קליפת פלטת זית
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
קליפת פלטת זיתפלטת זית (פרוסה) ישנה ומוזנחת שקיבלתי ואני רוצה לחדש. בכמה מקומות הקלפיה נוטה להנתק מהלוח, כפי שרואים בתמונה. איך כדאי לטפל בזה כדי למנוע התנתקות הקליפה ?
Re: קליפת פלטת זיתאין לי עצה טובה לעניין הקליפה. אני מניח שאם תדביק במקומות שהיא ניפרדה, בהמשך היא תיפרד בנקודות שהיא עדין מחוברת.
לחילופין, אתה יכול לשנות גישה - להוריד את הקליפה לגמרי. לעץ מתחת לקליפה יש יופי משלו - הוא מתפתל ובעל גוונים. אתה יכול להחליק אותו בעדינות (צמר פלדה?), ולצבוע אותו באותו חומר גימור של שאר הפלטה (לכה וכד').
Re: קליפת פלטת זיתשלום רב'
אני הייתי אוטם משני צידי הפלטה ויוצק אפוקסי נוזלי לתוך הסדק, האפוקסי ידביק את הקליפה.
Re: קליפת פלטת זיתאם הקליפה חשובה לך, הייתי מסיר אותה לגמרי בעדינות, גם אם תשבר בכמה נקודות לאורכה לא נורא, מלטש בעדינות משני הצדדים ומדביק בדבק איכותי.
Re: קליפת פלטת זית
תודה אדי. הקליפה ברובה הגדול יציבה ויהיה קשה (להבנתי לא אפשרי) להורידה בלי להרוס אותה. יש מס' אזורים רופפים. חשבתי למלא את החלל הצר שנוצר בין הקליפה לעצה עם דבק. השאלה היא איזה דבק מתאים ?
תודה lyuv. זה לוח מעיזבונו של נגר חובב בן 90+. שוכב כבר עשרות שנים. אני מקווה שהקליפה לא תפרד יותר. במידה וכן, מה הדרך להוריד קליפה יציבה ?
Re: קליפת פלטת זיתאני מאד אוהב עץ טבעי עם הקליפה צמודה.
אפשרות אחת היא שימוש בדבק מהיר והצמדה של הקליפה תוך הפעלת לחץ לזמן קצר. אפשרות אחרת היא שימוש בדבק נגרים והצמדה עם כליבה. בכל מיקרה, לאט-לאט, קטע-קטע... בהצלחה! Alex the Cheesepenter
תודה אלכס. החריץ נמצא בצד התחתון של הלוח כך שלא רואים אותו. אני מעדיף לא להצמיד, כדי לא להפעיל לחץ על הקליפה, אלא להשתמש בדבק שימלא את החלל וידביק. סופר 7 ? אפוקסי כמו שהציע רן ? או שיש משהו מתאים יותר ?
Re: קליפת פלטת זיתסופר 7 הוא חומר גמיש ואני לא בטוח אם זה יתאים.
לצורך מילוי בלבד הייתי משתמש ב"דבש נגרים" (אחים יונס/גולד פירזול/יעד וכד') עם אבקת ליטוש, כנראה לא משנה של איזה עץ כיוון שהמילוי לא ייראה. Alex the Cheesepenter
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים | |||||