חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צבע לאורן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צבע לאורן

הודעהעל ידי inbs » 24 מרץ 2019, 12:23

היי קבוצה יקרה,

הזמנתי מהמחסן מספר מדפים
שולחן למחשב-160*60 - אני תולה בעזרת סרגלים
מגירות+דלתות לארון בנישה

כולם מעץ אורן.

אשמח לדעת איך לצבוע ובאיזה צבע, אנחנו רוצים לראות את צורת העץ וחשבנו על וורנית (אבל זה נראה לי מעט חובבני)
בנוסף אני לא רוצה שיהיו גם שריטות אז חשבתי על לכה ,אבל בטמבור אמרו לי שלא צריך להוסיף כלום על הוורנית

תודה
inbs

Re: צבע לאורן

הודעהעל ידי Se7eN » 25 מרץ 2019, 01:26

ישנן שתי אפשרויות צביעה לעץ - צבע אטום (למשל פוליאור של טמבור) וגוון בלבד, מה שנקרא בארץ ביץ ובאנגלית stain. באחרון רואים לגמרי את הטקסטורה של העץ, רק הגוון משתנה. ניתן לקנות מוכן וגם להכין לבד במגוון שיטות, חפש באינטרנט.
מעל הצבע יש ליישם הגנה - בד"כ לכה. ישנן לכות שכוללות גוון מעורב בתוכן, כמו סדרת ורנית של טמבור. אני לא רואה שום דבר חובבני בורנית, צריך רק ליישם כמו שצריך.
לפי השאלות אני מניח שלכה מגוונת היא הפתרון שאתה מחפש. תתאמן על חתיכה של שארית לפני שתגיע לדבר האמיתי, כדי שתצליח לקבל את התוצר שאתה מקווה לו. קח בחשבון ששכבות נוספות של לכה מגוונת מעצימות את הגוון (כלומר הוא נהיה כהה יותר) ולכה מומלץ ליישם לפחות 2 שכבות, רצוי 3-4. ניתן ליישם מעל השכבה הראשונה שכבה של לכה שקופה, כדי להמנע משינוי גוון. רק חשוב להקפיד שהן יתאימו זו לזו, או בפשטות - תשתמש באותה הסדרה של היצרן.
ציינת את מוצרי טמבור אך גם לחברות אחרות ישנם מוצרים מקבילים.
בהצלחה!
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי inbs » 26 מרץ 2019, 08:38

תודה רבה על התשובה המפורטת

קניתי אתמול ורנית אבל רשום על בסיס ממס, האם היישום שלו שונה מהיישום על בסיס מים?
זמן הייבוש שלו איטי יותר?
inbs

הודעהעל ידי Se7eN » 26 מרץ 2019, 10:50

עבדתי איתו מזמן אז אני לא ממש זוכר, אבל בגדול זה אותה פרוצדורה ליישום (מברשת/רולר קטן) בתנאים ביתיים וזמן ייבוש כתוב על האריזה, מנחש משהו כמו שעה או שעתיים בין שכבות.

בגדול אני ממליץ על בסיס מים למרבית השימושים, בטח למקרה כמו שלך. לפעם הבאה :)
Se7eN
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים