חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

התייעצות בתיקון כיסא שבור העשוי מעץ סיסם הודי

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: התייעצות בתיקון כיסא שבור העשוי מעץ סיסם הודי

הודעהעל ידי הנגר הערום » 02 ספטמבר 2020, 14:05

שלום ADאד53,

יש לי הרגשה שלא תאהב את תגובתי כי היא מאד שלילית לגבי הצעתך לפיתרון.
זהו הפיתרון הרע ביותר למטרה הזאת. בגלל דמנוניות העץ יהיה צורך בדבק מיוחד בכמות מאד קטנה. מהיכן משיגים פורניר סיזם הודי? עובי פורניר הוא כ-1 מ"מ. מה כבר נותר לשייף ממנו?
כיוון שהרגל שבורה לחלוטין בנקודת סיבוב של האלמנט, תמיכה אחורית בלבד לא תתרום כלל לחיזוק השבר. תאר לך שבעת שבר בידך או רגלך (שלא נדע טפו-טפו-טפו, לא מאחל לך) יתקינו רק סד ולא חבישה צינורית.
לו היית מציע לשתול אלמנט שעוביו כ-1/3 מעובי הרגל, חודרת לפחות 10 ס"מ כלפי מעלה ומטה בתוספת קדיחה להחדרת מיתדי עץ בניצב (כלומר מכיוון רוחב הכסא), הייתי אומר שווה לשקול.
לכן, הפיתרון של החלפת כל הרגל הוא הנכון. למה? כיוון שכתוצאה של השבר המושלם הזה, חשוב להתיחס קודם כל לפן החוזק והשלמות לפני האסתטיקה.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי ADאד53 » 02 ספטמבר 2020, 19:31

ל: להב79,
מקווה שהתאור של הפתרון שהצעתי היה מוצלח לגביך. כי לפי התגובה של הערום אני מבין שהתאור לא היה קל להבנה. אשמח לענות לשאלות.
בכל מקרה אף פעם אין פתרון אולטימטיבי וכל מה שתחליט יהיה נכון לגביך
ADאד53
סופר משתמש

הודעהעל ידי lahav79 » 04 ספטמבר 2020, 17:50

ADאד53 כתב:ל: להב79,
מקווה שהתאור של הפתרון שהצעתי היה מוצלח לגביך. כי לפי התגובה של הערום אני מבין שהתאור לא היה קל להבנה. אשמח לענות לשאלות.
בכל מקרה אף פעם אין פתרון אולטימטיבי וכל מה שתחליט יהיה נכון לגביך

כן תודה רבה. הבנתי את ההצעה. עוד מישהו כאן בין המגיבים הציע אותה. כנראה שאנסה אותה, ובמידה והרגל תשבר שוב לאחר זמן קצר, כנראה שלא יהיה מנוס באמת מלהחליפה לחלוטין כפי שהציע הנגר בערום (מודה לו על ההצעה המועילה).
lahav79
משתמש ותיק

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים