חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שנאי למטען סוללות - יותר פשוט ממה שחשבתי

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שנאי למטען סוללות - יותר פשוט ממה שחשבתי

הודעהעל ידי avian » 12 אפריל 2023, 16:06

לא מזמן קניתי סט מברגה ואימפקט מארהב, וכמובן שהתלבטתי בעניין ההמרה מ-110 וולט למתח בישראל. החלטתי לקנות ממיר מתח, ולא לבצע הסבה למטען, גם מכיוון שאני לא אוהב לתת לטכנאים לפרק מוצר מהמפעל, וגם מתוך מחשבה שממיר אחד יאפשר להפעיל מטענים שונים.
ואז צריך להחליט על הספק הממיר - לא הצלחתי למצוא ברשת את צריכת האנרגיה של המטען הרלוונטי (סוללה אחת, לא מהיר), ומכיוון שרציתי להשאיר לעצמי את האופציה של להפעיל בעתיד מכשירים "קלים" כגון דרמל או מסור נימה, החלטתי לקנות ממיר בהספק של 800 וואט (גם כי הבדל המחיר והגודל מממיר 500 וואט היה זניח). כל העסק יצא כדאי רק כי יצא לי להיות בארהב עם מזוודה פנויה. אחרת העלות של מברגות + מטען + משלוח כבר היה מתקרב לעלות של סט מקביל בארץ.
אבל היום גיליתי עוד אופציה, שהופכת את הדברים לקלים ופשוטים יותר. עזרתי לחבר לבנות סוכת גפן בגינה. כשאחת הסוללות התרוקנה, והוא הציע לנסות לטעון אותה בעזרת ממיר קטן שיש לו בבית, בהספק של 26 וואט (ראו תמונה מצורפת), והעסק עבד בלי בעיות. ממיר כזה עולה בארץ 50-60 ש"ח, מה שהופך קנית מברגות (וכלים נטענים בכלל) מארהב לעסק משתלם מאוד. כמובן שלמטען כפול או מהיר יתכן וצריך ממיר בהספק גבוה יותר.
מקווה שהמידע הזה יעזור למי שמתלבט לגבי קניית כלים נטענים.
קבצים מצורפים
IMG_20230412_154315_edit_8157040296366787.jpg
avian
סופר משתמש
 
הודעות: 739
הצטרף: 16 נובמבר 2018, 17:48

Re: שנאי למטען סוללות - יותר פשוט ממה שחשבתי

הודעהעל ידי oferyuval » 13 אפריל 2023, 06:51

טעינה, שלא כמו הפעלה ישירה, בד"כ לא דורשת הספק גבוה.
על תוית המטען רשום מה המתח והזרם הנדרש לו בכניסה.
oferyuval
סופר משתמש
 
הודעות: 692
הצטרף: 23 יולי 2012, 14:54

Re: שנאי למטען סוללות - יותר פשוט ממה שחשבתי

הודעהעל ידי avian » 13 אפריל 2023, 09:00

אתה צודק, אבל כאמור לא הצלחתי למצוא ברשת את נתוני צריכת החשמל של המטען - וכמובן שלא היה לי אותו כדי לקרוא את התווית שעליו.
avian
סופר משתמש
 
הודעות: 739
הצטרף: 16 נובמבר 2018, 17:48

Re: שנאי למטען סוללות - יותר פשוט ממה שחשבתי

הודעהעל ידי Edi » 13 אפריל 2023, 11:43

הסבה של מטען סוללות הינה בד"כ החלפה של קבל ואו נגד, למטענים של החברות הידועות ניתן למצוא הדרכת הסבה ברשת.
מעניין אם השנאים הקטנים הללו שהיו נפוצים מאוד בשנות ה90 הפכו נוחים יותר לשימוש, בזמנו הם לא היו יושבים טוב בשקע החשמל ואף התקע של המכשיר נהג להתנדנד לו.
Edi
סופר משתמש
 
הודעות: 1550
הצטרף: 10 נובמבר 2018, 22:34

Re: שנאי למטען סוללות - יותר פשוט ממה שחשבתי

הודעהעל ידי avian » 13 אפריל 2023, 17:37

אני יכול רק להעיד שבשנאי הספציפי (זה שבתמונה) כל החיבורים היו הדוקים ויציבים. לא יודע אם זה המצב בכולם.
ואכן ההסבה ממתח למתח בדרך כלל כוללת החלפה של נגד. אבל לא כולם יודעים לבצע החלפה של נגד במעגל מודפס, וגם לא תמיד פשוט למצוא רכיב מתאים.
הרבה יותר קל לקנות שנאי כזה בכמה עשרות שקלים.
אגב, בדקתי עכשיו מה כתוב על המטען שלי - ורשום כי צריכת הזרם היא חצי אמפר (ב-120 וולט), כך שעקרונית, השנאי לא היה אמור להצליח להזין את המטען (השנאי בהספק של 26 וואט, בעוד המטען צורך 60 וואט). מצד שני, המטען מספק רק 1.25 אמפר ב-20 וולט, אז כנראה שהוא לא באמת צורך 60 וואט...
כך או כך - שנאי של 26VA עשה את העבודה, וזה מה שחשוב.
avian
סופר משתמש
 
הודעות: 739
הצטרף: 16 נובמבר 2018, 17:48

Re: שנאי למטען סוללות - יותר פשוט ממה שחשבתי

הודעהעל ידי Edi » 14 אפריל 2023, 11:27

אבי, כמה המטען מספק אינו נתון שניתן להפיק ממנו מסקנה ברורה לגבי כמה שהוא צורך, תמיד יש עניין של ניצולת ואפקטיביות של מערכת.
ומהצד השני, יכול להיות שמדובר על צריכת זרם מקסימלית שאולי קשורה לקיבולת הסוללה שבשימוש, ישנה גם אפשרות שהמטען אינו עובד במלוא העוצמה שהוא יכול להפיק, האם השנאי מתחמם מאוד?
Edi
סופר משתמש
 
הודעות: 1550
הצטרף: 10 נובמבר 2018, 22:34

Re: שנאי למטען סוללות - יותר פשוט ממה שחשבתי

הודעהעל ידי avian » 14 אפריל 2023, 12:25

הי אדי, לא בדקתי אם השנאי התחמם.לצערי הוא גם לא לידי ולכן אין לי אפשרות לבדוק. אבל טען סוללה ריקה לחלוטין עד למצב מלא, בלי בעיות.
אולי באמת עדיף לחפש שנאי של 50 וואט, ליתר ביטחון, אבל גם כאלו יש בארץ בשפע ובמחיר נמוך למדי - פחות מהסבה של מטען אצל חשמלאי. ובכל מקרה, זה הופך קנית כלים נטענים מאמזון ארה"ב לכדאית מאוד.
avian
סופר משתמש
 
הודעות: 739
הצטרף: 16 נובמבר 2018, 17:48


חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים

cron