חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צביעת שולחן עץ שחור בצבע בהיר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צביעת שולחן עץ שחור בצבע בהיר

הודעהעל ידי Rona » 22 אוגוסט 2008, 13:08

שלום,
יש לי שולחן עץ ישן הצבוע בצבע שחור מבריק עם פוליטורה.
אני מעוניינת לצבוע אותו בצבע בגוון מייפל.
הבנתי שלהבהיר עץ שחור זה סיפור...
אשמח לקבל עצה מהי הדרך הטובה ביותר להסיר את הצבע ולצבוע כולל גימור.
האם חומר מסיר צבע כמו פוליסטריפה שווה משהו או שעלול לגרום נזק ועדיף לשייף?
בנוסף, האם יש סוגי צבע מומלצים אשר לא מסתירים את טקסטורת העץ.
מצ"ב תמונה
תודה מראש על התשובה
רונה
קבצים מצורפים
5.jpg
Rona

Re: צביעת שולחן עץ שחור בצבע בהיר

הודעהעל ידי maamoon » 22 אוגוסט 2008, 13:34

מהתמונה לא ניתן להסיג אם יש תקצורה של עץ מתחת, ואם כן אז אני מסיג שזה עץ שלא במהותו הוא וונגה אללא בוק או מיפל צבוע, ועוד דבר לא ניתן לדעת אם זה צבע אטום או שרואים את העץ מלמתה
1. אם זה צבע אטום אז האופציות מועטות ולכן השאלה אם יש עץ מתחת, אם כן אז אפשר להסיר את הצבע, או על ידי מסיר צבע מתאים ולהצמד להוראות ולהגנה, או על ידי שיוף שזה יקח המון זמן ומאמץ. ואז לצבוע
2. אם זה צבע שמראה עץ מלמתה אז אפשר להסיר על ידי שיוף או על ידי מסיר צבע וגם להצמד להוראות באם זה שכבה של פורניר ולא עץ מסיבי, אז לא לשייף יותר מדי.

אפשר גם להדביק שכבה של פורניר מיפל מעל ואז לצבוע כמו עץ חדש.

את הצבע תלוי באמצעים שלך האם מתכוונת להתיז או רק להבריש את הצבע, באם את מתיזה אז תשתמשי ביסוד וכה פוליטריינית עם מזרז, אם מברישה אז אקרילי.

אני בטוח שיש עוד שאלות אז בבקשה
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

הודעהעל ידי maamoon » 22 אוגוסט 2008, 13:35

מהתמונה לא ניתן להסיג אם יש תקצורה של עץ מתחת, ואם כן אז אני מסיג שזה עץ שלא במהותו הוא וונגה אללא בוק או מיפל צבוע, ועוד דבר לא ניתן לדעת אם זה צבע אטום או שרואים את העץ מלמתה
1. אם זה צבע אטום אז האופציות מועטות ולכן השאלה אם יש עץ מתחת, אם כן אז אפשר להסיר את הצבע, או על ידי מסיר צבע מתאים ולהצמד להוראות ולהגנה, או על ידי שיוף שזה יקח המון זמן ומאמץ. ואז לצבוע
2. אם זה צבע שמראה עץ מלמתה אז אפשר להסיר על ידי שיוף או על ידי מסיר צבע וגם להצמד להוראות באם זה שכבה של פורניר ולא עץ מסיבי, אז לא לשייף יותר מדי.

אפשר גם להדביק שכבה של פורניר מיפל מעל ואז לצבוע כמו עץ חדש.

את הצבע תלוי באמצעים שלך האם מתכוונת להתיז או רק להבריש את הצבע, באם את מתיזה אז תשתמשי ביסוד וכה פוליטריינית עם מזרז, אם מברישה אז אקרילי.

אני בטוח שיש עוד שאלות אז בבקשה
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

הודעהעל ידי ranshara » 26 אוגוסט 2008, 15:03

תקשיבי, את בבעיה!
אם הצבע השחור "צרוב" בעץ דהיינו מתחת ללכה וליסוד- רק שיוף הגון יעזור לך, אם הצבע אטום לגמרי כמו שלייף-לק וכדומה מאוד יכול להיות שהפלטה למטה אפעס לא נראית משהו או אפילו סתם MDF גלוי.
הכי טוב זה לפרק את השולחן לגורמים ולהתחיל לשייף אבל תעשי נסיון קטן במקום שלא רואים (מתחת לשולחן) ותבדקי מה יש מתחת לצבע בעיקרון קשה מאוד להוריד את כל הצבע במיוחד אם הוא כהה מבלי להוריד מהפורניר!
אם הפלטה העליונה היא מעץ מלא אז מצבך טוב!
בהצלחה.
ranshara
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים