הי,
אין לי בגינה תקרה שאליה ניתן לחבר נדנדה ולכן אני מעוניין לעגן קורה שאליה ניתן יהיה לחבר נדנדה לילדים ומבוגרים. אין לי כוונה לבנות פרגולה בעתיד ולכן מדובר בקורה רק למטרה זו. אני מעוניין להתייעץ לגבי 2 אופציות והבעיות בכל אופציה:
אופציה 1
הקורה תתחבר מצד אחד לקיר של הבניין באמצעות תושבת קיר. הצד השני קצת יותר בעייתי. כפי שרואים בתמונה ממול לקיר יש גדר היקפית. אני מעוניין להתחבר לעמוד בטון שבתמונה. גובהו בערך 120 ולכן יש צורך גם בעמוד עץ שיעמוד עליו. צירפתי תרשים כללי במבט מהצד ותמונה של העמוד בטון.
השאלה שלי היא באילו חיבורים יש להתשמש בשביל להבטיח חוזק. מכיוון שזה לא חלק מפרגולה יש לי חשש שזה לא יהיה מספיק חזק ושהנדנדה תפעיל לחצים בכיוון האנכי למבנה. מה דעתכם? האם מישהו בנה כזה דבר?
אופציה 2 (מיקום שונה בגינה שלי)
כמו מקודם, מצד אחד יש קיר של הבניין והצד השני קצת יותר בעייתי: שם נמצא קיר עגול. צירפתי תרשים במבט מלמעלה. אין לי ספק שאופציה זו תהיה חזקה ויציבה בהרבה מהאופציה הקודמת. השאלה היא באיזה חיבור עלי להשתמש בקיר העגול? הזווית שלו מאוד גדולה (בערך 45 מעלות).
שאלה כללית נוספת: מה עובי הקורה המומלצת? אני מעוניין שהנדנדה תוכל לשאת גם אדם מבוגר. האם 15x15 צריך להספיק?
תודה מראש
ליאור
