חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שאיבת אבק נוחה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: נראה לי שזה מסנן מקדים

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 02 דצמבר 2008, 12:31

eyal g כתב:אני מבקש לתקן טעות בהבנת המושג ציקלון.
ציקלון מפריד את האבק מהאויר ע"י סיבוב האויר בדפנות- האבק שכבד מהאויר מצמד לדפנות בכוח צנטריפוגלי ונופל לפח איסוף. האויר הנקי נשאב מהמרכז כלפי מעלה. רמת נקיון האויר אחרי ציקלון גבוהה יחסית.
מה שאנחנו רואים בדלי הוא גם סוג של מסנן שפועל על העיקרון "שבירת האינרציה"של האבק . זה מסנן מקובל במערכות זורמות ל"תפיסת חלקיקים גדולים". עיקרון עבודה - חלקיקים שמצויים באויר ימשיכו לרחף בו מהאינרציה של האויר. משנים את כיוון הזרימה(אצלך בדלי כלפי מטה-שבירת אינרציה ראשונה) ומגדילים את קוטר הצינור (קוטר הדלי לעומת קוטר הצינור-שבירת אינרציה שניה) ומקבלים האטה במהירות הזרימה ושינוי כיוון המהירות, כך שכל החלקיקים הכבדים נופלים ונתפסים בדלי.אצלך בדלי עשית גם תוספת שגורמת לאבק להתקע בדופן וזה תורם להורדת האינרציה.
בעצם זה מסנן מקדים שמונע סתימה קבועה של השואב אך לא מונע מחלקיקים קטנים להמשיך לרחף באויר.
בכל מצב זה נותן שיפור משמעותי בסינון ובתדירות הנקיון.
לינק לאתר בעניין :
http://billpentz.com/woodworking/cyclone/Index.cfm

נראה לי שהבנתי מה אתה כותב, בערך (אני לא מהסביבה בעניינים האלה), אם אני מבין נכון - הפתרון של יאיר (בחסות woodcraft והשואב ירום הודו) ישאיר בפח (תרתי משמע) את החלקים היותר גדולים וכבדים - והאויר עם החלקיקים הקטנים יותר ימשיך בדרכו לשואב עצמו... איכות הפילטר והשקית בשואב יקבעו בעצם כמה מהחלקיקים הקטנים באמת (והמזיקים ביותר) יחזרו לאויר שאני נושם. נכון?

זה כמובן לא כולל את מה שמלכתחילה לא נשאב...

נשאלת השאלה, האם אפשר לעשות לשואב טיפול בשביל לשםפר עוד יותר (אולי לקנות שקיות מומלצות)?
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

כמה אפשרויות בשליפה מהמותן

הודעהעל ידי eyal g » 02 דצמבר 2008, 14:15

אני מהנדס מכונות במקצועי ויצא לי לעבוד עם מפוחים, אבל זה לא התחום העיקרי שלי כך שאין לי הכירות עם יצרניות/ספקים/נציגים בארץ.
אני רואה מספר אפשרויות :
1. לחפש מסנן חלקיקים קטן ולשים אותו בטור (אחרי המסנן הגס)
2. לחפש לשואב עצמו שקית "צפופה" יותר.
3. כפי שממליץ האתר שרשמתי קודם - לשים ציקלון.
שווה ל"חפור" קצת באתר. הוא נותן בשפה פשוטה מושגים טובים ולקחים מטעויות שלו כנגר חובב.
eyal g
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים