חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

Mpcnc

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Mpcnc

הודעהעל ידי zDanielz » 08 נובמבר 2020, 20:44

אהלן,

מישהו ניסה את התכניות והקיט של v1engineering?
ויכול לתת חוות דעת אם שווה משהו
zDanielz
סופר משתמש

Re: Mpcnc

הודעהעל ידי NirS » 09 נובמבר 2020, 10:35

קח בחשבון שזו מערכת מאוד מוגבלת ביכולות שלה, ולתחושתי מהר מאוד תמצא את עצמך מחפש משהו יותר "מסיבי" עם יכולות יותר גבוהות. אני הייתי מנסה לחשוב איזה פרויקטים אתה חושב לעשות עם מכונה כזו בעתיד, ואז להבין האם המכונה מתאימה לך או לא.
מה העלות של המערכת הזאת? מלבד הקיט הבסיסי שעלותו 200$, מה העלות של שאר החלקים הנוספים? (בקר, מנועים, חלקי חילוף וכו')
NirS
סופר משתמש

הודעהעל ידי zDanielz » 09 נובמבר 2020, 21:22

הקיט זה המנועים, הבקר וכל האלקטרוניקה.
ואני שואל בשביל להבין את המגבלות שלה ואם היא שווה משהו. כמובן שהיא חלשה ויקח לה הרבה זמן אבל אין לי צורך ומקום במשהו מסיבי ויקר
zDanielz
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 09 נובמבר 2020, 21:45

zDanielz כתב:אהלן,

התנסיתי. מכונה נחמדה. כמו שניר מסביר היא אכן מוגבלת לפעולות עיבוד שלא דורשות עוצמה מאסיבית של הספינדלר אבל בהחלט מתאימה לכירסום וחריטה בהיקף בינוני בגלל עוצמת המנועים ושיטת התמסורת וגם אז - בעץ בלבד. יחד עם זאת ניתן לחבר לה ציר רביעי ולשחק גם עם המימד הזה. הקיט לא זול אם כי רבים מהחלקים ניתנים להדפסה עצמית. המיכשור שבה מכיל רכיבים אמינים כולל כרטיסי הבקרה והתצוגה.
השתמשתי בה כשנתיים. כיום אני נעזר במוצר מקצועי יותר.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי zDanielz » 09 נובמבר 2020, 21:56

Pini Gold כתב:

התנסיתי. מכונה נחמדה. כמו שניר מסביר היא אכן מוגבלת לפעולות עיבוד שלא דורשות עוצמה מאסיבית של הספינדלר אבל בהחלט מתאימה לכירסום וחריטה בהיקף בינוני בגלל עוצמת המנועים ושיטת התמסורת וגם אז - בעץ בלבד. יחד עם זאת ניתן לחבר לה ציר רביעי ולשחק גם עם המימד הזה. הקיט לא זול אם כי רבים מהחלקים ניתנים להדפסה עצמית. המיכשור שבה מכיל רכיבים אמינים כולל כרטיסי הבקרה והתצוגה.

הבנתי. לא בשבילי.

תוכלו אולי להכווין אותי לאיזה גודל/עוצמת מנוע לכוון(הכי זול שאפשר), אני מעוניין במכונה שתוכל לכרסם (לא חריטה) עצים קשים.
זמן עבודת כרסום פחות חשוב לי
zDanielz
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 10 נובמבר 2020, 10:42

zDanielz כתב:
Pini Gold כתב:

הבנתי. לא בשבילי.

תוכלו אולי להכווין אותי לאיזה גודל/עוצמת מנוע לכוון(הכי זול שאפשר), אני מעוניין במכונה שתוכל לכרסם (לא חריטה) עצים קשים.
זמן עבודת כרסום פחות חשוב לי

כדי לענות לך חשוב לדעת מה גודל המוצרים שאתה רוצה לעבד. קח בחשבון ששטח העבודה האפקטיבי הוא כ 75% משטח הרצפה של המכונה. עוצמת הספינדלר המומלצת בכל מקרה - לא פחות מ 1.5 קילו-וואט. יש עוד מספר גורמים משמעותיים, כגון סוג בקר מקומי, סוג הקירור ושיטת התקשורת - אבל כל זה בא אחרי שאתה מגדיר את המטרות ומשם נוכל להמשיך הלאה. תוכל גם לבוא להתרשם ממכונה קטנה יחסית הנמצאת אצלי בפעולה.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים