|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Henig » 15 פברואר 2022, 09:42
avian כתב:ברוכה הבאה, לא בניתי מיטת נוער מאפס (רק מיטת ילדים קטנה), אבל הרכבתי ופירקתי כבר כמה וכמה מיטות נוער. בכולן השתמשו בפרזולים לחיבור הקורות הצדדיות לראשי המיטה (שהרגליים הם חלק מהם). מנסיון, הפתרון הזה מספיק חזק ויציב לאורך שנים. הברגה ישירות לעץ, כמו שאמרו כאן, כנראה תתחיל לפתח חופשים עם הזמן, ועל הדבקה אני פחות ממליץ משיקולים של העברת דירה, אם וכאשר. בכל המיטות, בסיס המיטה (מה שעליו מונח המזרון) היה עשוי קורות. לפעמים עם סנדוויץ' דק מעל (מה שנקרא בלשון העם "דיקט"), ולפעמים בלי (ואז הקורות היו צפופות יותר). השיקול העיקרי, נראה לי, היה משקל ומחיר, אבל יכול לחשוב גם על עניין של עיוותים כסיבה אפשרית - נראה לי שלוח סנדוויץ מועד יותר לעיוותים מאשר שלד קורות. ראשי המיטה בדרך כלל היו עשויים קורות, שתיים אנכיות שהיוו גם את הרגליים ושתיים אופקיות - אחת בחלק העליון ואחת בגובה של בסיס המיטה. הקורות האנכיות היו במידות שונות. לפעמים מלבני (בערך 7X3) ולפעמים ריבועי (5X5, אם אני זוכר נכון). קורות הרוחב היו תמיד מלבניות, לפעמים בעובי של קורות הרגליים, ולפעמים דקות יותר. בסיס המיטה בדרך כלל היה אלמנט נפרד ממסגרת המיטה (ראשי המיטה וקורות הצד), כנראה שוב בשביל נוחות פירוק והרכבה. אבל לפעמים הקורות של בסיס המיטה חוברו ישירות לקורות הצד (בהברגה ישירה, עם ברגי עץ).
כאמור, בכולן המבנה היה די דומה, ולגבי רובן אני יודע בוודאות שהן שרדו שנים ארוכות בלי בעיה - אז כנראה שזה עובד.
תודה על התשובה המושקעת, החכמתי!
-
Henig
-
על ידי Henig » 15 פברואר 2022, 23:37
אני מבינה שזו טעות לעשות את בסיס המיטה מפלטה שלימה,אלך לכיוון של חיבור ע"י קורות תודה על עזרתכם,מאמינה שיהיו לי שאלות נוספות בקרוב..
-
Henig
-
על ידי shimonc » 16 פברואר 2022, 08:44
שלום רב, לאחר בניית 2 מיטות נוער (ל-2 נכדים) טיפ לגבי חיבור האורך (2 קורות) לרוחב (פלטה ועמודים שמחברים אותה) רצוי לעשות עם ברגי דירקטה. גם לחוזק רב יותר ואפשרות לפירוק והרכבה ללא פגיעה בחוזק. מצרף את התכנית לפיה בניתי ותמונה של המיטה. את המשטח למזרון בניתי מקורות רוחב 900X100X20 שיושבים על פס עץ שמחובר ל-2 הדופנים של המיטה משני הצדדים במידות 20X20X190.
- קבצים מצורפים
-
bed.pdf
- (4.83 KiB) הורד 124 פעמים
-

-
shimonc
- סופר משתמש
-
על ידי Henig » 16 פברואר 2022, 16:26
תודה רבה! משום מה לא מצליחה לפתוח את הקובץ המצורף
-
Henig
-
על ידי isidor » 16 פברואר 2022, 22:30
שלום, יש לנו כבר 50 שנה מיטה זוגית 160X200 שנבנתה בהזמנה אצל נגר מקצועי, שזו היתה עיקר מלאכתו. המיטה צבועה "בתנור". עשוייה ממסגרת קורות, חיזוקי רוחב, ועם קורת אורך מרכזית. על המסגרת מונחת פלטה של 5 מ"מ. המיטה עומדת על 5 רגליים. 4 בפינות ורגל אחת תומכת בקורה המרכזית באמצע. בפלטה שמתחת למזרן הוא קדח לאיוורור חורים בקוטר 30 מ"מ במרחקים קצובים. המיטה במצב מצויין. כמובן שאת המזרן החלפנו מס' פעמים במהלך השנים, ופעם אחת נאלצתי לעשות מעט תיקוני צבע בפינות, כשהילדים היו קטנים והשתוללו... איזי
-
isidor
- סופר משתמש
-
-
wood_works
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־5 אורחים
|