|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי עדוב » 05 אוגוסט 2019, 19:38
שלום רב, קניתי מטבח חדש אצל נגר שמעיד על עצמו שמייצר מטבחים בסטנדרד גבוה. המחיר בהתאם... הצוקל שסופק למטבח עשוי מסנדביץ מצופה בפורניר. הפורניר צבוע בלק, אך הדופן התחתונה של הצוקל וצדדיו אינם צבועים בלק. יש לי חשש שורך החיים של הצוקל יתקצר משום שעם הזמן הוא יספוג מים ולבסוף יתנפח (שטיפת רצפה ובכל זאת , מדובר במטבח...) העליתי את החשש בפני הנגר שטען שלא צריך לצבוע את הצוקל מכל צדדיו ושהוא יאטום אותו בסיליקון. מעוניין לשמוע מחברי הפורום מה נהוג, ונה כדאי לעשות. הסיליקון מן הסתם יפגום במראה של הצוקל ושל המטבח. תודה, עדו
-
עדוב
-
על ידי Alex Milch » 06 אוגוסט 2019, 19:22
הגישה של הנגר לא עולה בקנה אחד עם הגדרתך "נגר שמעיד על עצמו שמייצר מטבחים בסטנדרד גבוה". מה נהוג אני לא יכול להעיד. אני יכול להעיד רק על סוג העבודה שאני מספק ללקוחותי תוך הקפדה יתרה על איכות הביצוע. לענין שאלתך, אני כן נוהג ליישם גימור על כל פני השטח של צוקל עץ בדיוק כדי להרגיע את החשש שלך (...ואת הלילות שלי) מפני נזק מים בעוד...אי אפשר לדעת במדויק. לחסוך את התהליך הזה על עלות של מספר עשרות אלפי שקלים זה זילזול בלקוח ובמוניטין של עצמו. עכשיו לך תדע גם איזה סנדביץ' הוא השתמש לצוקל. יכול להיות שגם כאן הוא חסך עלות של כמעט 10 שקלים בחומרים.- חיסכון בעלויות חומרים ויצור - שלא תהיינה אי הבנות, זה נגר, גדול ככל שיהיה (אם הוא גדול) ולא מפעל למטבחים ובטח שלא SUBARU! הקשר ל-SUBARU הוא כזה: כאשר המכוניות הראשונות הגיעו לארץ (מי זוכר מתי...) היו כאלה ששמו לב כי אין מראה במגן שמש בצד הנהג, לא עלינו, אסון...ואם ההנחה היא שגם אישה היא זו שנוהגת אז יש לנו "תקלה". ובכן, מסקנת ההמונים המיידית היתה שנניח שעלות המראה, תיכנון, תעוד, יצור, התקנה וביקורת היא בסה"כ כ-$1, ההפסד המצטבר על יצור ומכירת 1000000 מכוניות...תעשו את החשבון לבד. עכשיו ההשוואה לנגר יותר ברורה?
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Pini Gold » 06 אוגוסט 2019, 19:27
אני לא סבור שיש כאן בעיה מיוחדת למרות שצוקל לא חייב להיול מסנדביץ מצופה, ולמרות שישנם היום צוקלים מחומרים מרוכבים מוגני מים בעלי ציפוי פני שטח (שיש להתאימם לסגנון הצבע/גוון רצוי) צוקל כזה איננו זול ויכול להגיע למחיר של מאות שקלים למטבח רגיל. מכיר מטבחים שגם אחרי 20 שנה הצוקל מסנדביץ נשמר באופן סביר. סנדביץ הוא הפחות רגיש למים (יחסית ללבידי סיבית ו MDF) עדיף לצבוע במקומות הנסתרים שלו ואם צוקל מתקלקל במשך השנים, לא רק ממים - ניתן להחליפו משום שהוא נתיק.
נערך לאחרונה על ידי Pini Gold בתאריך 06 אוגוסט 2019, 19:34, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי moshik » 06 אוגוסט 2019, 19:32
אין בכלל שאלה בסופו של דבר הסנדוויץ ינזק מהמים ואם אשתך מרוקאית אז זה יקרה בקרוב
-

moshik
- מנהל פורום
-
על ידי Alex Milch » 06 אוגוסט 2019, 19:40
Pini Gold כתב:אני לא סבור שיש כאן בעיה מיוחדת למרות שצוקל לא חייב להיול מסנדביץ מצופה, ולמרות שישנם היום צוקלים מחומרים מרוכבים מוגני מים בעלי ציפוי פני שטח (שיש להתאימם לסגנון הצבע/גוון רצוי) צוקל כזה איננו זול ויכול להגיע למחיר של מאות שקלים למטבח רגיל. מכיר מטבחים שגם אחרי 20 שנה הצוקל מסנדביץ נשמר באופן סביר. סנדביץ הוא הפחות רגיש למים (יחסית ללבידי סיבית ו MDF) עדיף לצבוע במקומות הנסתרים שלו ואם צוקל מתקלקל במשך השנים, לא רק ממים - ניתן להחליפו משום שהוא נתיק.
השואל ציין כי מדובר בצוקל מסנדביץ' בחיפוי פורניר ולא בצוקל PVC עם חיפוי אלומיניום ואטם גמיש בתחתיתו (בתלות בסוג הריצוף גם זו לא אטימה של 100% אבל הצוקל מפלסטיק). אל תשכח שמדובר באנשים שלא חובבי עבודה בעץ אלא לקוחות של בעלי מיקצוע ובעוד מספר שנים (מי יודע כמה) לך תמצא בעל מיקצוע שרק יחליף את הצוקל 
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Pini Gold » 06 אוגוסט 2019, 19:50
Alex Milch כתב:Pini Gold כתב:אני לא סבור שיש כאן בעיה מיוחדת למרות שצוקל לא חייב להיול מסנדביץ מצופה, ולמרות שישנם היום צוקלים מחומרים מרוכבים מוגני מים בעלי ציפוי פני שטח (שיש להתאימם לסגנון הצבע/גוון רצוי) צוקל כזה איננו זול ויכול להגיע למחיר של מאות שקלים למטבח רגיל. מכיר מטבחים שגם אחרי 20 שנה הצוקל מסנדביץ נשמר באופן סביר. סנדביץ הוא הפחות רגיש למים (יחסית ללבידי סיבית ו MDF) עדיף לצבוע במקומות הנסתרים שלו ואם צוקל מתקלקל במשך השנים, לא רק ממים - ניתן להחליפו משום שהוא נתיק.
השואל ציין כי מדובר בצוקל מסנדביץ' בחיפוי פורניר ולא בצוקל PVC עם חיפוי אלומיניום ואטם גמיש בתחתיתו (בתלות בסוג הריצוף גם זו לא אטימה של 100% אבל הצוקל מפלסטיק). אל תשכח שמדובר באנשים שלא חובבי עבודה בעץ אלא לקוחות של בעלי מיקצוע ובעוד מספר שנים (מי יודע כמה) לך תמצא בעל מיקצוע שרק יחליף את הצוקל 
אני נוטה להסכים עם גירסתו של מושיק לגבי היחס שבין הרגלי השטיפה לבין אורך חיי הצוקל. אגב גומי בתחתית הצוקל הפלסטי שומר את הרטיבות מתחת לארון במקרה של נזילה פנימית חס ושלום. לא דבר רצוי.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 06 אוגוסט 2019, 20:03
אני נוטה להסכים עם גירסתו של מושיק לגבי היחס שבין הרגלי השטיפה לבין אורך חיי הצוקל. אגב גומי בתחתית הצוקל הפלסטי שומר את הרטיבות מתחת לארון במקרה של נזילה פנימית חס ושלום. לא דבר רצוי.
אז לגבי איטום צוקל העץ אנחנו מסכימים ולגבי מים מתחת לארונות במיקרה של נזילה, אותה תופעה תיקרה גם עם הפיתרון שהוצע ע"י נגר השואל, אטימה עם סיליקון. ידעתי! בסוף הסכמנו על הכל! 
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי עדוב » 07 אוגוסט 2019, 08:13
תודה רבה לכם חברים. עזרתם לי מאוד. תודה, עדו
-
עדוב
-
חזור אל נגרות