ראיתי שבדרך כלל משתמשים לדלתות של ארונות בmdf עם פורמייקה ולא עם סנדוויץ מישהו יודע מה הסיבה?
האם זה אפשרי להשתמש בסנדוויץ עם פורמייקה עבור דלת של ארון?
דלת לארון
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
Re: דלת לארוןלביד (סנדוויץ') עלול להתעוות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Re: דלת לארוןלאורך השנים היו במשפחתי לא מעט ארונות עם דלתות סנדוויץ, חלקם שירתו אותנו 30 שנה ויותר, ולא נרשם שום עיוות.
אני חושב שהסיבה להעדפת MDF היא שילוב בין המחיר לבין הקלות שבה אפשר לבצע דוגמאות (ואולי גם הצבע האחיד בקצוות, שחוסך שימוש בקנטים). אבל האמת שברב המקרים נתקלתי ב-MDF בלי פורמיקה.
Re: דלת לארוןבבניית ארונות או ארונות אמבטיה, נהוג לבנות את כל המבנה מלביד והדלתות מ MDF. לפחות ממה שיוצא לי לראות לרוב זה ככה.
האם לביד נוטה להתעוות כדלת כי אין שום מבנה "שלם" שמחזיק אותו, כלומר קוביה שלמה, או שישנן סיבות נוספות? אני מניח שיותר קל לצבוע ולקבל גימור יפה עם MDF, שכן אין את השכבות בקצוות היכן שהתבצעו חיתוכים?
Re: דלת לארוןלביד מתעוות כי הוא בנוי משכבות של עץ, ועץ נוטה להתכווץ ולהתרחב בגלל שינויים סביבתיים. לכן לביד בסיכוי גבוה יותר לעוות, כמו שאמרו לפני. אם אוטמים אותו, ובמיוחד אם שמים פורמייקה, זה עוזר להשאיר אותו ישר.
MDF לא מתעוות משינויים סביבה כי אין לו שום מבנה, זה פשוט אוסף של אבק מודבק. רק אם תטבול אותו במים הוא יתנפח. אתה גם צודק שהוא קל יותר לעיבוד וגימור מלביד. ראיתי אנשים שמנצלים את התכונה הזו שלו ומכינים דברים מטורפים, ואז פשוט צובעים וזה יכול להראות כמו חומרים אחרים לגמרי (למשל חיקוי של אבן)
Re: דלת לארוןמנסיוני הקצר עם צביעת MDF הבנתי די מהר כי שם המשחק הוא הפריימר הייחודי ל MDF.
ברגע שהבנת מה אתה צריך ומהם שלבי הביצוע אזי תקבל תמורה נהדרת לעבודה. כדאי להיעזר בצוותים הטכניים של נירלט או טמבור, הם מסבירים באורך רוח וסבלנות.
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים | |||||