חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מסור גרונג פנדל מקיטה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: מסור גרונג פנדל מקיטה

הודעהעל ידי Se7eN » 23 יולי 2020, 15:05

חובב צפוני כתב:אז מה המומלץ לגרונג / פנדל ב2020? תקציב 2-3K. להשקיע כבר שיהיה 12 אינצ'? בכל האתרים של הכלים התיאור מאוד תמציתי.. איך אני יודע להשוות מה הדיוק שלהם?
האם יש משהו מסויים לחפש / לשאול?

אני משתדל לקנות את הכלים שלי אחרי מישוש (פרט לכלים זולים מאוד שאני מזמין אונליין) כי אין מה לעשות, אין תחליף למראה עיניים ותחושה. ואני מגיע לחנות לבדוק רק אחרי שצפיתי בביקורות וידאו ביוטיוב של אנשים שסוקרים את המוצר.
לענייננו - דגמים שנחשבים מומלצים ע"י חברים שלי (לא עבדתי עם אף אחד בעצמי):
Dewalt DWS780
BOSCH GCM 12 GDL
ודגמי המטבו שכתבתי קודם.
יש גם פסטול אבל זה בטוח לא ייכנס בתקציב שלך.

מבחינת גודל, אני אישית - לצרכים שלי - העדפתי להתפשר על גודל הלהב מאשר על איכות, לכן קניתי את הכי קטן והכי איכותי בתקציב שהגדרתי. 8.5 אינטש יותר ממספיק לי 99% מהזמן, ובשאר מסתדרים...
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Doron » 23 יולי 2020, 15:35

אהלן חובב צפוני
לא נכנס כאן לויכוח אם כדאי מכשיר יקר או זול
כשאני מחפש מכשיר טוב - אני רושם בגוגל BEST ***
במקרה שלך = Best Sliding Miter Saw
בדרך כלל תקבל כמה וכמה אתרים שמדרגים את 5 - 10 הכלים הטובים ביותר
* הכלי הטוב סך הכל...
* הכלי הטוב עבור הכסף... עבור חובב מתחיל ... עבור מקצוען
כמובן שלא כל אתר עם אותם העדפות - אבל תוכל לראות מי "מככב"
תנפה מכשירים שלא נמצאים בארץ ו/או לא 220V
... בשביל מכשיר טוב צריך לעבוד....
בהצלחה
Doron
סופר משתמש

הודעהעל ידי חובב צפוני » 23 יולי 2020, 15:37

הנגר הערום כתב:
אז מה המומלץ לגרונג / פנדל ב2020? תקציב 2-3K. להשקיע כבר שיהיה 12 אינצ'? בכל האתרים של הכלים התיאור מאוד תמציתי.. איך אני יודע להשוות מה הדיוק שלהם?
האם יש משהו מסויים לחפש / לשאול?

אני לא יכול להמליץ לך על כלי, אני יכול להמליץ לך לרשום בגוגל את דגם הכלי עם המילה REVIEWS.

אתה יודע כמה כאלה ראיתי? יש יותר מדי ורובם ממומנים ולכן לא הכי אמינים... בגלל זה אני שואל פה. מניח שהנסיון המצטבר הפורום הזה והאוביקטיביות שווים יותר.
7 - יש סיבה שאתה לא ממליץ על מקיטה?
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 23 יולי 2020, 16:32

Se7eN כתב:
חובב צפוני כתב:תודה.
שימו לב לשאלה המקורית שלי לגבי מסור פנדל עם שולחן האם זה תוספת נחמדה לחובב מתחיל או שזה מיותר / מזיק?

edi- לגבי ההערה שלך - מה ההבדל ביכולת הדיוק בין פנדל איכותי למשהו בינוני? אני לא בטוח שאני מבין על ריזה סדרי גודל של חוסר דיוק אנחנו מדברים פה..

השולחן העליון הוא אכן תוספת נחמדה לחובב המתחיל ותו לא לטעמי. הוא די מסוכן ובכל מקרה לא מאפשר עבודה עם חתיכות גדולות. היה לי כזה פעם והוא נחמד אם אין מסור שולחן, אבל בטווח ארוך לא מחליף את הכלי הזה.
אני אגב חולק מאוד על אדי ושמעון, כנראה שלא עבדתם עם פנדל איכותי ומדויק ולכן קיבלתם רושם שכזה.

מיכאל, אילו שימושים אתה עושה במטאבו שלך?
לי יש יונדאי כבר כמה שנים בניתי בעזרתו דקים ומחסן, רהיטים ועוד, עשה ועושה עבודה נהדרת, כל הקורות שאני חותך הינם ממחסן עצים, אין קורה של 4-5 -6 מ' ישרה כך שגם אם הייתי משתמש בפסטול עדיין נקודת הייחוס לחיתוך לא היתה מספיק טובה, כשהייתי צריך לחתוך רגליים שמתי לו סרגל מעץ שסייע לחיתוך ישר ונקי, כשאני צריך כמויות של חיתוך קרוס ישר אז המשור שולחן עושה את העבודה.
גם הכלים היותר טובים באים בד"כ עם להב לא מספיק טובה, החלפתי ליונדאי ללהב איכותית וחיתוכי הקרוס יוצאים נקי.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Gilad.j » 23 יולי 2020, 16:52

האמת שאני גם באותה התלבטות, לי יש מסור שולחן טוב, יצוק ומדויק ומתלבט על פנדל פשוט או איכותי. באופן כללי מחזיק כלים איכותיים, אך השימוש בפנדל לא יהיה תדיר כשם שאני משתמש במסור שולחן או בראוטר. ניתן להעלות חוו''ד על הטארגט? Delta 12''?
Gilad.j

הודעהעל ידי Se7eN » 23 יולי 2020, 17:52

אני מכין דברים בין בינוניים לקטנים מאוד, שדורשים דיוק רב. אפשר לראות פה בפורום כמה עבודות שלי כדי לראות תוצרים. כמעט אין פרוייקט שלא היה שימוש בגרונג, לעתים כולל זוויות מורכבות.

לגבי מסורי מקיטה - אני בעצמי עובד עם מקיטה - הם סבבה, אבל הדוולט והבוש שקישרתי עולים עליהם, אלא אם יש דגם חדש שלא פגשתי בעצמי.
קח בחשבון שהבדלי האיכות בין המותגים הם לא משמעותיים, אלא יש ליגות, שביניהן ההבדל גדול. כשחיפשתי גרונג והמחיר הנמוך של טרגט ודומיהם פיתה אותי, הלכתי לבחון בחנויות, ואיך נאמר - גם בלי לחבר לחשמל הבנתי שכזה יהיה לי רק אם מישהו ייתן במתנה.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 23 יולי 2020, 20:33

ערב טוב
יש לי בסדנה משור גרונג של בוש עם שולחן בחלקו העליון.
שנתיים אחרונות לא עבדתי עם השולחן העליון.
גם מאז שיש לי משור שולחני אני פחות ופחות משתמש במשור הגרונג. פרט לחיתוכי פרופילים/קורות.
אבל מאחר ואנחנו תמיד מסתכלים על החור שבגרוש.
תעשו חשבון. ההבדל בין מקיטה פנדל לבין משור שולחני מקיטה הוא כל כך קטן, שלדעתי אין על מה לדבר.
לב הסדנה תמיד יהיה המשור השולחני.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 26 יולי 2020, 10:52

Se7eN כתב:אני מכין דברים בין בינוניים לקטנים מאוד, שדורשים דיוק רב. אפשר לראות פה בפורום כמה עבודות שלי כדי לראות תוצרים. כמעט אין פרוייקט שלא היה שימוש בגרונג, לעתים כולל זוויות מורכבות.

זה בדיוק ההבדל, שימוש בקורות ארוכות, כבדות ועקומות לבניית חוץ שגם מסור של פסטול לא יפגין יתרון לבין שימוש עדין בחומרים קטנים ומדויקים שבמסור איכותי תתאפשר תצוגת תכלית.
אגב גם דיוולט תוכלו לצפות בסרטונים ברשת ברגע שהשימוש נעשה גס הסרגלים שלהם מתעוותים, ישנו הצע להרבה תחליפים או מבוצעים אלתורים.
כל סרגל שחוטף בומבה קלה מקורה של 6 מ' יצא מאיפוס במקרה הטוב.
אם השימוש שלי היה לקרניזים פנלים וריהוט פנים בלבד הייתי משקיע בכלי איכותי.
Edi
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים