שלום Itzik33
יש בראשי "הפילפיס" שני סוגים האחד הוא אכן פיליפס שהוא PH לפי הגודל 1/2/3
ויש לברגי הסיבית בעיקר ראש הנקרא PZ גם כאן לפי הגודל 1/2/3
מברגה, ברגים וביט ומה שביניהם
18 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: מברגה, ברגים וביט ומה שביניהםשלום Itzik33
יש בראשי "הפילפיס" שני סוגים האחד הוא אכן פיליפס שהוא PH לפי הגודל 1/2/3 ויש לברגי הסיבית בעיקר ראש הנקרא PZ גם כאן לפי הגודל 1/2/3
Re: מברגה, ברגים וביט ומה שביניהםאחרי שנים של עצבים ואחרי צפייה בסקרטוני יוטיוב קניתי ביטים PZ2 של מילוואקי, עכשיו הרבה יותר נוח לעבוד עם ברגי סיבית
Re: מברגה, ברגים וביט ומה שביניהםנראה טוב,
תודה על התגובות
Re: מברגה, ברגים וביט ומה שביניהםאת הביט שבתצלום קניתי לפני הרבה שנים, מאז איני מוצא אותם יותר (אבל קניתי כמות דיי גדולה כך שאני מסודר לפרק זמן ארוך)
היתרון הגדול של הביט הזה הוא בראש יחסית קטן שמתישב מצוין על ברגי גבס (drywall screw), וממש לא מאפשר לראש לצאת כך שכל טורק ההברגה מועבר לבורג (בדכ זה בשימוש במברגת אימפקט) החיסרון/יתרון - הראש נוטה להישבר אם טורק ההברגה חזק מידי, מה שמונע שבירה של הבורג, אבל גם גורמת לכך שיש ראש שבור בבורג ודיי לא פשוט להוציא אותו, זאת הסיבה שלביט יש שני ראשים, אחד בכל צד
Re: מברגה, ברגים וביט ומה שביניהםמודה שלא חשבתי על נושא אורך הביט. בגדול ככל שהביט ארוך יותר, מעבר לנוחות בהגעה למקומות פחות נגישים אכן המומנט שמופעל על הבורג גדול יותר (מכפלת הכח באורך הזרוע), מצד שני ביט קטן באמת שיהיה פחות נוטה להישבר כיוון שפחות מומנט מופעל עליו לאורכו.
לא הבנתי את המשפט האחרון שלך (יש סתירה במשפט או שהבנת הנקרא שלי לא משהו) "מה שמונע שבירה של הבורג, אבל גם גורמת לכך שיש ראש שבור בבורג ודיי לא פשוט להוציא אותו" למה התכוונת ?
Re: מברגה, ברגים וביט ומה שביניהםלמען הדיוק, אין קשר בין אורך הביט למומנט שמופעל על הבורג.
נכון שהמומנט הוא מכפלת הכח באורך הזרוע אבל הזרוע היא המרחק של הכח מציר הסיבוב (בכיוון ניצב לציר הסיבוב). במקרה שלנו, רדיוס הביט הוא הזרוע ולא אורך הביט.
Re: מברגה, ברגים וביט ומה שביניהםOK , תודה על ההבהרה.
Re: מברגה, ברגים וביט ומה שביניהםהראש של הביט עשוי מחומר "רך" יחסית לבורג עצמו כך שהראש של הביט נוטה להישבר ראשון, מה שמוביל לראש של ביט דיי קטן תקוע בראש פיליפס של הבורג ולמעשה לא מאפשר הברגה נוספת של אותו בורג
אם הבורג כבר התמקם טוב זאת כנראה לא בעיה (למעט האסטטיקה) אבל אם נדרש להבריג יותר או להוציא את הבורג - זאת כבר משימה קשה (תשאל אותי איך אני יודע ...)
18 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים | |||||