חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חידוש דק איפאה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חידוש דק איפאה

הודעהעל ידי שילה » 09 דצמבר 2024, 19:22

אהלן חברה
יש לי דק איפאה כבר 5 שנים, הוא מפוצץ באבנית ונראה פח אשפה בנוסף, מי שבנה לי אותו הצמיד את הקרשים וכשהם התרחבו בחום הם עיקמו והעלו אחד את השני בנוסף, הבטון של הבסיס נשבר וחלק מהבסיס מתחיל להירקב.
התחלתי לטפל בו: הוצאתי את הקרשים ושטפתי עם גרניק עכשיו אם אני צודק אני צריך לשייף את הצבע ולצבוע מחדש (עם דיסק וראש פלפ או משהו אחר? אם פלפ אז איזה מספר? אני מפחד לעשות סימנים) אחרי זה, באיזה מרווחים לשים את הקרשים?, איך כדי לחדש את הבסיס? ליצוק בטון
מחדש או שיש דרכים פחות מסובכות?, איך אני מחליף את הקרשים שמתחילים להירקב? אולי עדיף בכלל לשייף ולצבוע בלכה?, צריך לשים זפת? כי כרגע זה לא נראה שיש...
בנוסף, (אם לא אכלתי לכם את הראש :) כשאני מחזיר את הקרשים הם יהיו במקומות שונים (הבסיס מתחתיהם לא יהיה מחורר) אפשר להשתמש בחורים שכבר יש לי באיפאה או לעשות חדשים (מכוער..)?

תודה מראש...
שילה

Re: חידוש דק איפאה

הודעהעל ידי Se7eN » 10 דצמבר 2024, 02:33

שיוף מחדש - לא בהכרח חובה. אפשר לנסות לשמן ולראות איך התוצאה, תלוי במצב הנוכחי שלהם.
מרווח אני לא יודע, הרוב שמים כ-1 ס"מ, אם לא יהיו כאן תשובות אחרות, אפשר פשוט לחפש ברשת.
הבסיס (תשתית) הוא סיפור קצת אחר - זה תלוי מה מצבו. כדאי שתרחיב יותר ותוסיף תמונות.
זפת שמים על עץ שנוגע באדמה, מכל הכוונים.
אם המרווחים בין קרשי הבסיס אחידים, אז בגדול תוכל להחזיר את לוחות האיפאה בלי לקדוח שום חור חדש.
מקווה שעזרתי
Se7eN
מנהל פורום

Re: חידוש דק איפאה

הודעהעל ידי lyuv » 11 דצמבר 2024, 15:51

מרווח תלוי ברוחב הקרשים. עץ מתכווץ ביובש ומתרחב ברטיבות באחוזים ידועים, לפי סוג העץ. לא יודע כמה זה באיפאה, אבל באופן כללי מדובר על סדר גודל של 4% (מקסימום). בקרשים ברוחב 140ממ' נהוג להשאיר מינימום 4ממ', ועדיף 5ממ'.
נשמע לי מאוד מוזר שיש אבנית על דק. לא רואה מאיפה יכולה להגיע, אלא אם יש לך צנרת שדולפת ישירות על הדק.
אין בעיה להשתמש בחורים שכבר יש באיפאה, ולחבר את הברגים לנקודות חדשות בקורות שמתחתיה.
לא חייבים יסודות בטון יצוקים. אתה יכול להניח את רגלי הדק (הקיימות או חדשות) על בלטות שמונחות על האדמה.
lyuv
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים