חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המלצה על לוח עץ לשולחן עבודה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

המלצה על לוח עץ לשולחן עבודה

הודעהעל ידי nir_be » 07 ספטמבר 2008, 18:37

שלום,

אני לא נגר, נגר חובב או אפילו נגר מתחיל, אני רק מחפש להכין לעצמי משהו שלא מצאתי היכן לקנות.

מדובר בשולחן עבודה (60-70 ס"מ עומק, 170-200 ס"מ רוחב) שישמש בעיקר להחזיק דברים משרדיים (מחשב, מסך, מדפת, וכו'). אני רוצה להעניק לו מראה "כבד" של משטח עבודה מעט עתיק בשילוב עם מראה "תעשייתי" שיגיע מרגלי מתכת.

תחילה חשבתי על שימוש במוצרי איקאה:
1. לוח בוק NUMERAR בגודל מתאים בעובי 4 ס"מ (מחירו 795 ש"ח)
2. רגלי מתכת VIKA בצורת ח

הבעיה היא שרוחב הרגליים ברוטו (כולל החיבורים) הוא 70 ס"מ בעוד רוחב לוח העץ הוא 60.6 ס"מ, ובלי קשר המוצרים אינם במלאי.

פניתי אל הום סנטר ומצאתי רק לוחות עץ דקים יותר שנראו באיכות ירודה יותר, וכך הגעתי לכאן.

רציתי לשאול - היכן ניתן למצוא לוח עץ במידות הנ"ל בעובי של בערך 4 ס"מ, איזה עץ כדאי לי לקנות, במה מומלץ לצפות \ לצבוע אותו כדי שישמש לאורך זמן, ומה המחיר המשוער של לוח עץ כזה?

תודה,
ניר
nir_be

Re: המלצה על לוח עץ לשולחן עבודה

הודעהעל ידי iavihay » 07 ספטמבר 2008, 19:36

אתה יכול לקנות לוחות עץ אורן הנקראים "גלריה".. הם ברוחב 13 ס"מ נטו..ובעובי 32 מ"מ..בחישוב גס למידות שלך זה יעלה לך כ-200 שח. תצטרך להדביק אותם אחד לשני עם קליבות. להקציע.. ללטש.. ולצבוע במגוון או בלכה.. ותהיה לך פלטה יפה חזקה וזולה..
iavihay
סופר משתמש

הודעהעל ידי ranshara » 07 ספטמבר 2008, 21:03

אתה יכול לקנות בהום סנטר את הלוחות הדקים ולחבר אותם אחד לשני בשכבות, לאיזה עובי שאתה רוצה.
פשוט דבק לבן במריחה יפה וברגים...הרבה ברגים מהצד שלא רואים!
אתה יכול להוציא אח"כ את הברגים ברגע שהדבק יבש.
ליטוש בניירות שונים כמו שמאמון תמיד ממליץ 80-120-180-240 ועד 400
צביעה בצבע חד רכיבי כמו ורנית בגוון המתאים, יישום הכי פשוט במברשת או ספוג עם סמרטוט (לוקחים חתיכת ספוג קטנה [5*10] עוטפים אותה בחולצת טריקו ישנה וחלקה [לא גופיה] טובלים בצבע ומורחים!!)
מורחים שכבה אחר שכבה כמובן עם שיוף בנייר עדין ביניהם.
בהצלחה!
ranshara
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 08 ספטמבר 2008, 10:13

הלוח של איקאה נראה בסדר מבחינת איכות ויוקרתיות, בטח לאומת אורן, בהנחה כי המחיר מתאים לך.
בלינק המצורף יש דוגמאות של רגליים.
ציין מהיכן אתה בארץ ואנסה לכוון אותך לחנויות המתאימות.
כיוון שאתה חסר כל נסיון, כך את מה שממליצים באיקאה לגימור הפלטה שהם מוכרים. יתכן וזה יעלה מעט יותר מאשר במקומות אחרים, אבל מדובר בכמויות קטנות.
http://www.pirzul.co.il/544/
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי nir_be » 08 ספטמבר 2008, 13:13

כמו שניחשת, באמת המחיר הוא סוגיה כאן. בהום סנטר ראיתי לוח אורן בגודל 205X60X2.8 במחיר 380 ש"ח, פחות מחצי מחיר. הוא אמנם דק ב-1.2 ס"מ והוא אורן ולא בוק (מה ההבדל ביניהם? האם אחד מהם איכותי פחות?) אבל ההבדל במחיר גדול.

אני מת"א, אבל כל מקום במרכז והשרון מתאימים לי. באתר של יעד פרזול יש מספר רגליים יפות (בעיקר בקטגורית שולחנות ולא משרדי) אבל לצערי אין בו מחירים.
nir_be

הודעהעל ידי Alex Milch » 08 ספטמבר 2008, 14:12

הלוח באיקאה עשוי מבוק.
עץ בוק גולמי עולה פי 4-6 יותר מעץ אורן.
בוק הוא עץ קשה ופגיעותו מועטה. עץ אורן הוא רך יחסית וכמעט כל מכה תיראה עליו. מבחינת חוזק, אתה יכול להסתפק באורן.
מחירי הום סנטר הם רצחניים.
אותה פלטה תוכל לקבל אצל נגר בכ-2/3 מחיר.
אולי תבדוק אצל "וירן" בא.ת. נתניה, הם יצרנים של הלוחות ונדמה לי גם ספקים של הום סנטר.
לגבי "יעד פירזול" יענו לך על מחירים בטלפון, לגבי מיקום, אם הם לא זזו, אזי הם מול "בית מרכזים" בקיבוץ גלויות.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי eyal g » 08 ספטמבר 2008, 22:45

אדנים תעשיות עץ בע"מ איזור תעשיה ציפורית נצרת עלית 6411992 - 04
מייצרים משטחים כאלו - תבדוק להיכן משווקים באזור שלך (עדיף לנגריות שיכולים לחתוך לך כי המידות גדולות יותר)
אני קניתי משטח אורן לפני 4 שנים ובסה"כ לא התעוות בכלל. ישנם מספר עיניים שהוציאו שרף מתחת ללכה וזה לא נראה מושלם - אבל אם אנני טועה באורן יש יותר שרף.
http://www.furnish.co.il/Company.asp?pr ... category=#
eyal g
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים