|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי yossim » 17 דצמבר 2022, 18:49
קניתי כמה לוחות של אלון, ובניתי מהן דלתות לארונית. לשמחתי, אחת הדלתות הייתה גדולה מידיי במשהו כמו 0.5 סמ (לא משנה כרגע איך הגעתי למצב הזה). למה לשמחתי, כי הייתי צריך להקציע כמה ממ. תוך כדי שאני מקציע, אני מתחיל לראות מחילות של תולעת. המשכתי להוריד, כדי לראות טוב יותר מה המצב, וראיתי עוד ועוד נזק. וכשהסתכלתי טוב יותר, ראיתי גם את התולעת. אחרי שגמרתי לקלל את כל העולם ואישתו (זו דלת עם הרבה עבודה), חשבתי איזה מזל שראיתי את זה! הרי בקלות כשחתכתי את העץ למידה הנדרשת, הייתי יכול לחתוך מהצד השני, ולא הייתי מודע שעאני מכניס הבייתה רהיט עם תולעים!
אז כמה שאלות. דבר ראשון, איך אפשר לוודא, עד כמה שאפשר, שאין תולעים. ממש לא ראיתי קודם חור כניסה (שכמובן חייב להיות).בטח שכשקונים כמות של עצים לו מוקצעים, סיכוי קטן מאוד לראות חור כניסה. אז יש סיכוי שכיוון שעבדתי מהר, אפילו הסתרתי את חור הכניסה תוך כדי החיבורים. האים ישנו איזה טיפול מונע? משהו למרוח על הרהיטים בבית כדי לפחות להקטין את הסיכון שיש בהם דברים חיים? ולסיום, מה האחריות של מחסן העצים? ברור שהם לא יכולים להחזיר לי את הזמן שעבדתי, אבל לא נראה לי לגיטימי למכור עץ נגוע
יוסי
-
yossim
- סופר משתמש
-
- הודעות: 102
- הצטרף: 10 יוני 2020, 07:41
על ידי lyuv » 18 דצמבר 2022, 10:35
אם יש כללים/מנהגים בשוק העץ, אני לא מכיר אותם. אבל יכול רק לנסות לשער ולהפעיל את ההגיון הפרטי שלי: עץ הוא חומר טבעי, כך שלספק יש שליטה מוגבלת על התכונות שלו. לפחות לגבי חלק מהתכונות, ברור שהוא פועל באופן סטטיסטי בלבד. למשל - מידת יובש העץ - הוא לא בודק כל סנטימטר, אלא דוגם חלק ממשלוחים של עשרות/מאות קובים. אז בהחלט יתכן שקרש מסוים יהיה פגום. אותו דבר לגבי נגיעות בתולעים. יתכן אחוז מסוים. אגב - יתכן שההנגעה אירעה כשהעץ היה באחסנה במחסן העצים, בדרך או אצלך. אף אחד מכם לא אחסן את העץ באריזת ואקום. לדעתי אם מדובר ביחידה פגומה בודדת, אפשר לצפות שהמחסן יחליף. לא יותר מזה. הרבה פעמים אפשר לזהות עץ נגוע עפ"י חורים בפני השטח של המשטח המוקצע.
-
lyuv
- סופר משתמש
-
- הודעות: 307
- הצטרף: 30 ינואר 2008, 14:28
על ידי ragim » 18 דצמבר 2022, 16:22
מעניין, האם הזרקת חומר כלשהו, טרפנטין למשל, לתוך החורים יכולים לחסל את הזחל? או, אם זה חתיכה קטנה יחסית, להעביר אותה במיקרו-גל ליתר ביטחון?
-

ragim
- סופר משתמש
-
- הודעות: 380
- הצטרף: 19 אוגוסט 2007, 07:20
על ידי spacedude » 20 דצמבר 2022, 11:16
גם לי יש שולחן סלון קטן ומהמם ששכנים זרקו ואספתי אלי, פשע לזרוק שולחן כזה. והוא נגוע עם תולעים (כנראה שבגלל זה נזרק).
התולעים באמת עובדות קשה ויש על הרצפה כמות לא מבוטלת של אבקת עץ, ניסיתי לרסס עם חומר הדברה נגד פרעושים (פרונטליין) אבל לא עזר.
האם הזרקה של טרפנטין באמת תחסל את התולעים?
-
spacedude
- סופר משתמש
-
- הודעות: 102
- הצטרף: 28 ספטמבר 2010, 15:47
על ידי lyuv » 21 דצמבר 2022, 09:53
אתה מסתכן בהדבקה והשמדת הרהיטים בבית שלך!!! אני יודע שיש טכניקה של הזרקה, אבל צריך להגיע לכל תולעת ותולעת. לדעתי יש סיכון לא מבוטל לפספס. אז לא הייתי סומך על הטכניקה הזו. בטח לא למי שאינו מקצועי. טכניקה מקובלת אחרת היא "חדר גזים" - סגירת הפריט בחלל אטום, ומילוי בגז "רעיל" למשך כמה שעות, כדי שיחדור למחילות. במקרה שלך, אפשר לסגור בשקית גדולה. כתבתי "רעיל" במרכאות, מפני שלא חייב להיות רעיל ברמה של חל"כ. מספיק שחשיפה של כמה שעות תעשה את העבודה. אני מניח שדו תחמוצת הפחמן בריכוז גבוה זה מספיק טוב. או, לחילופין, סילוק החמצן ע"י בעירה.
-
lyuv
- סופר משתמש
-
- הודעות: 307
- הצטרף: 30 ינואר 2008, 14:28
על ידי yossim » 21 דצמבר 2022, 11:12
עד כמה שאני יודע, לא מדוייק. דבר ראשון, בניגוד לטרמיטים, תולעים לא יכולות לנדוד מרהיט לרהיט. הדרך שבה הן כן יכולות להדביק רהיט אחר היא כאשר הן עוברות משלב הזחל( שבו הן מזיקות), לחיפושית. אם אז הן מזדווגות, הן יכולות להטיל, ביצים ברהיט אחר. אבל סתם כך, הו לא מטיילות.
לגבי עישון. זה ממש לא כמה שעות. יותר כמו כמה ימים. בד"כ כ10 ימים, והגז הוא ציקלון.
אפשרות נוספת ששמעתי עליה, היא הקפאה, אם יש דרך.אישית, לא בטוח כמה זה יעיל כנגד בייצים.
לגבי טרפנטין. אין צורך לאלתר. ישנם חומרים ייעודיים לכך. הרעיון הוא שהחומר נספג בעץ, ואז כשהתולעת אוכלת, היא מורעלת.
יחד עם זאת, אישית, שולחן שכנראה יש בו כבר נזק מהותי, לא בטוח שהייתי טורח, אך זו דעתי האישית.
-
yossim
- סופר משתמש
-
- הודעות: 102
- הצטרף: 10 יוני 2020, 07:41
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Meniho ו־12 אורחים
|