אמיר ח. כתב:הקושרות האחוריות מחוברות לרגליים האחוריות בחיבור Half-Lap. הקושרת בעובי 18 מ"מ, אז עם הטרימר אני מוריד 9 מ"מ מהקושרת ו- 9 מ"מ מהרגל, וכך הקושרת שוקעת בתוך הרגל האחורית ללא שום בליטה. החיבור הזה מאוד חזק כי יש לו שטח הדבקה גדול, אך אני לא השתמשתי בדבק, הסתפקתי בשני ברגים ע"מ לאפשר פירוק והרכבה בשעת הצורך. מבחינת יציבות, דאגתי שחיבור ה- Half-Lap יהיה מדוייק ללא מרווחים, והאמת שהופתעתי לגלות עד כמה זה מייצב את כל השלד, גם ללא ברגים.
שני הכלים החשמליים שהשתמשתי בהם בפרויקט הזה הם מסור עגול וטרימר, עם המסור העגול חתכתי את כל החלקים שאני צריך, ועם הטרימר עשיתי את כל ה- Tenons וגם מחברי ה- Half-Lap.
ה- Mortise וה- Tenon הם ברוחב 12 מ"מ. הקושרת בעובי 18 מ"מ, ולכן כווננתי את הטרימר לעומק 3 מ"מ וכך יצרתי Tenon בעובי 12 מ"מ. בקשר ל- Mortises, בגלל שמה שיש לי זה טרימר ולא Plunge Router אז נאלצתי פשוט לעשות אותם ידנית, עם פטיש ומפסלת, כמו שאני אוהב חח..
איך עובר עניין ה mortise & tenon מבחינת פירוק והרכבה?
כי אני חושב על דברים דומים שמתאימה להם הצורת חיבור הזו, כמו מסגרת מיטה, אבל העלית פה נקודה חשובה שלפעמים יש צורך ביכולת פירוק והרכבה, למשל אם רהיט לא נכנס לחדר, או יוצא ממנו...ורוצים לעבוד עליו ולהרכיב אותו כשהוא מוכן כבר וצבוע, בחדר
אז איאפשר להשתמש בדבק, ומצד שני, אני מניח שחזק ככל שיהיה mortise & tenon או half lap, כדאי לחזק אותם עם בורג איכשוה, לא?
איך פותרים את זה? threaded inserts כאלה שלא נשחקים מבורג שנכנס ויוצא כתלות בכמות הפירוקים?