m11 כתב:דוגמא לאחד הרהיטים בהצעה:
חדר שינה שכולל קומודה עם של 4 מגירות עם מראה שלא צמודה לקומודה, 2 שידות מגירה אחת בכל שידה.
מיטה 2 מ' אורך על 2 מ' רוחב עם ארגז מצעים ומשענת לראש בגובה סטנדרטי.
הפירזול של גראס.
המחיר 15 אלף ש' כמו שאמרתי לא ממש משנה לסוג החומר (במקור ביקשנו עבור עץ מלא אלון).
לכמות המגירות הנגר לא מייחס חשיבות מהותית ( נניח מגירה אחת יותר בשידה או פחות), מבחינת הדוגמא של החדר מדובר לא על משהו יוצא דופן.
למידות של הקומודה/שידות גם כן הוא לא מייחס חשיבות.
1. אני מציע לא לנסות להכנס לחישובי עלויות ורווחיות של בעלי מיקצוע כולל נגרים (מסכים לכל מילה של OrenA). יש לא מעט מקרים של הבדלים לא משמעותיים בין עלויות סוגי עצים קונבנציונליים. לכל נגר יש הוצאות תפעוליות שונות ועלות עבודתו נמדדת בעיקר על סמך הערכתו העצמית של איכות עבודתו. חישובי עלויות שונות כיום בהשוואה ללפני מספר עשורים כאשר היה מאד פשוט להעריך עלות של ארונות מטבח בהתבסס על מטר-רץ. מאז השתנו הרבה דברים, עיצובים, טכנולוגיות, סוגי פירזול (עלויות גבוהות) צביעה (אין דבר כזה צביעה בתנור לכל מה שנוגע למוצרי עץ, הצביעה מתבצעת עם חומרים דו-רכיביים בקר). לא מעט נגריות בינוניות ומעלה מצוידות בחדרי צבע מדוחסים ומכונות CNC שאמנם מיעלות את הביצועים אך עלות תפעולם ואחזקתם גבוהה.
עלות חזיתות לארונות היא מן הגבוהות במיכלול המרכיבים, גם מעץ תלת-שכבתי או אחר, גם MDF צבוע וגם בהזמנה ממפעל יצרן חזיתות לסוגיו.
2. מחירי חומרי הגלם (בכל הקשור למוצרי עץ) עלו מאז פרוץ הקורונה בכ-100%.
3. עלות עבודה בעץ גושני (לא לוחות מתועשים בנויים מפסים שלמים או מקוטעים) גבוהה בהרבה מעבודה עם לבידים או MDF מצופי פורניר. העץ מגיע מנוסר, צריך להקציע, לבצע הדבקות (לא תמיד), ליטוש וההכנה לגימור דורשת זמן.
4. בהחלט יש הבדלי עלויות בין עבודה עם חומרים וגימורים שונים.
5. תאור פרטי הריהוט לוקה בחסר רב. חלק משמעותי בהערכת המחיר מתבסס על תצורה/עיצוב ולפי-כך בחירת החומרים לביצוע.
אני יכול לומר כי המחיר שקבלת על היקף המוצרים הוא נמוך בצורה מחשידה. אני מקבל את הרושם שמדובר בחומרים, תהליכים ובניה (עיצוב) הכי בסיסיים והכי חסכניים שאפשר. מעולם לא התעלמתי ממספר המגירות בתמחור כיוון שכל מגירה דורשת לא מעט זמן להכנתה והתקנתה. הבדל בעלות של מסילה איכותית נסתרת וטריקה שקטה לבין מסילה פשוטה אך איכותית מגיעה לכדי קרוב ל-200 שקלים. בנית מגירה למסילה נסתרת דורשת מיומנות מעבר לבנית תיבה פשוטה.
6. מיטה בגודל 2X2 מ' בניתי פעם אחת בלבד מעץ עלון גושני וארגז מצעים מתרומם עם בוכנות. על גודל כזה של מיטה לא הייתי לוקח אחראיות לבניה משום חומר מלבד עץ גושני ודרושה תשומת לב יתרה לאופן התיכנון והבניה עקב הגודל.
7. במיקרה שלך, הייתי בודק מקורות נוספים, מבקש לראות לפחות 3 עבודות מתוך רשימת לקוחות שאתה תבחר! עלות כ"כ נמוכה להיקף עבודה כזה וללא הבדל בעלויות מבחינת חומרים וגימורים, התרוממו כל הגבות.
8. יש הבדל עצום בעלות של מראה 3 מ"מ מול מראה של 5-6 מ"מ, האיכות בהתאם. אגב, אנשים נוטים להזמין מראת גוף בגודל מוגזם (אלא אם זה מסיבה עיצובית), מידה "סטנדרטית של מראת גוף ממוקמת בגובה הנכון הוא 40 רוחב ו-110 גובה. (אחת המידות של לוח מראה גולמי הוא 220 ס"מ וכאן אין נפל בחיתוכים).
נ.ב. מדובר בעבודת נגרות מתבצעת בשטחים?