חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

הרכבה של דפנות ארון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

הרכבה של דפנות ארון

הודעהעל ידי חדש בפורום » 30 אוקטובר 2021, 12:55

שלום וברכה,
שמי לירון ואני בחור עם צרכים מיוחדים כך שאיני מבין בעולם נגרות ובכלל בעולם תחזוקת הבית אבל כולי מוטיבציה ללמוד מכם חברים יקרים. שאלתי הינה כדלקמן: אני רוצה לבנות ארון בגדים שישמש אותי אך ורק לתלייה של מעילים וחולצות קרי, בלי מדפים, בלי מגירות וכמובן בלי דלתות ואני רוצה לבנות אותו מהמידות שלהלן 200 ס"מ על 80 ס"מ ושאלותיי אליכם הינן כדלהלן איך אני מרכיב את 4 דפנות הארון כך שהוא לא יתפרק ויעמוד במשקל הרב? האם אני יכול לחבר את 4 הדפנות עם דבק נגרים בלבד? ובמידה וכן, איזה דבק נגרים ממומלץ לכך? האם ישנן עוד אפשרויות להרכיב את 4 דפנות הארון חוץ מברגים ודבק נגרים?, ואם כן אשמח לדעת איזה. האם אני חייב לשים דיקט מאחורה כדי שימור שהארון לא יקבל עיוותים וגיבנת? עקב שאני בחור עם צרכים מיוחדים ומתפרנס רק מקצבת ביטוח לאומי איפה אני יכול לקנות פלטה שמידותיה כפי שציינתי למעלה במחיר שווה לכל נפש? האם יש איזשהו חנות במרכז הארץ שמוכרת את כל הציוד הנדרש לנגרים שוב במחיר שווה לכל נפש? אודה לכם על כל עזרה שתינתן.

בתודה רבה,
לירון.
חדש בפורום

Re: הרכבה של דפנות ארון

הודעהעל ידי oferyuval » 30 אוקטובר 2021, 18:45

לגבי המבנה של הארון אני בטוח שתקבל כאן עזרה מאנשים שמנוסים בכך.
לגבי חומר גלם חסכוני: עם קצת סבלנות תמצא ברחוב ארון מפורק ותוכל לאמץ ממנו כמה לוחות.
לא ציינת מהיכן אתה, אבל באזורי אין שבוע שאני לא רואה ארונות מפורקים שהוצאו לרחוב.
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 30 אוקטובר 2021, 19:48

מצטרף להצעה של קודמי, קל מאוד למצוא היום ארונות שנזרקים ברחוב או באמצעות אתר "אגורה" ושאר פלטפורמות באינטרנט.
אם אתה רוצה לקנות חומר חדש, כדאי שתציין מאיפה אתה כדי לקבל המלצות רלוונטיות.
בנושא השאלות שלך, אם תרצה למשל להתאים את מידות של מה שתמצא, הדרך הקלה ביותר היא באמצעות ברגים מבחוץ. אפשר גם בשיטות אחרות, כמו מסמרים, הדבקה ועוד, אבל עם ברגים הכי פשוט, קל ונוח.
הגב הדק שנהוג לשים לארונות משרת תפקיד חשוב של מניעת תנועה צידית, כלומר שהמלבן של הארון יהפוך ל"מקבילית". בנוסף אנשים אוהבים שהארון סגור מאחור, לא נכנס לכלוך, מזיקים ושאר עניינים. מבחינת חוזק, אפשר להשתמש בלוח רחב ולקבע אותו, ולא חייבים גם מלא כדי שהארון יהיה יציב.
בהצלחה!
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי avian » 30 אוקטובר 2021, 20:49

לגבי ההצעה שנתנו כאן לגבי ארונות משומשים - מצטרף, רק לקחת בחשבון שברב המקרים מדובר בארונות עשויים סיבית (או איך שלא קוראים לזה היום) כך שצריך לבחור כזה שעדיין שלם או שפירקו בצורה זהירה, אחרת הקצוות יהיו שבורים. סיבית גם מתפוררת יותר בקלות מעץ מלא, לכן מומלץ להשתמש במספר גדול יותר של ברגים (מהצד, כמו שהזכירו, או עם זוויות מבפנים) כדי לפזר את העומס. אני יוצא מנקודת הנחה שאין לך את האמצעים להתקנת מחברים מתוחכמים יותר, שדורשים קידוחים מדויקים בקטרים שונים.

הרוחב שהגדרת, 80 ס"מ, הוא רוחב המקובל עבור תא עם שתי דלתות - נסה לאתר ארון במידה 160 ואז תוכל פשוט לחתוך אותו לשניים, וכך יהיה לך את הכל במידות הנכונות - כולל דלתות. זו מידה די נפוצה, אז זה לא אמור להיות קשה מדי. מה שכן, רב הארונות הסטנדרטיים גבוהים יותר, כך שיתכן ותצטרך לקצר את הדפנות.
לגבי ה"בלי מדפים" - כל הארונות שאני ראיתי בגובה 2 מ' כללו מדף אחד בערך באמצע הגובה שחובר לדפנות כדי להקנות למלבן קשיחות מבנית. אחרת יש לך דופן באורך שני מטרים בלי תמיכה, ויש סיכוי גבוה שהיא תתעוות עם הזמן, או אפילו תישבר אם יופעל עליה כח חזק (נגיד מישהו שמועד על הארון מהצד). זה לא אמור להגביל את השימושיות של הארון, משום שבמילא חולצות ומכנסיים לא דורשים גובה תליה של יותר ממטר.

היה ותחליט על בניה מאפס, קח בחשבון שהעלות לא תהיה מבוטלת. בחשבון אצבע, תצטרך שתי פלטות לפחות - זה סדר גודל של 350 ש"ח אם תבחר במלמין וחוצה את קו ה-400 אם תבחר בסנדוויץ. צריך גם את הפלטה הדקה לגב (נקראת מזונית) ובנוסף תהיה עלות לחיתוכים (לא אפשרי בכל מקום, וטווח המחירים משתנה בטווח גדול - אבל סדר גודל של 100 שקל הוא סביר). לזה צריך להוסיף הדבקת קנטים על שולי הפלטות החתוכות (חשוב במיוחד בסיבית) - עוד כמה עשרות שקלים לפחות להערכתי. ולזה להוסיף צירים (לפחות שישה, עדיף שמונה) - סדר גודל של מאה שקלים וצפונה, תלוי באיכות הציר והכמות. ברגים וזויות זה כבר כסף קטן, אבל אתה באזור השש מאות שקלים בחישוב הכי אופטימי. שווה לברר אם אי אפשר לקבל ארון שיענה על צרכיך במחיר דומה ואולי אפילו זול יותר.

נכון ללפני שנתיים-שלוש היה אפשר למצוא ארון בסיסי במחיר של פחות מאלף ש"ח. אבל עבר זמן ומחירי חומרים עלו לאחרונה בחדות, אז אולי זה השתנה.
avian
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־4 אורחים