|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי שמעון66 » 03 אפריל 2019, 09:28
ברוכים הנמצאים ! לעונג לי לקרוא את התכנים בפורום הזה שרק לאחרונה גיליתי. אני רוצה לקנות קליבות ב- AliExpress כי הן זולות מאד ולא נראה שיש הבדל איכות משמעותי - ממילא כולם מייצרים בסין.
2 שאלות קצרות לי אליכם:
1. האם מישהו התנסה ברכישת כלי נגרות מ AliExpresss ? במיוחד כלים ידניים כמו קליבות שונות, מלחציים וכו' ?
2. כלים חשמליים כמו מסור שולחני, PLANER - לקנות מחו"ל או מהארץ? אשמח לשמוע טיפים מנסיון בנושא.
תודה מראש ויום מוצלח ויצירתי לכולם !
-
שמעון66
-
על ידי dudi » 03 אפריל 2019, 09:55
תלוי איזה קליבות. אין בעיה אם קליבות שעובדות עם בורג (צינור, F, C...) קצת יותר בעיתי עם קליבות סגירה מהירה שבהן יש יותר השפעה לאיכות יצור בגלל המנגנון.
-

dudi
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 03 אפריל 2019, 17:49
ממליץ לך לעשות טיול למפעל תפן פלסט באזור תעשיה תפן ( ליד כרמיאל ), מייצרים שם קליבות איכותיות והמחירים סבירים בהחלט יש להם קליבות מהירות ,קליבות צינור ואף סרגלי חיתוך. http://www.gatorclamps.biz/
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי spiderman » 03 אפריל 2019, 18:52
ההמלצה מעלי שווה בדיקה, שמעתי דברים טובים על הקליבות אם כי מעט יותר יקר מהמקבילות הסיניות. הבעיה באתרים הסיניים היא שיש שם סחורה שמצטלמת מצוין אך בפועל אתה יכול לקבל פריט שנע בין פריט טוב (אפילו טוב+) ועד זבל של ממש.... קליבה טובה היא קליבה לשנים ארוכות וזהו אחד הכלים שנמצא בשימוש הרב ביותר ברוב עבודות הנגרות ואם רכשת כלי שיישבר או יתעוות, לא ממש חסכת בראיה קדימה.
אשר לכלים חשמליים כבדים או מקצוע עליון/תחתון, מסור שולחן וכיו"ב, קנה בארץ, בארה"ב זול היותר אך מחירי המשלוח לרוב הזויים וההבדל במתח העבודה יצריך שנאי יקר שתמיד יהיה נקודת התורפה של העסק מה גם שבגלל ההבדל בתדירות הזרם, תמיד תקבל פחות 20% בסל"ד.
הכלים באירופה יקרים יותר, המשלוח הזוי עוד יותר ולא תוכל באמת לממש אחריות בינלאומית.
יחד עם זאת, פה ושם יש הצעות אטרקטיביות כמו זו על ה-TRITON TP 125(לחברי פריים שמשלמים פחות משלוח)..
-
spiderman
- סופר משתמש
-
על ידי hummiz » 04 אפריל 2019, 11:57
כאחד שרק מגלה את עולם הנגרות, וכרגע עקב פיטורין אין לו יותר מדי כסף, אני גם מנסה למצוא אלטרנטיבות זולות בתחום שהוא חדש לי (מאוד חדש). אפשר לומר שבמשך איזה שנה וחצי אני רק מסתכל על סרטוני יוטיוב של כל הגדולים (סטיב, קייל וכו'), והתאבון גדל וגדל, ויש לי מחסום גדול כל פעם בדמות אחרת. פעם בדמות הבטיחות (אנשים איבדו אצבעות עיניים ולא יודע מה), פעם בדמות עלויות (הציוד כציוד יקר, החומרי גלם גם צריך לחפש ולפשפש) פעם בדמות הכנסות (אין לי הכנסות, ואשתי בחופשת לידה בלי הכנסה ואנחנו חיים על חסדי שמיים בעיקר)
אז אחרי החפירה הזו למעלה (שאם במקרה אתה רואה ישר את הפיסקה הזו אז תכלס מה שכתוב למעלה לא קשור אליך ישיר, אלא פשוט בא להבהיר את הנקודה שבשל הגורמים למעלה חיפשתי וקניתי בעלי אקספרס וסינים אחרים לא מעט), נקודת תורפה מאוד מאוד חזקה זה הגדלים. אתה מזמין 'מציאות' ומקבל ציוד או חומר מיניאטורי בגודל ועובי הזויים. הלכת, קנית, חפרת, חיכית חודש וחודשיים וכשקיבלת את ההודעה על חבילה שמחכה לך בסניף הקרוב (או בחנות הקרובה..) אתה רואה חבילה בגודל שאתה אומר לעצמך - 'ציפיתי למשהו קצת יותר גדול, נו טוב אולי מצמצמים בעלויות משלוח אז עטפו קומפקטי' - ואז אתה פותח עם הסכין היפנית לאט לאט כדי שלא אתה ולא הציוד יפצע\גע ואז אתה רואה שהבורג (כדוגמא) שקנית, בעובי ממש שונה ממה שאתה מכיר, אתה רואה שהמקדח שקנית מתאים יותר לקדיחה של קיסם ולא של עץ מלא ואפילו לא סנדוויץ.
לסיכום,... תבדוק גדלים. לגבי טיב ואיכות - תסתכל בחנויות או מוצרים שיש שם הרבה הזמנות עם ביקורות אמיתיות וטובות. מעבר לזה... עניין של מזל.
בהצלחה
-
hummiz
- משתמש ותיק
-
על ידי makita » 05 אפריל 2019, 19:40
מפעל תפן מייצר קליבות עד איזה אורך ערך?
-
makita
- משתמש ותיק
-
על ידי Isaac » 06 אפריל 2019, 21:05
לא הייתי נוגע בקליבות סיניות. עשיתי את הטעות בתחילת דרכי לפני מספר שנים וקניתי כאן בארץ 2 קליבות סיניות, באחת הידית התפרקה לאחר השימוש השני והשניה לאחר כ-5 שימושים (הייתי צריך להיות מאוד עדין והשתמשתי בה כתמיכה לקליבות אחרות שקניתי). לאלה שהתקציב הוא בעייתי אני מציע באים אתם מאזור המרכז ללכת לשוק הפישפשים פעם בשבוע (לאיזור המרכזי בו הרוכלים שימים את מרכולתם על הרצפה עם כל האלטאזאכן) כפי שאני עושה והייתי אומר שבממוצע פעם בחודש אני רואה קליבות וציוד נגרות ידני ישן מכל הסוגים, אמנם חלודים בד"כ אך לאחר צפיה בסרטון אחד או שניים ביוטוב או השרייה את הציוד החלוד בחומץ כיומיים והברשה עם מברשת פלדה עם מקדחה, ושימון מקבלים ציוד כמו חדש. אני משתמש בקליבות של Irwin שאני ממש מבסוט מהם באופן כללי שחלקם קניתי בארץ וחלקם מארה"ב.
-
Isaac
- סופר משתמש
-
על ידי שמעון66 » 07 אפריל 2019, 11:18
תודה רבה לכל המגיבים. החכמתי !
-
שמעון66
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־11 אורחים