חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בהמשך לסאגת רכישת המסור החדש שקניתי

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בהמשך לסאגת רכישת המסור החדש שקניתי

הודעהעל ידי לחיים1 » 15 ינואר 2020, 20:38

שלום חברים, בהמשך לפוסט שלי לפני כשבועיים viewtopic.php?f=1&t=12824 שבו התחדשתי בדיוולט DW745 לפי המלצות חברים כאן וכן בעולם, מסתבר שבארצנו הקטנה לעיתים הבעיות גדולות.
אני כותב כאן כדי שבעיות כאלה לא יישנו לעוד חברים בפורום היקר הזה.
אז ככה, קיבלתי את המסור ופתחתי את הקופסה בשמחה ראויה כמובן, אך כבר מהתחלה ראיתי כמה רכיבים מוזרים וכמה חסרים וגם קצת שונים ממה שרואים ב YouTube ובאתרים אחרים.
ל blade guard (מגן הלהב העליון) אין תושבת ייעודית בצד ימין למטה כמו שרואים בכל הסרטים.
ה kickback המשונן כלל לא מסופק והמקום הייעודי לו מצד ימין כלל לא קיים.
הכפתור משחרר ה skin guard הוא ממש סתם בורג מכונה במקום הדבר היפה שרואים באינטרנט, (פלסטיק קשיח משולש שחור וצהוב) טעון קפיץ משיכה לטעינה קלה של skin guard .
אז ראשית שלחתי מייל לדיוולט בריטניה כמדומני, וזאת מניסיוני כדי לשמוע ולהבין ממישהו לא אינטרסנטי לעסקה שלי, הוא ענה לי בצורה יפה ומכובדת בשאלה What type do you have, עניתי לו dw345 ואז שאל שוב.. ואז ירד לי האסימון!
אז התקשרתי לשטל היבואן הרשמי והתחלתי לשאול שאלות, הבחור שם היה חמוד ורצה מאד לעזור, לאחר מספר שאלות ותשובות שאל אם יש מדבקות מסוימות פה ושם וכן אם יש תעודת אחריות. לא ראיתי שום דבר מהדברים שבקש לדעת וכן קיבלתי תעודת אחריות בינלאומית כזו שבדף הראשון מופיע כתובת של איזה אתר מישני כזה של דיוולט.
ואז אמר לי האיש בצורה מאד מתנצלת אך חד משמעית, תשמע אני פשוט לא יכול לעזור לך, זה לא שלנו.. אנחנו לא ייבאנו את המסור שלך. אמר גם שיש יבוא מקביל!
האמת שלא פלא כי הבנתי אחר כך מכמה חנויות/סוחרים שאין לשטל במלאי כבר די הרבה זמן. בטח היו דרישות גדולות כי בעצם המוצר מעולה אך לא זה שלי.
מהסוחר האירופאי הבנתי שיש 4 types למוצר הזה, מ 1 עד 4 כשהראשון הוא הטוב ביותר וזה כתוב בקטן על ה lable במסור עצמו. ובכן אתם בטח מנחשים איזה type אני קיבלתי... אופס - 4 -.
תוך שמירה על איפוק טלפנתי לחנות ממנה רכשתי את המסור והסברתי לו כי למרות שחיכיתי המון זמן לבקשתו עד שהמסור יגיע קיבלתי משהו מאד מוזר.
הוא השיב לי באדיבות רבה, אין שום בעיה, תבוא לכאן ונבצע ביטול עסקה ולא קרה כלום.
האמת שלו התכוננתי לכזאת קלות, אך לאחר מכן הבנתי שהחנויות לא כל כך מצויות בפרטים הקטנים שלנו הם חשובים, להבנתי הם רואים הספקות כל כך רחוקות מצד היבואן הרשמי ואז מטבע הדברים השוק מחפש תחליפים שנראים אותו דבר ויוצאים מאותו מפעל אך עם תתי מק"טים שונים.
הסברתי לו את כל השינויים והחוסרים במוצר הזה (למרות שלא היה צריך) הוא הקשיב והפנים.
על כל פנים החנות הזו הייתה הוגנת מאין כמותה, דוגמא לסוחר הוגן!
אגב אחר כך הבנתי שה type הזה נמכר הרבה לאוסטרליה ולברזיל.
טוב, מכאן כבר הכל שליו ורגוע יותר מבחינתי, בעל החנות ניסה לעזור לי למצוא מסור כזה מהיבואן אך לא מצא, אני הרמתי עוד כמה טלפונים לחנויות שאני עובד אתם בד"כ אך נייט.. פשוט אין.
החלטתי לעבור לדגם היקר יותר dwe7492 ולהיפטר מעוד איזה400$ אך כמובן מבלי לפול שוב לספור ה types.. ומסתבר שגם הדגם הזה אין במלאי.
לא יאומן !! זה נראה כאילו הביקוש עלה על גדותיו ואני על גדה אחת יתום מכל מסור.
אז שוב כמה טלפונים שהביאו אותי לאיזה חנות שיש לה אחד אחרון. נסעתי בשקיקה משהו וקניתי את המסור.
ליגה אחרת! וגם הרווחתי את עניין התאמה ללהבי dado , מגיע עם ציר ארוך.

אז חברים, לעיתים לא מספיק לקרוא את האותיות הקטנות בניירת אלא גם על המוצר עצמו. :P
בברכה ובתקווה שתרמתי משהו לחברי הפורום הנכבד הזה.

י
לחיים1
סופר משתמש

Re: בהמשך לסאגת רכישת המסור החדש שקניתי

הודעהעל ידי Edi » 15 ינואר 2020, 22:33

סוף טוב הכל טוב, תתחדש
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי atzmonster » 15 ינואר 2020, 22:35

וואו
למוסרי היה כזה במלאי אתמול
נראה לי שאצל צלח עמיטל מוסרי ועוד שכאלו סוחרים רציניים בעיות כאלו לא קיימות
סמל אישי של המשתמש
atzmonster
סופר משתמש

הודעהעל ידי לחיים1 » 15 ינואר 2020, 23:08

אני מתעסק רק עם חנויות גדולות כאלה. לא מדובר בחנויות קטנות ובטח לא "לא רציניות" .
לחיים1
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 15 ינואר 2020, 23:46

גם אני רכשתי את המסור הנ''ל, למיטב זכרוני היתה מדבקה של שטל על הקרטון.
אכן זה הדגם ה''פשוט'', אבל למיטב הבנתי זה הדגם שהיה נמכר בשוק האירופאי (אולי עכשיו החליפו), וגם בסרטוני יוטיוב למינהם, לרוב שהיה מבטא בריטי היה את הדגם הזה.

אני ממש מרוצה ממנו בינתיים.

הספליטר שנמצא מעל הלהב מפריע לחיתוכים לא מלאים, אבל את זה אני פותר ע''י חיתוך שלו לגובה של כ 5 מ''מ מתחת ללהב (הזמנתי אחד מקורי גיבוי מחו''ל בעלות לא גבוהה).

המפסק אכן פחות נוח שצריך לחפש את הכיבוי,שוקל לרכוש מפסק משודרג או להכין ''מכסה'' שיתן את הפוקציונליות הזו.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי atzmonster » 15 ינואר 2020, 23:49

לחיים1 כתב:אני מתעסק רק עם חנויות גדולות כאלה. לא מדובר בחנויות קטנות ובטח לא "לא רציניות" .

אז זה ממש זוועה המקרה שלך. מורט עצבים
סמל אישי של המשתמש
atzmonster
סופר משתמש

הודעהעל ידי לחיים1 » 16 ינואר 2020, 09:17

atzmonster כתב:
לחיים1 כתב:אני מתעסק רק עם חנויות גדולות כאלה. לא מדובר בחנויות קטנות ובטח לא "לא רציניות" .

אז זה ממש זוועה המקרה שלך. מורט עצבים

ממש ככה, אך היה ונגמר טוב בסוף. צריך פשוט ללמוד מזה ולכן העליתי פה את כל העניין.
לחיים1
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 16 ינואר 2020, 10:58

תודה רבה על ההסברים והתיאורים המפורטים
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי oferyuval » 16 ינואר 2020, 11:31

לחיים1 כתב:הוא השיב לי באדיבות רבה, אין שום בעיה, תבוא לכאן ונבצע ביטול עסקה ולא קרה כלום.

נדיק במקומותינו. אני חושב שמגיע לו פרגון. איזו חנות זו ?
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי לחיים1 » 17 ינואר 2020, 02:22

oferyuval כתב:
לחיים1 כתב:הוא השיב לי באדיבות רבה, אין שום בעיה, תבוא לכאן ונבצע ביטול עסקה ולא קרה כלום.

נדיק במקומותינו. אני חושב שמגיע לו פרגון. איזו חנות זו ?

בראנד אספקה טכנית פ"ת
לחיים1
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־11 אורחים