חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

איך מייצרים דיבל עץ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

איך מייצרים דיבל עץ

הודעהעל ידי Wood boy » 01 יולי 2019, 10:24

שלום חברי הפורום
אשמח להשתמש בחוכמת ההמונים שנמצאת בפורום ולקבל רעיונות אך מייצרים דיבל עץ לעבודות נגרות שונות בקטרים שונים.

האם יש מכונה או מקדח מיוחד שיוצר את הדיבל או שפשוט ללכת לחניות ולקנות ? :) :D

בברכת שבוע טוב ויצירות חדשות לכולם!!
Wood boy

Re: איך מייצרים דיבל עץ

הודעהעל ידי oferyuval » 01 יולי 2019, 14:34

זול מאד וחבל להתעסק עם זה.
אם אתה רוצה :
https://www.youtube.com/watch?v=d1Ursi9nujY
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 01 יולי 2019, 18:55

בייצור המוני מייצרים דיבלים באמצעות מכונת הקצעה רבת כלים, במיקרה הזה שניים בלבד. הכלים/הסכינים דומים מאד לביטים של ראוטר ליצירת חצי כדור. בהעברת פרופיל מתאים בין שני סכינים כאלה, זה מול זה בהפרש קטן במיקום האורך יוצרים מקל "עגול" שהוא המכונה "דיבל".
לבטח שמתם לב שלא פעם הדיבלים בעלי שני פסים וכאילו הודבקו משני חצאים באופן לא מדויק. זאת תוצאה של איכות ייצור נחותה כתוצאה מכיוון לא מוקפד של הסכינים/הכרסומים.

אחת השיטות ליצור עצמי של דיבלים היא זו שצוינה ע"י oferyuval. יש שיטות נוספות עם הדגמות והסברים באמצעות סירטונים ביו-טיוב.
אחת השיטות הנפוצות הי זו שאני אמצתי בעצמי (תמונות לדוגמא מצורפות). השיטה הזאת מאפשרת לי לתקן את הדיבלים הקנויים שהם לא 100% עגולים כפי שהסברתי מעלה.
לצורך תחביבים שלי אני זקוק לדיבלים עגולים לגמרי ולעתים לכאלה שמידותיהם לא בנמצא כסטנדרטיים וכאן היתרון של השיטה.
מה שצריך להכין זה קדח בקוטר הדיבל הרצוי בתוך קובית עץ ולהוריד פאה אחת עד להשקה עם הקדח. רצוי להכין כניסה קונית מצד אחד וקדח שיחרור גדול יותר בצד היציאה. הלהב שבתמונות הכנתי אך ניתן להשתמש גם בלהב של מקצוע או במפסלת, העיקר שיהיו מושחזים היטב.
בתמונות שצרפתי, בצעתי הורדה של מטח הלהב למידה שמאפשרת ליצור דיבל בקוטר שהוא קטן מ-6 מ"מ במיקרה הזה.
לפי השיטה הנ"ל ניתן לייצר כל קוטר של דיבל רצוי. לאחר יצירת מקל מרובע במידה גדולה במספר עשיריות עד חצי מ"מ מקוטר הדיבל הנדרש (התוספת בהתאם לקוטר הכללי של הדיבל) ולעגל ידנית את שתי הקצוות. ההעגלה נדרשת כדי להקל על החדרה התחלתית של הדיבל ולאפשר דפינה במקדחה/מברגה.

יש ברשותי מספר "בלוקים" של עץ עם קטרים שונים אליהם אני מנייד את הלהב. השלב הבא והמתבקש הוא החדרת אינסרט לקוביות העץ ושימוש בבורג הידוק מכני עם ראש מחורץ.
קבצים מצורפים
IMG_20190701_110008.jpg
IMG_20190701_110054.jpg
כאן לא הכנתי קונוס בכניסת אל הלהב
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי נדב » 02 יולי 2019, 08:53

דיבלים מאורן ואלון בקטרים שונים תוכל למצוא כמעט בכל חנות כלי עבודה, אם אלה טובים לך זאת בטוח האופציה המהירה והנוחה וכנראה גם הזולה.
אם אתה צריך משהו אחר אני משתמש ב dowel former insert set של חברת וריטס להכין דיבלים מעצים שונים (ישנם אופציות לכמה קטרים תלוי בגדול בסט שתבחר)
נדב
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 02 יולי 2019, 10:54

נדב כתב:דיבלים מאורן ואלון בקטרים שונים תוכל למצוא כמעט בכל חנות כלי עבודה, אם אלה טובים לך זאת בטוח האופציה המהירה והנוחה וכנראה גם הזולה.
אם אתה צריך משהו אחר אני משתמש ב dowel former insert set של חברת וריטס להכין דיבלים מעצים שונים (ישנם אופציות לכמה קטרים תלוי בגדול בסט שתבחר)

האם תוכל להפנות לחנויות בהן ניתן למצוא דיבלים בקטרים שונים מאורן ואלון כסטנדרט?
כנראה שפספסתי בגדול, אני מכיר רק דיבלים מעץ בוק חלקים ומחורצים...
תודה.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי נדב » 03 יולי 2019, 00:54

Alex Milch כתב:
נדב כתב:דיבלים מאורן ואלון בקטרים שונים תוכל למצוא כמעט בכל חנות כלי עבודה, אם אלה טובים לך זאת בטוח האופציה המהירה והנוחה וכנראה גם הזולה.

תודה.

אלכס! מה שלומך אהוב? מה קרה שהחלטת לדבר עם תרנגול קרבות נכה? נכנס לך דיבל לאנשהו?
אתה לגמרי צודק, ממש התבלבלתי, הסטנדרט הוא בוק, הראתה לי מה זה! יצאת ענק!
מה לגבי הdowel former insert set? יצא לך לעבוד איתו? אשמח לשמוע את דעתך המקצועית עליו.
אם אתה באמת רוצה ולא סתם מחפש להקטין אחרים כדי להרגיש טוב עם עצמך אז תגיד ואפנה אותך למקומות בהם אפשר להזמין דיבלים מאורן (למרות שהם לא הסטנדרט) אבל בשביל זה תצטרך לבקש ממש יפה :wink:
נדב
משתמש ותיק

הודעהעל ידי oferyuval » 03 יולי 2019, 06:59

Alex Milch כתב:מה שצריך להכין זה קדח בקוטר הדיבל הרצוי בתוך קובית עץ ולהוריד פאה אחת עד להשקה עם הקדח. רצוי להכין כניסה קונית מצד אחד וקדח שיחרור גדול יותר בצד היציאה. הלהב שבתמונות הכנתי אך ניתן להשתמש גם בלהב של מקצוע או במפסלת, העיקר שיהיו מושחזים היטב.

אני תמיד נהנה לקרוא את התשובות המושקעות שלך
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 03 יולי 2019, 08:29

נדב כתב:
Alex Milch כתב:

תודה.

אלכס! מה שלומך אהוב? מה קרה שהחלטת לדבר עם תרנגול קרבות נכה? נכנס לך דיבל לאנשהו?
אתה לגמרי צודק, ממש התבלבלתי, הסטנדרט הוא בוק, הראתה לי מה זה! יצאת ענק!
מה לגבי הdowel former insert set? יצא לך לעבוד איתו? אשמח לשמוע את דעתך המקצועית עליו.
אם אתה באמת רוצה ולא סתם מחפש להקטין אחרים כדי להרגיש טוב עם עצמך אז תגיד ואפנה אותך למקומות בהם אפשר להזמין דיבלים מאורן (למרות שהם לא הסטנדרט) אבל בשביל זה תצטרך לבקש ממש יפה :wink:

אתה צריך לשמוע דעה מקצועית, לאו דווקא בתחום הנגרות
Edi
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים