חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

טיפול בפלטה עקומה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

טיפול בפלטה עקומה

הודעהעל ידי e-r-a-n » 01 ספטמבר 2020, 15:17

אני מנסה ליצור מסגרת לפאזל שבתי הכינה.
עקב המידות הלא שגרתיות של הפאזל (33*98) לא מצאתי בחנויות יצירה מזונית או משהו כזה מראש חתוך במידה, ובחיפושים במחסן מצאתי פלטת סנדוויץ של 4-5מ"מ, מצופה פורמייקה בצד אחד
הבעיה היחידה שהיא עם קצת בטן ואני מניח שזה נובע מזה שמלכתחילה החומר דק ומצופה רק בצד אחד.
בתור התחלה - הנחתי אותה על הרצפה עם כמה ארגזי כלים מצידה השני, כדי שאולי זה קצת יסייע.
מה עוד לעשות?
או..אולי בכוח וזהו?
התיכנון היה לבנות מסגרת מפלטת סנדביץ 16ממ שיש לי, ולחבר עם כמה ברגים קטנים את הפלטה הדקה אל המסגרת.
אם אני אקח את המסגרת 16מ"מ, אצור בה שקע להטמיע את הפאזל בפנים, ואחבר אותו עם דבק וברגים, האם זה יפעיל מספיק כוח כדי לשמור את הכל ישר ולבטל את הכיפוף שהפלטה הדקה מנסה לכפות?
ואם אני נוקט בגישה הזו - כמובן יש את הסוגיה הנוספת שבה אני צריך להדביק את הפאזל אחרון, אחרי שהמשטח הדק מכופף למצב ישר, כי אם אדביק את הפאזל בצורה קעורה ואז אכפה על המשטח להיות ישר, אני קרוב לוודאי אגרום לנזק כלשהו לפאזל.
e-r-a-n
סופר משתמש

Re: טיפול בפלטה עקומה

הודעהעל ידי הנגר הערום » 01 ספטמבר 2020, 17:44

שלום,

צר לי לבסר לך כי לעולם לא תוכל ליישר לוח דיקט מחופה פורמייקה בצד אחד, כזה שהודבק בתהליך מתועש במכבש חם.
הצעתי היא שתרכוש לוח "קרטון ביצוע" או עבה וחזק ממנו, קרטון אפרפר ששכחתי את שמו המדויק.
לאחר הדבקת חלקי התצרף על גביו, תוכל למסגר אותו בכל שיטה שהנך מכיר או למסור למיסגור מיקצועי אומנותי.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 02 ספטמבר 2020, 14:29

שלום
אני מציע לך לבצע ניסוי קטן.
לקחת את את פלטת הסנדוויץ 16 מ"מ שיש לך, ולחתוך 3 פסים ברוחב של 20 מ"מ ובאורך כ- 1.0 מ'.
לבצע מדרגה ( ראביט) לאורך הפרופילים כך שישאר מהרוחב של ה- 16 מ"מ רק 5 מ"מ.
ומהגובה של 2.0 ס"מ פחות עובי הפלטה 4-5 מ"מ ובתוספת לעובי הפזל. (משהו כמו 7 מ"מ). כך שיישאר 13 מ"מ מתוך ה-20 מ"מ.
ובסך הכל יצרת מדרגה בגובה 13 מ"מ( מתוך ה-20) ובעומק 11 מ"מ ( מתוך ה-16).
אחרי שתדביק את המסגרת מהסרגלים של הסנדוויץ שחתכת, תכניס את הפלטה המצופה והמעוותת ותראה אם המסגרת שעשית
מייצבת את העקמומיות או לא.
כל הדברים האחרים סתם ספקולציות.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 02 ספטמבר 2020, 14:31

מצרף תמונה
קבצים מצורפים
IMG_4049_resize.JPG
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 02 ספטמבר 2020, 17:34

שלום Israelgrn4,

נראה שאינך מכיר את הדיקט 5 מ"מ עם ציפוי פורמייקת גב שהודבקו במכבש חם.
אתה מציע ליצור פס צר מלביד לא ממש עבה ולהסיר ממנו את רובו כך שהתוצאה תהיה פס מוחלש וחלש בהרבה. הוא בקושי יחזיק את עצמו. רעיון לא מוצלח.
הדיקט המדובר אוצר בתוכו כוחות אדירים בהיותו מעוות. הדבר הכמעט יחיד שיכול להתגבר על העיוות הוא הצמדתו לארגז של ארון וגם זה לפעמים בקושי רב.
בשורה התחתונה נראה לי הפיתרון שהצעתי טוב בהרבה מה גם שבצעתי אותו בעבר בעצמי ואת החסרונות בפיתרון שהצעת נימקתי היטב. יהיה חבל על החומר, העבודה והזמן.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 02 ספטמבר 2020, 20:41

הנגר הערום כתב:שלום Israelgrn4,

נראה שאינך מכיר את הדיקט 5 מ"מ עם ציפוי פורמייקת גב שהודבקו במכבש חם.
אתה מציע ליצור פס צר מלביד לא ממש עבה ולהסיר ממנו את רובו כך שהתוצאה תהיה פס מוחלש וחלש בהרבה. הוא בקושי יחזיק את עצמו. רעיון לא מוצלח.
הדיקט המדובר אוצר בתוכו כוחות אדירים בהיותו מעוות. הדבר הכמעט יחיד שיכול להתגבר על העיוות הוא הצמדתו לארגז של ארון וגם זה לפעמים בקושי רב.
בשורה התחתונה נראה לי הפיתרון שהצעתי טוב בהרבה מה גם שבצעתי אותו בעבר בעצמי ואת החסרונות בפיתרון שהצעת נימקתי היטב. יהיה חבל על החומר, העבודה והזמן.

ואיפה ואיך נרכוש ניסיון ?
אם לא נעשה, לא נצליח.
אם ניכשל ולא ננסה עוד ניסיון עם שיפור כזה או אחר לא נצליח.
הניסיון שלך הוא אחלה.
אבל הוא לא הניסיון שלי.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי isidor » 04 ספטמבר 2020, 07:09

שלום,
נ.ע. כתב
"הצעתי היא שתרכוש לוח "קרטון ביצוע" או עבה וחזק ממנו, קרטון אפרפר ששכחתי את שמו המדויק."

למיטב זיכרוני הקרטון הזה מוכר בחנויות שמייצרות מסגרות בשם "פספרטו"

כך לימדה אותי אימי ז"ל, ובאמת כשהלכתי להזמין מסגרות לתמונות, הבינו אותי מיד...
נדמה לי שזה בצרפתית.

לדעתי -במקרה המתואר- הדרך הטובה ביותר : לקנות כזה קרטון, להביא הביתה ,
להדביק עליו את הפאזל, ולהביא לחנות למיסגור, או למסגר לבד.

בברכה, איזי
קבצים מצורפים
PASPARTU.jpg
קרטון מיוחד שמניחים במסגרת של ציורים
isidor
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 04 ספטמבר 2020, 10:57

שלום isidor,

אני מבקש להעמיד כמה דברים על דיוקם:
1. אני תומך בהמלצה שלך שזהה לזו שלי.
2. כחובב נלהב של תחום המיסגור הנחשב לאמנות בפני עצמה, הדגשים שהעלית בתגובתך אינם מדויקים.
ה"פספרטו" הוא מסגרת הצבעונית/לבנה שמרחיבה/מגדילה את שטח התמונה המיועדת למיסגור. היא ליכולה להיות מכל חומר כמו עץ צבוע או לא או אפילו מתכות שונות.
הקרטון האפור העבה יותר אינו משמש כפספרטו אלא כמצע על שולחן עבודות יד שונות כולל עבודות שנחתכות עליו עם סכינים למיניהם.
הפספרטו המקובל ביותר עשוי מ"קרטון ביצוע" (אינני יודע את מקור השם בעברית) שמקובל בין היתר אצל ארכיטקטים לבנית מודלים בקנה מידה כאשר הוא גלוי ללא כל חיפוי וגוונו צהבהב דהוי.
בעבר הרחוק היו צובעים את הפספרטו אך כיום יש מגוון גדול ביותר של נירות בצבעים שונים מרהיבים שמודבקים על הגליון שמשמש לחיתוך הפספרטו. ההדבקה נעשית בחום (בכמויות מיזעריות לא חובה חום) ושמתי לב שהגליון הצבעוני מתעוות בדיוק כמו הדיקט 5 מ"מ עם פורמייקה בצד אחד.
3. ניתן לרכוש קרטון ביצוע בחנויות של חומרים לעבודות יד או חנויות לאספקת חומרי אומנות.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 04 ספטמבר 2020, 11:19

שלום,
קבצים מצורפים
Noname.jpg
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

חזור אל נגרות