חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית מגירות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית מגירות

הודעהעל ידי חובב צפוני » 10 פברואר 2021, 22:42

הי
בדרך לבניית מגירות לשידה שאני עובד עליה. המגירות יהיו בלי מסילה מכנית אלא בדרך הישנה והטובה של מגירה שמחליקה על בסיס.
ראיתי שנגרים מייצרים מעין "מסילה" מעץ בצורת U בדופן המגירה החיצונית ופס שעליו מחליקה המגירה בדופן השידה.
תהיתי מדוע לא נותנים למגירה פשוט להכנס לתוך בסיס ללא ה"מסילות" ולהחליק עליו. כמובן שמדובר על מגירות קטנות (מעין מכתבה) ואין משקלים או שימוש תדיר..
ההבנה שלי היא שכדי לשמור על כ 3-4ממ של אוויר ביו חזית המגירה למסגרת שלה צריך בעצם להרים את המגירה באוויר כך שגם מתחת למגירה יהיה את אותו הרווח שיש בשאר הצדדים.
האם זה נכון? האם יש סיבות אחרות?
חובב צפוני
סופר משתמש

Re: בניית מגירות

הודעהעל ידי lyuv » 14 פברואר 2021, 09:53

לא הבנתי מה שכתבת/שאלת לגבי הרווח בעניין חזית המגירה.
לגבי המסילה - אתה בעצם מדבר על זה שמכרסמים תעלה בדופן המגירה, והיא נעה על לייסט שצמוד לשידה. וזה במקום שמגירה "סתם" תחליק על בסיס.
אז קודם כל, יש גם מגירות מהסוג השני - שסתם מחליקות פנימה והחוצה כמו קופסה על מדף. החיסרון של השיטה הזו הוא כשחצי מגירה (או יותר) בולט החוצה. ואז היא עשויה להתהפך החוצה, מפני שמרכז הכובד מחוץ לשידה.
lyuv
סופר משתמש

הודעהעל ידי חובב צפוני » 14 פברואר 2021, 10:36

כדי למנוע התהפכות של המגירה בזמן שהיא בחוץ יש אפשרות לשים פס עליון מעל המגירה ששומר עליה יציבה. (מעין מסילה עליונה)
מה שהתכוונתי לגבי המרווחים זה שבגימור סימטרי יש מרווח של 2-3ממ בין חזית המגירה למסגרת העוטפת אותה ("השילדה" של המבנה) מכל כיוון. כשאתה מסתכל על השידה אתה בעצם רואה שהמגירה לא צמודה לשום צד אלא ממרוכזת יפה באמצע. אם אין מסילה, המגירה תנוח על התחתית ושם לא יהיה מרווח.
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי lyuv » 14 פברואר 2021, 12:45

נכון שאתה יכול להשיג את היציבות ע"י פס עליון. אבל זה דורש מקביליות טובה של דופן המגירה, וגם - שהבסיס עליו המגירה גולשת ואותו פס עליון יהיו גם ישרים וגם מקבילים.
אז אם אתה כבר מוסיף פס, לא יותר פשוט הפתרון המקובל?

לגבי החזית - אתה מדבר על חזית שקועה. למיטב ידיעתי, היא לא כלכך מקובלת. לפחות לא בימנו. במקום זה עושים חזית שגדולה יותר מה-"חור" של המגירה. והחזית הזו מתחברת חיצונית על גבי החזית האמיתית של המגירה. והשוליים שלה מכסים את אותו מרווח עליו כתבת. לעומת זאת, נוצרים מרווחים בין מגירה אחת לשניה (ליתר דיוק, בין החזיתות) - למעלה, למטה ולצדדים.

אני מניח שבשיטה הישנה (חזית שקועה), אם המגירה רוכבת על פס עץ, זה גם מסדר את המרווח התחתון, שיהיה שווה לעליון. אבל קשה לי להאמין שזה השיקול המרכזי. אפשר היה להשיג את אותו אפקט עם כירסום מדרגה או פאזה בתחתית החזית או הפתח.
lyuv
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־10 אורחים