חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חוו״ד כלי עבודה - kreg deck jig

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חוו״ד כלי עבודה - kreg deck jig

הודעהעל ידי Edi » 27 מרץ 2019, 11:30

לקרג יש רעיונות נחמדים אחד מהם מוצלח ביותר הופך את כיסוי הדק לאסטטי במיוחד, הברגים נכנסים מהצד וכך מקבלים משטח נקי מברגים, מעבר לאספקט הויזואלי יש יתרון מבני לשיטה הזו, הברגים נכנסים מהצד משני צידי הלוח וכך החבור נעשה בשתי נקודות חיבור קיצוניות ללא סכנה של התפרקות הלוח כפי שעלול היה להיות בחיבור קיצוני עליון, מעבר לכך שקעי הברגים לא יאספו לכלוך נראה לעין.
נקודת זכות נוספת הינה לטובת חובבי הסימטריה, אין צורך במיקום מדויק של הבורג ממילא הוא בלתי נראה.
השימוש בג׳יג הינו פשוט, ישנם שלושה תותבי קידוח, האחד המרכזי הוא השימושי ביותר ושני האחרים מגיעים בזוית שמאפשרת קידוח לקצה קורה שנמצאת בסמוך לקיר, הברגים יעודיים ועולים כ250₪ ל700 יחידות לסוג מצופה, ישנם כאלו מנירוסטה ומחירם יקר בהרבה.
לצורך היישום רצוי להשתמש בשתי מברגות פוטר האחת לצורך קידוח והשניה לצורך הברגה, זו שמבריגה צריכה להיות על מצב קלטש לכן מברגת אימפקט לא מתאימה לצורך זה.
קודחים, משחילים בורג ומבריגים הכל דרך הג׳יג ואז מעבירים לצד השני, הסט מגיע בארגז עם ביט קידוח, סטופר עבורו, ביט הברגה ושישה ספייסרים בשתי מידות לשמירת מרווח לקורות הדק או הגדר.
https://m.youtube.com/watch?v=OtTh-Q8Dkfw

יתרונות, יישום אסטטי ונקי, מהיר למי שחשוב לו סימטריה ודיוק
חסרונות, השימוש יקר יחסית ( ברגים) והג׳יג קצת גמיש מדי, אבל זה זניח, יש צורך לדקדקנים לנקות את צידי הקידוח מסיבים, אני עושה זאת עם סכין גילוף, ניתן גם עם יפנית או לא לעשות את זה כלל

כ400₪ עם ברגים ספורים
נערך לאחרונה על ידי Edi בתאריך 27 מרץ 2019, 11:56, נערך 3 פעמים בסך הכל.
Edi
סופר משתמש

Re: חוו״ד כלי עבודה - kreg deck jig

הודעהעל ידי Edi » 27 מרץ 2019, 11:40

כמו תמיד אשמח להערות, הארות ושאלות
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 27 מרץ 2019, 12:05

1. לא ברור לי מדוע להמנע משימוש במברגת אימפקט כל עוד משתמשים בטבעות להגבלת עומק...
2. חשוב להתיחס לעובדה שהדק המופיע בסרט הוא מלוחות פלסטיק ולא עץ. במיקרה של IPE המיקרה יותר סלחן, אך במיקרה של עץ אורן שידוע בנטיתו להתעוות כמעט לכל כיוון, השיטה נחותה בהשוואה להחדרת ברגים בניצב. השאלה למיקרה זה, האם רוצים דק שיחזיק מעמד או דק "יפה".
דק הפלסטיק ידוע ביתרונותיו ובחסרונותיו שבדומה לדשא סינתטי, בחשיפה לשמש קיצית בלתי אפשרי לדרוך עליו יחפים.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי טו בשבט » 27 מרץ 2019, 13:50

בס"ד

אהלן, רכשתי לא מזמן את הקרג גיג 5.
בינתיים עוד לומד את יכולותיו.

אדי, מאד נהנה לקרוא את סקירותיך לאחרונה.
אלכס, לא מעט פעמים אני קורא את ההודעות שלך פעמיים. ללמוד.
טו בשבט
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Edi » 27 מרץ 2019, 15:15

Alex Milch כתב:1. לא ברור לי מדוע להמנע משימוש במברגת אימפקט כל עוד משתמשים בטבעות להגבלת עומק...
2. חשוב להתיחס לעובדה שהדק המופיע בסרט הוא מלוחות פלסטיק ולא עץ. במיקרה של IPE המיקרה יותר סלחן, אך במיקרה של עץ אורן שידוע בנטיתו להתעוות כמעט לכל כיוון, השיטה נחותה בהשוואה להחדרת ברגים בניצב. השאלה למיקרה זה, האם רוצים דק שיחזיק מעמד או דק "יפה".
דק הפלסטיק ידוע ביתרונותיו ובחסרונותיו שבדומה לדשא סינתטי, בחשיפה לשמש קיצית בלתי אפשרי לדרוך עליו יחפים.

1. הממשק בין הביט לבורג בסט הזה לא מן המצטיינים, לכן אימפקט גורמת לשחיקה של הביט והבורג
2. בעץ אורן היתרון של השיטה גדול יותר, מונע התעוותות ושבירה באזור הבורג
בלי שום קשר איפאה הינו עץ שלא מתאים לתנאי הקרינה בארץ, אומנם מחזיק יותר מאורן אבל נראה איום ונורא לאחר זמן קצר ללא טיפול.
כל מה שכתבתי מנסיון בלבד, יש לי בחצר כמה דקים שבניתי והם כבר בני כמה וכמה שנים בנוסף לדקים אצל חברים / משפחה, כולם מעץ אורן וזה עובד ונראה מעולה.

ט׳ו בשבט , תודה רבה
Edi
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים