|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי GAVI7 » 13 מאי 2008, 00:00
שלום, אני מתחילה בתחום עבודת כפיים, כך שרציתי לשאול
אני עומדת לצבוע לבד ארונות מטבח מפורמייקה , החומר הוא פורמייקה לבנה טיפה מחוספסת , ארון קבלן מלפני 9 שנים מה שנתנו בהרבה דירות אז.
קראתי את המאמרים כאן בנושא והבנתי את השיטה, אבל השאלה היא לגבי הטכניקה של הצביעה .
רציתי לדעת בתור מתחילה בפורום הזה :
א. האם לצבוע במברשת מיוחדת מוחלקת איכותית מאד או ברולר קטן ( או גם וגם ), כדי שלא יראו את הפסים של המברשת.
אשמח לקבל הצעות על גודל ואיכות, של סט כלים מדוייק למשימה ! טוב , זה הכי חשוב ??
ב. איך לוודא בטכניקה של הצביעה איזושהיא אחידות הומוגניות ומראה מוגמר ומלוטש יפה, בלי כל מיני גלים , פסים וכתמים של צבע ? - אין לי ניסיו בעבודת ידיים אבל ממש רוצה להתחיל.
ג. ציון מתפוז כתב שצבעי אקריל יתנו לי יותר אפקטים , אם אפשר טיפה לפרט מה הכוונה ? ( אני מניחה שדיבר על גוונים יפים כמו פנינה ומטאלי )
ד. אם אני אקפיד על הכללים, האם צביעה עצמית תביא אותי לרמה יפה ? זו לא
דירת סטודנטים אלא בית ל'אמצע החיים', השקעה לטווח ארוך . בטלוויזיה ראיתי שצבעו ויצא מקסים.
ואל תחסכו לי פה על חומרים, אני באמת רוצה שייצא לי גימור מיקצועי , אז אם
כמה מברשות עם שיער טבעי יקרות,אחת לכל שיטת יישום - קנטים , צדדים וכו' ) זה בסדר, וכנ"ל עוד , אני לא יודעת מה.רולרים יותר טובים וכו' , - איזה גדלים ?
נ.ב. אני באמת מקווה שלא ירעדו לי הידיים בעבודה
תודה לכם, ( יהודה תודה ) , גאווי ,
-
GAVI7
-
על ידי GAVI7 » 13 מאי 2008, 00:20
התכוונתי לכל עזר כלי עבודה שישפר ביצוע של צביעה מרמה חובבנית לרמה של צבעי טוב . פסי הדבקה לתיחום אזורים קטנים בהתחלה ? כל מה שעולה על דעתכם שהפרוייקט יצליח.
מבחינתי אשמח לקבל מסרון עם החומרים הכי איכותיים והכי טובים למטרה גם אם הם יקרים , כי לי חסר ניסיון . גם הנחיות לתנאי עבודה - אוורור ייבוש ,
וגם לגבי פטנטים רעיונות לשיפור.
-
GAVI7
-
על ידי GAVI7 » 13 מאי 2008, 19:40
האם זה נכון שמשטח ייצוגי שנמצא באמצע הבית , כמו אצלנו - עדיף להשקיע ולרסס עם מרסס ? ולא בצביעה ידנית, השאלה היא מבחינת התוצאה לא מבחינת כמות העבודה
האם על תוצאת עבודת המרסס צריך לעבור עם רולר קטן ?
כמה שכבות צבע ?
-
GAVI7
-
על ידי maamoon » 13 מאי 2008, 21:03
עם פורמיקה מספיק שתי שכבות של צבע.. בדרך כלל
אבל כמובן תלוי בטכניקה והמראה הסופי המבוקש
יהודה ענה ומאוד ענייני ואין מה להוסיף ... עם מרסס אתה מקבל משטח חלק כמו פני ים שקט , וזה המטרה בריסוס לדלל את החומר שיתפזר וישתתח יפה לרסס אותו לפנים חלקות ולתת לו להתייבש ולא לעבור על זה עם שום דבר, אללא אם רוצים לצור אפקט , של מברשת כדוגמה.. אם הצבע שאתה צובע הוא עם ברק נמוך אז אין צורך בביצוע עבודה עם מרסס כי ממרחק של יותר מחצי מטר לא יזהו הבדל אם תעבוד נכון עם המברשת...
מרסס זה מקצוען.. מברשת אפשר גם , כלל אצבע הוא עם צבעים על בסיס מים מברשת סנטטית עם צבעים על בסיס אחר מברשת עם שערות טבעיות וכי למה, כי שערות טבעיות מתקפלות במים כמו השיער במקלחת ולא נזכפות ישר ונהיה קשה לעבוד איתן, כמובן עם מברשת אי אפשר לדתת מאוד כי אז אתה לא משאיר כלום צבע ואי אפשר לשטח צבע לא מדולל עד 0
תתחיל בזה שתגדיר לעצמך מה המראה הסופי המבוקש
אטום? אפקט ענתוק ופינות? אפקט ענתוק עם צבע? גירוד פינות? קרקים?
-

maamoon
- סופר משתמש
-
על ידי GAVI7 » 14 מאי 2008, 09:35
מאמון , תודה ,
האפקט שאני רוצה : חלק מאד ומבריק , כמו פנינה,
אני לא אוהבת את הענתיק ,
השאלה עם איזה כלים מיישמים אפקט כזה ? התזה או שרולר יספיק ?
התזה אני לא אוכל לבד , אצטרך לקבל סיוע בתשלום מנגריה באיזור ( לוד ) ,
אני מבינה שלצביעה עם יסוד צריך חוץ ממברשת לעשות קצת שליכט עם
כף מתכת קטנה ( שכחתי איך קוראים לכף של השליכט ) בעדינות ?
-
GAVI7
-
על ידי Alex Milch » 14 מאי 2008, 10:32
1.מרק ולא שליכט.
2.הפחית הקטנה נקראת "מרית".
3.אם אני מבין נכון את מעונינת ב"שלייף לאק". לא ניתן לביצוע אלא בהתזה בלבד. כיוון שאין לך נסיון מעשי בכלום,השקעה בחומרים הכי יקרים לא תניב שום תוצאה משביעת רצון. השקיעי כסף קודם בלימוד רציני.[
4.כיוון שהמראה הסופי מאד חשוב לך,פני לנגריה שיבצעו לך דלתות חדשות מ-MDF שזה המצע המתאים ביותר לגימור שאת מעונינת.העלות תהיה יותר נמוכה מן השיפוץ (נגרים לא אוהבים שיפוצים מן הסוג הזה-מנסיון),שלא לדבר על התוצאה-כמו חדש!-תרתי משמע.
5.גימור מהסוג הזה+שיפוץ,לא ניתן ללמוד בהתכתבות,כמו שחיה,במיוחד שאין לך נסיון קודם כלל.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי GAVI7 » 14 מאי 2008, 11:07
או קיי, אני מבינה , רציתי רק לשאול איך ליישם את הפיניש - צביעת דפנות ארון קיים + קנטים ( כנראה הדבקת חדשים ) - איך לבצע שיהיו באותו צבע ?
-
GAVI7
-
על ידי maamoon » 14 מאי 2008, 17:48
שלייף לק בברק גבוהה לא מומלץ במטבח שיש בו שימוש...
אל תפחדי מסנדור, תעשי מלא דוגמאות לפני שאת רצה לעשות על המטבח תקני דוגמאות ולא מיכלים של ליטר וחצי ליטר אללא תבקשי דוגמאות אפילו בחינם... ותעשי דוגמאות על חתיכות בצבד לקבלת צבע רצוי וגם לבדוק עמידות הצבע על הפרמיקה...
שאלה נוספת שאת אמרת פנינה, הכוונה שלך לאפקט שנקרא פנינה בטמבור? או כמו פני פניני בחלקות והברק?
-

maamoon
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים
|