|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי PKME » 26 נובמבר 2020, 23:37
טוב, אז בניתי שידה ראשונה בעזרתו של הפורום והחלטתי שלאור המידע הרב שהפורום תרם לי לפרויקט אנסה לתת כמה תובנות (של מתחילים אז קחו בערבון מוגבל!) לגבי דברים שציפיתי או לא ציפיתי במהלך הפרויקט. השידה היא שידת חדר שירות בגודל כולל של 1.20 רוחב ~43 ועומק ~45 (בערך בגלל רוחב העץ). כל הפרויקט בוצע בסנדוויץ 17 מ"מ (שהתברר להיות 16.5 מ"מ אבל זה לא השפיע בצורה משמעותית על הגדלים). חיתוך הוזמן בנגריה לפי הגדלים הבאים (ממ): 1100X450 - 2 חתיכות צדי השידה 400X450 - חוצץ אמצא 434X450 - 2 חתיכות לצד עליות ותחתון 510X420 - דלת תחתונה 610X420 - דלת עליונה 396X445 - 2 חתיכות מדפים. בנוסף הוזמנה מזונית בנפרד לגב בגודל 434X1134
חומרים נוספים שנדרשו: ברגי 4X35 שפכטל 4 גלגלים 4 צירים פנימיים 8 תומכי מדף צבע עץ (עדיין בתכנון לשימוש)
כלים מקדחה, מברגה וקודחי 4מ"מ וקודח צירים.
הרכבה: בשלב ראשון הורכבו כל 4 צידי השידה באמצעות ברגים. בהמשך הוסף החוצץ ונעשו חורים לתומכי המדף (5 מ"מ). חובר הגב גם באמצעות ברגים ובסופו של דבר הדלתות והגלגלים.
מסקנות, הערות ותובנות: 1. העץ שנרכש ונחתך התברר להיות מאיכות ירודה, מה שלא יכולתי להעריך בקניה. דפקטים כוללים שכבת פורניר מאוד דקה שכעת יורדת בכל מכה או שריטה לעץ, חיתוך מאוד לא מדויק שהשאיר הרבה דפקטים לאורך החתך, בלי לדבר על סימוני עט ולכלוך שנאלצתי לבלות הרבה זמן בלנקות. מומלץ כמובן לבדוק סחורה ברכישה אבל אם רוב הריכוז שלי היה לוודא שעובי העץ טוב לא עלה על דעתי שאפשר לרכוש עץ עם פורניר מתפורר. 2. ברגים שהוכנסו קרוב לקצה של הסנדוויץ (לדוגמא לחבר פינתי צד עם חלק עליון) גרמו לסנדוויץ להיסדק (השכבות התפצלו מעט), את החיבורים הבאים כנראה אעשה רחוק יותר מהקצה (במקור נעשה במרחק כ1 ס"מ כנראה שרצוי לחבר הרבה יותר רחוק). 3. מאוד קשה לשמור על צורה ישרה של ה"תיבה" החיצונית שבונים (במקום מקבילית או טרפז) בלי או עוד בן אדם שיחזיק או ציוד. עד חיבור הגב אין על מה לדבר על לקבל קווים ישרים, יכל להיות שחיבור החוצץ היה רצוי לעשות אחרי הגב. 4. שפכטל עץ יכל לשמש יפה מאוד גם כצבע מה שגורם לי לתהות אם כדאי לצבוע מעל (ראו תמונות). 5. הייתי מוסיפה 0.5 ס"מ לרוחב הדלתות אם טעויות התאמה של הצירים בקושי הצלחתי לחסות את שטח הדלת. הייתי גם מוסיפה עוד 2-3 מ"מ למדפים שצרים מדי על התומכי מדף ופחות יציבים ממה שציפיתי. 6. כנראה שיש דרך יותר טובה מקדיחת חורי 5 מ"מ לתומכי מדף כי הם לא יציבים מספיק (אבל סביר).
בכל מקרה רוצה להודות מאוד לפורום על ההערות המועילות. זה היה ניסיון ראשון, מקווה לעוד פרויקטים בהמשך.
- קבצים מצורפים
-

-

-
PKME
-
על ידי Se7eN » 27 נובמבר 2020, 19:20
קודם כל תתחדשי, ותודה רבה על השיתוף
אם אפשר להגיב נקודתית, אז ככה: 2. בשביל להמנע, אפשר (ורצוי) לקדוח חור מקדים, בקוטר גוף הבורג שלך ללא השיניים. זה נכון בכלל בעץ, לא רק עם לבידים. במקרה שהיה פיצול, מציע להוציא את הבורג, לדחוף דבק לחריץ ולהדביק בלחץ, ורק אחרי שמתייבש לחבר שוב בורג, רצוי עם קדח מקדים. 3. לשמור על ניצבות חייבים באמת אביזרי עזר - אפשר לקנות אבל גם להכין לבד, זה בכלל לא מסובך (שאריות מדויקות מהנגריה יספיקו). יש הרבה שיטות, אם מעניין אוכל להרחיב 6. תומכי מדף 5 מ"מ זה סטנדרט. אבל אם החור לא מדויק ויש חופש, זה עשוי לייצר חוסר יציבות. זה כמובן בהנחה שהם ממוקמים בצורה מדויקת.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי isidor » 27 נובמבר 2020, 20:21
שלום, בקשר ליציבות של המבנה והמדפים את יכולה לחבר את המדפים לדפנות במקום תומכי מדף עם זוויות פלסטיק,-כמו בצילום שאצרף, הדבר יתרום ליציבות כל המבנה בברכה, איזי
- קבצים מצורפים
-

- זווית פלסטיק למדף - ימנע מהמבנה להתנדנד
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי PKME » 28 נובמבר 2020, 09:48
Se7eN כתב:קודם כל תתחדשי, ותודה רבה על השיתוף
אם אפשר להגיב נקודתית, אז ככה: 2. בשביל להמנע, אפשר (ורצוי) לקדוח חור מקדים, בקוטר גוף הבורג שלך ללא השיניים. זה נכון בכלל בעץ, לא רק עם לבידים. במקרה שהיה פיצול, מציע להוציא את הבורג, לדחוף דבק לחריץ ולהדביק בלחץ, ורק אחרי שמתייבש לחבר שוב בורג, רצוי עם קדח מקדים. 3. לשמור על ניצבות חייבים באמת אביזרי עזר - אפשר לקנות אבל גם להכין לבד, זה בכלל לא מסובך (שאריות מדויקות מהנגריה יספיקו). יש הרבה שיטות, אם מעניין אוכל להרחיב 6. תומכי מדף 5 מ"מ זה סטנדרט. אבל אם החור לא מדויק ויש חופש, זה עשוי לייצר חוסר יציבות. זה כמובן בהנחה שהם ממוקמים בצורה מדויקת.
בהחלט שמחה להערות -ככה אלמד  קידוח מקדים - עשיתי זאת אבל רק עד לעובי הקורה העליונה. ההנחה שלי היתה שקדיחה עד הסוף לא תאפשר לבורג להיכנס טוב לעץ (בדומה לבורג שמכניסים ומוציאים מספר פעמים באותו המקום). אשמח ללינקים או הצעות על איך להכין אביזרים לניצבות. אני חושבת שלא קדחתי את החורים עמוק מדי (מתוך חשש שהתומך מדף פשוט יפול פנימה). אנסה לתקן עם חורים עמוקים יותר. isidor כתב:שלום, בקשר ליציבות של המבנה והמדפים את יכולה לחבר את המדפים לדפנות במקום תומכי מדף עם זוויות פלסטיק,-כמו בצילום שאצרף, הדבר יתרום ליציבות כל המבנה בברכה, איזי
הסיבה לתומכים היתה האפשרות לאפשר הזזה של המדף. אבל נראה שנדרשת קצת יותר מיומנות לנושא ולכן כנראה שאכן ארכוש זויות ואתקן אם קדיחה עמוקה יותר לא תתקן את הנושא. תודה!
-
PKME
-
על ידי oferyuval » 28 נובמבר 2020, 19:36
לניצבות אפשר להעזר במשולשי עץ שמכינים לבד הקובץ המצורף 1.png לא זמין יותר. או אפילו קוביות עץ (ממשטחים) כמובן שניתן גם לקנות עזרים דומים.
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־3 אורחים
|