|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי aiib » 07 יולי 2024, 14:23
אם אני רוצה לצבוע עץ בצבע קיר, האם צריך לעשות הכנה מיוחדת? שפכטל? משהו אחר? או ישר לצבוע? כרגע אני מדבר על MDF ירוק אבל אם יש עץ אחר שמתאים לצביעה אשמח לשמוע.
בנוסף, הסיבה שאני לא עושה צבע בתנור הוא כי הוא מאד רגיש, האם כשאצבע בצבע קיר זה יהיה יותר טוב? (מדובר על קיר חיפוי שיש בו חירוצים רחבים וצרים)
תודה רבה
-
aiib
- משתמש ותיק
-
על ידי rondadon » 07 יולי 2024, 17:56
יסוד לבן (למשל זינזר 123) 2 שכבות, ועליו 3-4 שכבות פוליאור (טמבור) או אוניאור (נירלט) על בסיס מים. אלא אם מדובר על שולחן שיושבים עליו כל יום, אין סיבה שלא יחזיק (צבעתי ככה מספר רהיטים בבית, כולל ארונות אמבטיה שמחזיקים כבר שנתיים התעללות של ילדות). לא יודע מה ההבדל בין צבע קיר כדוגמת סופרקריל ודומיהם לפוליאור ודומיהם, אז קשה לא לומר אם צבע קיר יעבוד כמו שצריך.
שים לב לסגור היטב את הקנטים של ה mdf לפני היסוד (יש מגוון שיטות, דבק עץ מדולל במים, שפכטל עץ וכו').
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי aiib » 07 יולי 2024, 18:44
גם לקיר מעץ שהוא נקי נקי כלומר מעולם לא צבעו אותו והוא מגיע ישר מהמפעל (MDF ירוק) צריך את כל הפרוצודורה הזו של השכבות? זה אמור להיות קיר חיפוי לא רהיט. אם זה משנה. תודה
-
aiib
- משתמש ותיק
-
על ידי הרואה » 07 יולי 2024, 23:18
אפשר לצבוע ישירות על MDF כמו על גבס. יתכן שהמרקם לא יהיה בדיוק זהה לגבס. צבע שלייפלאק הרבה יותר עמיד מצבע של קירות (כמו סופרקריל וכדומה) בלי שום השוואה.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי aiib » 07 יולי 2024, 23:38
הרואה כתב:אפשר לצבוע ישירות על MDF כמו על גבס.
צבע שלייפלאק הרבה יותר עמיד מצבע של קירות (כמו סופרקריל וכדומה) בלי שום השוואה.
בלי שום הכנה? MDF הוא מספיק עמיד כדי לשמש כקיר חיפוי מהרצפה? שלייפלאק הוא נהיה חתיכה של צבע ולכן הוא נשבר יותר מאשר שכבות דקות של צבע. לא? בנוסף צבע אפשר לתקן בקלות אבל לתקן שלייפלאק יותר מסובך. אני לא צודק?
-
aiib
- משתמש ותיק
-
על ידי oferyuval » 08 יולי 2024, 07:11
אין בעייה לצבוע צבע אקרילי לקיר על עץ נקי. ראה לדוגמא את המתכון של אלכס מילך לצבע דמוי "שאבי שיק" כאן viewtopic.php?f=1&t=12398
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 08 יולי 2024, 08:46
מצטרף לעופר - אין שום בעיה לצבוע עם צבע קיר רגיל עץ נקי. במקרה שלי צבעתי מגירות של מיטת נוער שרציתי שיתאימו בדיוק לצבע הקיר, ולכן צבעתי באותו צבע. אני הוספתי מעל שכבה של לכה שקטפה על בסיס מים לתוספת עמידות, אבל לא בטוח שזה באמת נחוץ. אגב, מכיוון שאני לא אוהב לצבוע אני מסתפק ברהיטים בשכבת בסיס אחת ושתי שכבות צבע, ובינתיים זה עובד לי.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי aiib » 08 יולי 2024, 09:26
תודה על התשובות.
אני שוקל לעשות קיר מעץ מחורץ [6 מ"מ בערך עומק, כל פעם עובי אחר, 5 ס"מ ואז 10 ואז שוב 5 ואז 20, משחק כזה בגדלים] האם יש סיבה שהצבע לא ייתפס במקרה כזה? האם העץ יהיה מאד רגיש למכות ויקבל צ'יפים בפינות?
תודה רבה
-
aiib
- משתמש ותיק
-
על ידי הרואה » 08 יולי 2024, 17:31
aiib כתב:הרואה כתב:אפשר לצבוע ישירות על MDF כמו על גבס.
צבע שלייפלאק הרבה יותר עמיד מצבע של קירות (כמו סופרקריל וכדומה) בלי שום השוואה.
בלי שום הכנה? MDF הוא מספיק עמיד כדי לשמש כקיר חיפוי מהרצפה? שלייפלאק הוא נהיה חתיכה של צבע ולכן הוא נשבר יותר מאשר שכבות דקות של צבע. לא? בנוסף צבע אפשר לתקן בקלות אבל לתקן שלייפלאק יותר מסובך. אני לא צודק?
אפשר בלי שום הכנה, מקסימום תצטרך עוד שכבה. שלייפלאק זה צבע מסוג אחר הרבה יותר עמיד, נכון שיש לו לעיתים תופעה של שברים אבל זה רק בגלל הקשיחות של הצבע. לגבי תיקון נכון שהרבה יותר קל לתקן צבע קיר גס מאשר שלייפלאק שזאת רמת החלקה גבוהה יותר ומאד קשה שלא יראו סימנים.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי aiib » 08 יולי 2024, 18:11
הרואה כתב:aiib כתב:הרואה כתב:אפשר לצבוע ישירות על MDF כמו על גבס.
אפשר בלי שום הכנה, מקסימום תצטרך עוד שכבה. שלייפלאק זה צבע מסוג אחר הרבה יותר עמיד, נכון שיש לו לעיתים תופעה של שברים אבל זה רק בגלל הקשיחות של הצבע. לגבי תיקון נכון שהרבה יותר קל לתקן צבע קיר גס מאשר שלייפלאק שזאת רמת החלקה גבוהה יותר ומאד קשה שלא יראו סימנים.
הנגר (זה פרויקט של קיר שנגר מבצע לי את הקיר. רק קשה לי לקבל ממנו את המידע הזה כי הוא טוען שהוא לא בטוח יודע) טוען שהקרש מגיע ללא שיוף וצריך לשייף אותו לפני הצביעה. מה הכוונה? הוא צודק? מה זה מצריך? תודה רבה
-
aiib
- משתמש ותיק
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־30 אורחים
|