שני סוגים עיקריים של חובבים, אלו שהכלים עבורם הינם רק אמצעי להשיג את המטרה ובד"כ לא ישקיעו מעבר למה שצריך בכדי להשיג אותה ואחרים שעבורם שימוש בכלי איכותי הינו חלק מהפאן הכולל.
לגבי מסור שולחן, אל תקנה עד שלא יסתדר לך לקנות כלי איכותי, (תוכל לראות את הביקורת שלי באתר על ה7491) הוא הלב של בית המלאכה וכלי לא מדוייק ולא נוח יאכזב אותך.
מסור חרב אינו תחליף לג'יגסאו כפי שכבר אמרו לך לפני, יש לי גם וגם, החרב בעיקר לחיתוך עצים לטאבון וגם לשימוש בגינה, הג'יגסאו הוא כלי שבעזרת עזרים יכול לבצע את כל החיתוכים שיש, לא רק בעץ. שווה להשקיע באחד מדוייק ואמין.
יש הבדל גדול בין אימפקט למקדחת פוטר, בכדי להבריג ברגים ביעילות לעץ אתה חייב אימפקט, אחרת הביט מחליק על הבורג.

תהנה מהתחביב
נערך לאחרונה על ידי Edi בתאריך 01 מאי 2019, 14:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 28 אפריל 2019, 16:14

תודה לכולם,

Edi כתב:...אני חושב שישנם שני סוגים עיקריים של חובבים, אלו שהכלים עבורם הינם רק אמצעי להשיג את המטרה ובד"כ לא ישקיעו מעבר למה שצריך בכדי להשיג אותה ואחרים שעבורם שימוש בכלי איכותי הינו חלק מהפאן הכולל...

מסכים לחלוטין, ובגדול אני מהחלק השני :) אבל המעבר לבית חדש לא משאיר יותר מידי תקציב להתפרע לצערי...

אני מתחיל לפקפק ביכולת שלי לרכוש מסור שולחן איכותי במקביל לשאר הכלים כרגע.
ההנחה שחיתוכי פלטות לא יהיו עניין שבשגרה, אז פשוט אכין לי ג׳יג מוביל לחיתוך עם המסור העגול בתור התחלה.

אעשה עוד שיעורי בית ואחפש עוד reviews לפני הרכישה.

Edi כתב:... יש הבדל גדול בין אימפקט למקדחת פוטר, בכדי להבריג ברגים ביעילות לעץ אתה חייב אימפקט, אחרת הביט מחליק על הבורג.

האם שימוש בקלאץ׳ במברגת פוטר לא משיג אפקט דומה? מבחינת מניעת ההחלקה הכוונה, היתרון של ה״דפיקה״ של הבורג פנימה ברור לי.
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 28 אפריל 2019, 17:02

לא, מברגה עם קלטש עובד לא תהיה מספיק חזקה למרבית ההברגות, צפה בסרטון בעיקר אחרי ד 08:00

https://youtu.be/JVMwp4Hm7OQ
נערך לאחרונה על ידי Edi בתאריך 28 אפריל 2019, 19:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
Edi
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים