חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מחשבון לחוזק עץ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מחשבון לחוזק עץ

הודעהעל ידי lyuv » 15 דצמבר 2021, 10:55

אני, וסביר שכל מי שעוסק בעץ, נתקל הרבה פעמים בהתלבטות לגבי מידות החומר הדרושות לפרויקט מסוים - קורת רוחב בפרגולה, עובי מדף לספרים ומה-שלא-יהיה. עד עכשיו, נאלצתי להסתמך על "נסיון", שזה אומר חצי לנחש, חצי להעתיק ממשהו שעובד (ואולי סתם מוגזם), והכל להכפיל במקדמי ביטחון כי אני לא באמת בטוח...

נתקלתי עכשיו במחשבון שמשנה הכל בשבילי - חבר הפורום אמיר ח. (תודה!!!) הפנה בתשובה בשירשור אחר, למחשבון שעושה את בדיוק את החישוב הזה, ולדעתי זה מצדיק שירשור משל עצמו.
כאן: https://woodbin.com/calcs/sagulator/

מזינים את נתוני החומר, המידות, צורת החיבור, העומס וכו', ומקבלים בכמה הקורה/לוח צפויים להתכופף (לשקוע). ועכשיו אתם יכולים לשחק עם הנתונים עד שתקבלו משהו שמקובל עליכם.

לפי מה שכתוב באתר, החישוב מתייחס רק לשקיעה הראשונית, ולאורך זמן השקיעה תגדל ב-50%. אני חייב להסתייג. לעניות דעתי, לאורך זמן, שקיעה גדלה הרבה יותר. אבל אולי זה תלוי בסוג העץ (מישהו יודע?). בכל מקרה, המחשבון נותן נקודת מוצא מעולה, יחסית לניחוש מושכל (יותר או פחות).
lyuv
סופר משתמש

Re: מחשבון לחוזק עץ

הודעהעל ידי avian » 15 דצמבר 2021, 21:44

לדעתי גם את המחשבון הזה צריך לקחת בערבון מוגבל - משמע לקחת בחשבון שגם הוא רק "בערך".
בתור התחלה, לא תמיד (שלא לומר בדרך כלל) לא נדע איזה סוג עץ בדיוק יש לנו - יש שם עשרות סוגי Pine, למשל. וגם בתוך עץ מסוג נתון, יש הבדל בין קורה לקורה בגלל מיקומה בגזע המקורי וצורת החיתוך.
ולכן קרוב לוודאי שגם כאן נעשו קירובים ונלקחו מרווחי ביטחון. הוא שימושי כשמתלבטים בין קורה 10X10 ל-5X10, אבל לא נראה לי שהשקיעה המחושבת תהיה מדוייקת על המילימטר.
avian
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים