שלום לכולם,
מצורפות תמונות של הוויטרינה שאני מתכנן לבנות. בתמונה הראשונה רואים למעשה שתי וויטרינות שנראות אותו דבר אולם הן שונות בחלק התחתון המפורט בתמונה השנייה. הוויטרינות תוכננו בשתי גישות שונות והייתי שמח לשמוע מניסיונכם בעד ונגד לשתי השיטות.
אקדים ואומר שצפיתי בלא מעט סרטונים שבהם נבנו שידות (ללא חלק עליון) בשתי צורות אלו .
צורה בניה אחת מורכבת מארבע פלטות שבונות תיבה פתוחה (הצד הפתוח כמובן של הדלתות והמגירות), מצידי התיבה יש לייסטים ליופי ובחלק הקדמי לייסטים שמהווים מסגרת וחלוקה לדלתות ולמגירות. "התיבה" יושבת על רגלי עץ שאותן הצוקל מסתיר.
צורת הבניה השנייה מורכבת מקורות שבונות מסגרת, בגב פלטת דיקט (לא מופיע) וכן בתחתית ובצדדים פלטות סנדוויץ (גם כן אינן) שנכנסות בתוך מגרעות בקורות ומעל יש מעין פלטות חיזוק ועליהן יושבת הפלטה העליונה.
מהסרטנים שצפיתי נראה לי ששיטת התיבה מהירה ונוחה יותר למי שאין לו הרבה ניסיון בנגרות .
איזו שיטה עדיפה בעיניכם ?
בהנחה שעובדים בשיטת התיבה, האם לדעתכם אפשר להשתמש בפלטות MDF עבור השלד ואפילו עבור הדלתות ? אציין שיש לי מזנון בבית בן למעלה מ-20 שנה שבנוי כולו מ- MDF (חוץ מהצוקל), החברה שיצרה אותו כבר מזמן פשטה רגל ואילו המזנון שנוייד בתוך הבית מספר פעמים מצד לצד עדיין חי וקיים.
אני שואל זאת כיוון שאני מתכוון לצבוע את הוויטרינה בצבע אטום כך שלמרקם העץ אין חשיבות.
תודה