מקצוע עליון תחתון ?
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מקצוע עליון תחתון ?שלום אם אפשר יעוץ מה השוני בן מקצוע עליון לרק תחתון לעליון תחתון ? לא תמיד עדיף עליון תחתון ?ואם יש לכם משהו מומלץ במחיר טוב
Re: מקצוע עליון תחתון ?המושגים עליון ותחתון קצת מבלבלים, יש כאלו שמתייחסים למצב העץ לעומת המכשיר, ויש כאלו שמתייחסים לסכין לעומת העץ. באנגלית המושגים יותר ברורים - jointer ו-planer או בשמו המלא thickness planer. בעברית המושגים הברורים לדעתי הם "מקצוע מיישר" ו"מקצוע עובי".
לגבי ההבדלים ביניהם, יש הרבה חומרים באנגלית אם אתה שולט בשפה, למשל פה: https://www.youtube.com/watch?v=9x8p5JZ8qHQ בקצרה ממש, המיישר כשמו כן הוא, גורם ליישור פני השטח, וגם יודע ליישר בניצב, ואילו העובי יודע להוריד מעובי החומר, כולל יצירת פאה מקבילה. בד"כ הסדר שלי הוא כזה, עבור קורה רחבה (למשל 5*20): 1. יישור צד אחד 2. בהתאם אליו, יישור של פאה (ארוכה) אחת 3. ניסור במסור שולחן, ליצירת פאה ארוכה מקבילה נוספת 4. הקצעת עובי לקבלת צד שני ישר ומקביל לראשון.
Re: מקצוע עליון תחתון ?עזר לי הסרטון זה דיי אותו פעולה פשוט 1. שמגביל אותך בעוביים אבל נותן לך יציבות ומוריד לך שיכבה אחידה לכל האורך והשני שאתה צריך לדייק לפמ העיקום של העץ יש לך יותר משחק. יש מכשיר שמשלב את 2 האופציות האלה ? אם לא נראב לי עדיף את המייצב שמוריד לך שכבה אחידה לכל האורך. ואפשר לעבוד איתו בעוד חומרים כגון אפוקסי? או שאפוקסי זה מלטשת ?
Re: מקצוע עליון תחתון ?כמו שאתה אומר, ישנם מכשירים משולבים - מקצוע עליון + תחתון, שבהם יש מצב אחד ואז מזיזים כמה חלקים ועוברים למצב השני.
(במקרה אגב אני בדיוק מוכר אחד כזה, אם מעניין אותך מוזמן לעבור לפרטי) לא יצא לי, אבל ממה ששמעתי בהחלט אפשר להקציע גם איפוקסי, גם פה יוטיוב לא מאכזב: https://www.youtube.com/results?search_ ... ning+epoxy
Re: מקצוע עליון תחתון ?מאחר ואין לי jointer אני משתמש בלוח עץ ישר מניח עליו את הקורה ומיצב אותה בעזרת טריזים ודבק חם, לאחר ישור צד אחד בשיטה הנ״ל אני מישר את הצד השני ללא עזרת הלוח,את הפאה הראשונה אני חותך עם מסור מסילה או מישר בעזרת מתקון בשולחן הרוטר, ע״פ הזמינות וגודל הקורה אני מחליט באיזו שיטה להשתמש, את הפאה השניה במקביל לראשונה עם מסור שולחני.
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים | |||||