חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שידת מגירות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שידת מגירות

הודעהעל ידי avian » 12 יולי 2026, 20:41

לפני כמה חודשים הבת הצהירה שהיא רוצה כוננית חדשה ליד המיטה, כי הכוורת איקאה ששימשה אותה גדולה ומסורבלת מדי והיא גם רוצה מגירה. אחרי קצת שיטוטים ברשת מצאנו עיצוב בסיסי שמצא חן בעיניה, ועשינו התאמות למידות שהיא רצתה, ואז החלה העבודה.
כמו שאתם אולי כבר שמתם לב, אני אוהב להשתמש בעץ מוחזר, ומכיוון שהיא גם רצתה מידת עומק שאין בה לוחות סטנדרטיים (32 ס"מ) ובכל מקרה הייתי צריך להתחיל להדביק, בחרתי בלוחות שהיו פעם מגירות של מיטת ילדים.
אחרי שגמרתי להדביק ולנסר למידות, הפרויקט נכנס להקפאה של כחודשיים בגלל עומס של משימות אחרות. כשחזרתי אליו, גיליתי שהלוחות קיבלו "בטן" - כנראה שהמחסן שלי לא יבש כמו שחשבתי...
אחרי קצת (הרבה) עבודה עם המקצוע הידני שקניתי מאמזון (הדגם עם שני ברגי הכיוון - הוזמן בשל חוסר תשומת לב. לא ממליץ) הלוחות חזרו להיות ישרים מספיק להמשך העבודה. התלבטתי קצת כיצד לחבר את החלק העליון בלי ברגים חשופים (והתייעצתי איתכם לגבי חיבור עם פלאח) וברגע של גחמה החלטתי לא להשתמש במסילות מתכת קנויות למגירה, אלא להשתמש במסילות פסי עץ וחריץ, בשביל לתת לעסק קצת טעם של פעם (וגם על זה התייעצתי איתכם). שקלתי גם חיבורי אצבעות לדפנות המגירה, אבל לחץ של הבת לסיים כבר את הפרויקט הכריע לטובת ברגים.
את המגירה עצמה בניתי גם כן ממגירה שמצאתי, בה הדפנות כבר היו עם חריץ מוכן, מה שחסך לי קצת עבודה. וכך יצא שכל השידה, מלבד הגב ורגליים שנוסרו מכיסא שבור שמישהו זרק, בעצם בנויה מחלקי מגירות - ולכן הכותרת.
אז אחרי כל המגילה - קצת תמונות של המוצר המוגמר וגם קלוזאפ של הפלאחים. אלו, אגב, עושים שירות נוסף שלא חשבתי עליו מראש - הם מונעים מהמגירה ליטות מדי כלפי מטה, בלי קשר לכמה הדוקה המסילה.
קבצים מצורפים
20260712_121135(1).jpg
20260712_121132(1).jpg
20260712_121048(1).jpg
avian
סופר משתמש

Re: שידת מגירות

הודעהעל ידי אמיר ח. » 14 יולי 2026, 22:48

שידה יפה מאוד, עיצוב נקי ואלגנטי.
רהיטים שנבנו מעץ ממוחזר תמיד מקבלים טעם אחר ומיוחד.
כל הכבוד על זה שהצלחת להקציע ידנית עם המקצוע ההוא עם ברגי הכיוון, בכלל לא פשוט.
מסכים איתך שמסילות מעץ נותנות תחושה של אותנטיות, כמו הרהיטים של פעם.
אחלה פרויקט, תודה על השיתוף.
אמיר ח.
סופר משתמש

Re: שידת מגירות

הודעהעל ידי avian » 14 יולי 2026, 23:09

תודה אמיר. אנבתי את התהליך ואוהב את התוצאה. והכי חשוב - הלקוחה מרוצה :D
avian
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] ו־8 אורחים