|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי יניב » 17 דצמבר 2018, 01:50
אני מתכנן לבנות ארונית להחזיק ספרים ומיני דברים אחרים ולתלות אותה על קיר גבס. המידות סדר גודל של 120 על 120 על 35. אני אבנה את הארונית מסנדוויץ, כנראה ליבנה 16 מ"מ.
לגבי הארונית - 1. אני מבין שאת הגב של ארוניות כאלו עושים בד"כ מדיקט 5 מ"מ?
לגבי התלייה, ראיתי שהומלץ בפורום על French Cleat בכדי לא לראות את הברגים ויש לי מספר שאלות לגבי זה. 1. באילו מרחקים יש לחבר ברגים לקיר בלייסט שמחובר לקיר? האם מספיק להתחבר לניצבים? במקרה כזה מדובר על מקסימום שני ברגים (כי ניצבים זה בד"כ כך 60 ס"מ). האם זה מספיק או שצריך להתחבר גם לגבס בדרך בכדי שיהיו יותר חיבורים? 2. כאשר מתחברים לניצבים, איך עושים זאת? בעזרת דיבלים? אם כן אז אילו דיבלים מומלצים? 3. את הלייסט שמחובר לארון עצמו מחברים לדפנות האנכיות והדופן העליונה. חיבור זה נעשה לתוך השכבות של הסנדוויץ' - האם הוא חזק מספיק? 4. גם בחיבור זה (לארון) - באילו מרחקים צריך לחבר ברגים? 5. איזה משקל יכולה להחזיק התקנה כזו? אני מעדיף להיות עם מרווח ביטחון גדול ולא לקחת סיכון שזה ייפול יום אחד.
-
יניב
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 17 דצמבר 2018, 20:49
לגבי הארונית - 1. אני מבין שאת הגב של ארוניות כאלו עושים בד"כ מדיקט 5 מ"מ?
5-8 מ"מ. לגבי התלייה - 1. חיבור לניצבים זה מצוין. ברגי סיבית 4 מ"מ עם מברגת אימפקט בלי קידוח מקדים בקיר. בתלות בעומס על המדפיה, סה"כ 4-5 מקומות עגינה של הלייסט על הקיר. אלה הדיבלים שאני תולה ארונות מטבח ומיכלולים כבדים בכלל: http://www.mytad.co.il/productscatlog/d ... molly.htmlקודחים חור בגבס, מתקינים את הדיבל, שולפים את הבורג, מצמידים את הלייסט ונועלים את הבורג חזרה. 2. רשמתי קודם, ברגי סיבית + מברגת אימפקט. 3. לא, הסנדביץ' לא מתאים, תכין מעץ אורן. 4. 4-5 ברגים + דבק אל גב המדפיה. 5. בשיטה המתוארת ההתקנה תעמוד ב-80-100 ק"ג. בכל מיקרה, רצוי מאד להוסיף עוד שתי נקודות עגינה בשתי הפינות התחתונות, הספריפ יסתירו את ראשי הברגים.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי יניב » 17 דצמבר 2018, 23:15
תודה על התשובה המפורטת!
שאלות על התשובות -
2. ברגי סיבית יקדחו את הניצבים? והם יחזיקו מספיק חזק בלי דיבל כלשהו? אורך מינימלי של ברגים להשתמש? (רק לוודא - ברגי סיבית אלו הברגים הסטנדרטים שיש בכל טמבוריה, נכון?)
3. להכין את הארונית מעץ אורן? או שהלייסט יהיה מעץ אורן?
4. אתה מתכוון להתחבר לגב הארונית (שהוא 5 מ"מ)? לא לדפנות של הארונית?
-
יניב
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 18 דצמבר 2018, 08:41
יניב כתב:תודה על התשובה המפורטת!
שאלות על התשובות -
2. ברגי סיבית יקדחו את הניצבים? והם יחזיקו מספיק חזק בלי דיבל כלשהו? אורך מינימלי של ברגים להשתמש? (רק לוודא - ברגי סיבית אלו הברגים הסטנדרטים שיש בכל טמבוריה, נכון?)
3. להכין את הארונית מעץ אורן? או שהלייסט יהיה מעץ אורן?
4. אתה מתכוון להתחבר לגב הארונית (שהוא 5 מ"מ)? לא לדפנות של הארונית?
2. כן, בורג סיבית = בורג לעץ. תעשה חשבון שאחרי חדירת כל העוביים (לייסט + קיר) יבלטו כ-7 כריכות. בלי דיבלים, רק מברגת אימפקט. 3. תכין את הארונית ממה שמתאים לך, את הלייסטים מעץ אורן. תכין לוח אורן של 18-20 מ"מ עובי באורך המתאים וברוחב של 14-20 ס"מ. תחצה אותו לאורכו בזוית של 30 מעלות. את החלק שבא אל הקיר קצר בכ-2 ס"מ עכדי שישאר טווח כיוונון אם יש צורך. 4. כמו ששאלת בהתחלה, לגג/מיכסה הארונית ולדפנות.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי יניב » 19 דצמבר 2018, 00:01
Alex Milch כתב:3. תכין את הארונית ממה שמתאים לך, את הלייסטים מעץ אורן. תכין לוח אורן של 18-20 מ"מ עובי באורך המתאים וברוחב של 14-20 ס"מ. תחצה אותו לאורכו בזוית של 30 מעלות. את החלק שבא אל הקיר קצר בכ-2 ס"מ עכדי שישאר טווח כיוונון אם יש צורך. 4. כמו ששאלת בהתחלה, לגג/מיכסה הארונית ולדפנות.
וחיבור בורג לתוך השכבות של הסנדויץ' בארונית עצמה - חזק מספיק להחזיק את כל הארונית? ואיך מסתירים את זה מהצד? אי אפשר לעשות דפנות ארוכות יותר כי הלייסט עצמו מתחבר גם לדפנות המאונכות.
-
יניב
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 19 דצמבר 2018, 08:56
יניב, אני לא בטוח שהבנתי את השאלות האחרונות שלך, תגיע למפגש ביום שישי הקרוב ואענה על כל שאלותיך.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי amirb » 21 דצמבר 2018, 12:01
בארון מטבח העליון שהתקין הקבלן היה חיבור לייסט סנדוויץ פשוט 17-20 ממ עם סיכות לדופן ולחלק העליון. החיבור של הלייסט הקבוע לקיר גבס היה עם בורג בכל צד לניצב ואחכ בהתקנת הארון שמו דיבל דפיקה ארוך שנכנס דרך הלייסט עד הבטון שמאחורי הגבס. זה ה 2 סנט שלי
-
amirb
- משתמש ותיק
-
על ידי Oganim » 23 דצמבר 2018, 17:19
הרבה אנשים שקנו ברגי פרפר לגבס, שנקראים גם Molly, כפי שהאדון ציין לא היו מרוצים מהתפקוד שלהם. הסיבה פשוטה : הם לא משתמשים באקדח התקנה של הבורג. אני ממליץ לכל מי שמעוניין להשתמש בפעם הראשון בעוגן זה, לראות בסרט בכתובת https://www.adit.org.il/portfolio-item/in-co/ ולא לשכוח לקנות את האקדח שמתאים לדיבל שלהם. עם האקדח, הדיבל נפתח בצורה אופטימלית. לגבי החוזק, יש גם תלות של עובי הגבס שעליו הדיבל מתחבר וגם בקוטר של הדיבל שאתם קונים. תמצאו באותה כתובת גם נתונים טכניים מפורטים לגבי התסבולת בהתאם לקוטר של הדיבל ולעובי הגבס באותה כתובת. בהצלחה!
-
Oganim
-
על ידי יניב » 29 דצמבר 2018, 16:36
זה בגדול תכנון המבנה הכללי של הארונית. אולי אוסיף דלתות או אשנה משהו אבל כבר יש לי שאלות לגבי הבניה/התקנה. הרוחב כולו 111.4 ס"מ (כלומר רוחב כל תא 35 ס"מ) ועובי הפלטות 16 ממ. 1. האם זה מבנה יציב מספיק להחזיק ספרים? בד"כ מטריצות שראיתי הן פלטות אנכיות שמדפים מחוברים ביניהן וכאן זה שונה. יש תאים רחבים יחסית שלאורך כ 70 ס"מ אין להם תמיכה. זה בסדר? 2. האם יש עדיפות בין (א) לעשות את המדף התחתון והפלטה העליונה ברוחב מלא והצדדים האנכיים ביניהם לעומת (ב) לעשות את הצדדים האנכיים באורך המלא והמדף התחתון/פלטה עליונה ביניהם? איזה חיבור מספיק חזק לחבר אותם (בהנחה שאשתמש בברגים ולא חיבורים מתוחכמים יותר אלא אם אין ברירה) 3. האם מבנה כזה שבו אין פלטות אנכיות לכל הגובה לכל רוחב המטריצה יכול להיתלות על הקיר רק ע"י חיבור רק מהפלטה העליונה (ע"י French Cleat או דרך אחרת)? או שצריך לתת תמיכה גם לפלטה התחתונה באופן כלשהו?
נערך לאחרונה על ידי יניב בתאריך 29 דצמבר 2018, 18:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
-
יניב
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 29 דצמבר 2018, 18:04
אתה חייב להתקין גב, דפוק סיכות מסביב, במדפים ובחוצצים האנכיים.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־7 אורחים
|