חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אז.. מאיפה מתחילים?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

אז.. מאיפה מתחילים?

הודעהעל ידי Aharron » 02 אוקטובר 2008, 02:37

שלום לכולם.
זמן מה אני מתעניין בנושא של הנגרות, הנושא מושך אותי ואני רוצה להתחיל לעבוד.
מאיפה אני מתחיל? לקחת קורס אני לא יכול מכיוון שאני קרבי בצבא, ואני רוצה לעבוד בסופי שבוע בעיקר(שיוצאים.. :? ).
אשמח אם תכווינו אותי להדרכה.
Aharron

Re: אז.. מאיפה מתחילים?

הודעהעל ידי yossi » 02 אוקטובר 2008, 10:01

אולי תתחיל עם מקומך בארץ? אני בטוח שמישהו הגר בסמוך אליך ישמח לסייע
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי udi koren » 02 אוקטובר 2008, 18:33

נראה לי שכדאי לך פשוט... להתחיל לנגר.
1. תמצא איזה פרוייקט שאתה מעוניין לבצע לעצמך או לחברים - ארונית ליד המיטה, מדף כלשהו, ארון ספרים שולחן קטן לגינה.
2. תיכנון - תצייר את מה שאתה רוצה לבנות (כדאי להיעזר במישהו שיודע לשרטט דברים כאלה - ראה סעיף הבא)
3. במחסן עצים (שחותכים בו על פי מידה) או בחנויות כמו רוזנפלד והום סנטר תקנה עץ - אם תקנה במחסן עצים, יכול להיות שישבו איתך על השירטוט ויתנו לך עזרה או עצה.
4. בחנויות של עשה זאת בעצמך או נגרות תציג את עצמך ותשאל מה אתה צריך בשביל לחבר את העצים - אילו מכשירים, חלקים, חומרים, צבעים.
5. יאללה לעבודה.

אם תכתוב מהיכן אתה אולי ימליצו לך על חנויות באזור המגורים שלך (ובטח יש כאן גם במאגר). אם אתה רוצה ייעוץ בטלפון אתה מוזמן להתקשר אלי (052-7365465)
udi koren
סופר משתמש

החיילים של היום זה כבר לא החיילים של פעם

הודעהעל ידי eyal g » 02 אוקטובר 2008, 22:18

:D יפה יפה. גם קרבי וגם יש לך זמן/כוח לנגרות. שא ברכה והערכה.
להתחיל (עצות מקרבי):
1. גילוף - אני עשיתי את זה עם סכין יפני ושעם, אבל לאחר הכרות עם הפורום הנכבד גיליתי שיש סכיני גילוף יותר טובים ופחות מסוכנים. ענפים לא חסר. וזמן - בשפע.
2. תעיין בפורום - הרחב אופקיך.
3. אני לא היית מחפש עצים במשטחים או שאריות, כי זה "מבזבז" זמן בהכנת העץ לייצור. הייתי הולך על עץ קנוי מוקצע ומייצר דברים פשוטים בחיבור עם ברגים.עם הזמן יבוא התאבון ותתחיל לחפש את השלמות במוצר (חיבורים נסתרים, גימור, חיבורי אצבעות, עיגול פינות חדות וכו').
4. הכלים הידניים הבסיסיים עולים סכומי כסף סבירים.
אם אתה חיפאי דווח ואוכל לכוון אותך יותר.
איל
eyal g
סופר משתמש

הודעהעל ידי Aharron » 10 אוקטובר 2008, 15:14

תודה רבה דבר ראשון.
שנית, למי שתהה, על החיילים של היום בצבא. מגיעים עייפים הביתה(מסלול.. ועוד ארוך יחסית) אבל זה החוכמה, לא להשפך, להרגיש שהוצאת משהו מהזמן שהיית בבית. ככה אני מרגיש..
אני גר באיזור מודיעין, איזה מחסני עץ מומלצים? איזה כלים אני צריך לבסיס? יש לי מברגה ומקדחה..
Aharron

הודעהעל ידי eyal g » 10 אוקטובר 2008, 15:29

לא תהיות ולא בטיח. אני מצדיע למי שגם מצליח לשלב קרביות עם זמן לפתוח ראש ולהתעניין על דברים מבחוץ מבעד לעייפות האין סופית. אם אני משחזר אחורה - לא הייתי מסוגל. אבל ללא ספק שזה יכול להוסיף מימד עניין.
שנה טובה ושמור על עצמך.
איל
eyal g
סופר משתמש

הודעהעל ידי zigi » 10 אוקטובר 2008, 23:58

אהרון ברוך הבא , ושמחים על הצטרפותך.
הדרך הטובה להתחיל בבנית אביזרים, רהיטים פשוטים ולאט לאט להתקדם לדברים מורכבים יותר. באם נוח לך צור עימי קשר, אני גר באזור כוכב יאיר, ובאם יכול אתה להגיע, ואהיה פנוי, אעמיד לרשותך את הכלים שיש לי, כולל הכוונה והדרכה,
כל זאת ללא כל תשלום כמובן. בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים