חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

דלת דלפק

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: דלת דלפק

הודעהעל ידי avian » 10 מאי 2024, 22:59

Mdf ירוק אמור להיות עמיד יותר למים, אם אני זוכר נכון. אולי בדלפק זה יתרון (האמת שלא בדיוק הבנתי מה זה דלת של דלפק).
לגבי קנטים - זה פתרון אחד. פתרון אחר הוא להחליק את השוליים (יש הרבה הסברים ברשת, כולל של רון דדון כאן בפורום). המסגרת שהצעת היא אופציה שלישית. חפש ברשת Frame doors שנקראות גם "שייקר". אפשר לבנות אותן גם בצורה פשוטה יחסית. החיבור הוא בדרך כלל עם דבק, שנותן חיבור קשיח יותר מברגים.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 10 מאי 2024, 23:41

חוץ מעמידות בלחות, mdf ירוק גם דחוס יותר (וכתוצאה מזה כבד יותר), אז הברגות מחזיקות טוב יותר (אם כי אני עדין בעד אינסרטים מפלסטיק בחומר הזה, אצלי השתמשתי בצירים עם אינסרטים מפלסטיק, נקראים לרוב "צירי שתילה").

לגבי הקנט, תלוי מה המראה שתרצה.
אם תקנה mdf מצופה פורמייקה, אז קנט בצבע תואם יהיה הכי טוב ומתאים.
אם mdf מצופה פורניר, אז קנט פורניר תואם.
אם mdf גלוי או מצופה נייר לצביעה (מכונה "יצוק" במקום שקניתי ממנו), אז יש כל מיני דרכים "לאטום" את הקנטים כדי שהגימור של הצבע יצא טוב. מכיוון שמדובר בדלת אחת, ואני מניח שאין לך גליל קנט פורניר, אז פשוט דבק נגרים מהול במים ביחס של בערך 1-1, למרוח אותו עם מברשת על הקנט, לאחר ייבוש ללטש עם נייר 240-320. אם מרגיש לך מספיק "אטום", אז פשוט לצבוע, אם לא, שכבה נוספת עם ליטוש בסיום.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי oferyuval » 11 מאי 2024, 10:00

rondadon כתב:אתה לא תמצא חומר כזה בהום סנטר או איקאה

באיקאה, בפינת המציאות, יש הרבה מאד לוחות. המבחר משתנה כי אלו "עודפים", אבל יש שם לא מעט.
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי עמית92 » 12 מאי 2024, 09:53

תודה רבה לכלל המשיבים!!
לגבי צביעה (לאחר דבק נגרים+ שיוף)
איזה צבע (לבן אטום) ואיזה חברה כדאי לקנות? מעוניין שייראה כמה שיותר חלק ולבן
האם ישנם אפשרויות לגוון את הצבע?
עמית92

הודעהעל ידי rondadon » 12 מאי 2024, 10:00

פריימר לבן (למשל פריימר 123) ב2 שכבות ולאחריו 2-3 שכבות צבע אוניאור או פוליאור על בסיס מים יעשו את העבודה. בין השכבות ליטוש עדין עם נייר ליטוש 320 או יותר (רק על מנת להוריד חלקקי אבק שנתפסו בזמן הייבוש), צביעה עם רולר ספוג או בריסוס תתן גימור חלק ביחס לתנאי צביעה בייתים.

את הצבע העליון אפשר לקנות לבן, או לגוון לכל צבע מהמניפה של טמבור/נירלט.

מהקצת ניסיון שלי, אין צורך בשכבת לכה מעל הצבע, מספר שכבות של הצבע מספקות הגנה מספקת לשימוש יום יומי סטנדרטי בבית. טם בכל זאת תרצה אקסטרה הגנה, תוכל להוסיף 2-3 שכבות לכה מעל הצבע.

rondadon
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־5 אורחים