שלום,
חזרתי לאהבתי הנושנה - נגרות....
אחד הפרוייקטים הראשונים הינו הכיסא שבתמונה.
שאלתי היא, כיצד הייתם ממליצים ליצור קשת בחלקה העליון של המשענת (הקו השחור בצילום) כך שתהיה מדוייקת ובפרופורציות. החיתוך יהיה עם ג'יגסו
תודה
ארז
קשת לגב הכיסא
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
קשת לגב הכיסאשלום,
חזרתי לאהבתי הנושנה - נגרות.... אחד הפרוייקטים הראשונים הינו הכיסא שבתמונה. שאלתי היא, כיצד הייתם ממליצים ליצור קשת בחלקה העליון של המשענת (הקו השחור בצילום) כך שתהיה מדוייקת ובפרופורציות. החיתוך יהיה עם ג'יגסו תודה ארז
Re: קשת לגב הכיסאהתשובה בגוף השאלה אלא אם השאלה היא כיצד לשרטט את הקשת. אם כך, אז יש מספר דרכים פשוטות:
https://www.google.com/search?tbm=isch& ... 6&dpr=1.25 Alex the Cheesepenter
Re: קשת לגב הכיסאתודה אלכס
אכן הכוונה לשרטוט הקשת. אנסה את אחד הפתרונות ששלחת בקישור ארז
Re: קשת לגב הכיסאהשיטה שאני משתמש לקשתות ברדיוס גדול, ובעיקר כשאין מידה ספציפית.
אפשר גם לאלתר לא חייב ג'יג מושקע כמו בסרטון
Re: קשת לגב הכיסא
איך אתה שומר על ניצבות של הקשת ? בסרטון רואים שהוא ממרכז את הקשת, אבל לא דואג לכך שהיא תהיה ניצבת לקו האמצע.
Re: קשת לגב הכיסאשלושה מסמרים סה"כ - אחד בכל קצה, ואחד באמצע
Re: קשת לגב הכיסאתקע מסמק קטן ודק בחלק התחתון של הקורה האמצעית או אפילו סיכת מחט, קשור אליה חוט דק, קשור בקצהו השני שייבה קטנה, הכנס את קצה העיפרון אל השייבה וסרטט לך קשת מדוייקת וממורכזת.
תקע 2 מסמרים קטנים ודק בחלק העליון או האמצעי של הכיסא במרחק שווה מקו האמצע, קשור את 2 קצוות החוט כך שתקבל לולאה גדולה הניח אותה על המסמרים, הכנס את קצה העיפרון אל הלולאה, וסרטט לך אליפסה, או חלק מאליפסה.
Re: קשת לגב הכיסאשלום,
יש עוד שיטה לציור קשתות, או כל צורה אחרת, והיא הדפסת הצורה במדפסת ביתית. אני אישית מתכנן את רוב הפרוייקטים שלי במחשב, בעזרת תוכנת סקיצ'אפ. מצייר את הקשת בגודל ובמיקום הרצוי על גבי הפרוייקט, לוקח רק את הקשת ומדפיס. בסקיצ'אפ ניתן לפרוס את הצורה על גבי מספר דפי A4. אפשר קודם להעביר את התבנית לחתיכת סנדוויץ' או MDF בעובי 6 או 12 מ"מ, וכך מקבלים תבנית שנוכל להשתמש בה שוב ושוב. דרך אגב, הכסא נראה מצויין, עבודה יפה.
Re: קשת לגב הכיסאבוצע בהצלחה מרובה...
סיכה, חוט ועפרון... תודה ארז
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־6 אורחים | |||||