חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית ספסל אחסון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית ספסל אחסון

הודעהעל ידי woodworker » 21 פברואר 2019, 16:11

שלום חברים!
אני כרגע בשלבי סיום של בניית ארגז/ספסל אחסון עבור חדר ילדים.
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לאביחי (מצטער שאני לא זוכר את השם משפחה) שעזר לי מאוד בהכנה וחיבור הפרופילים כמו גם בתכנון.
פוסט ראשון שלי כאן ואני רק בתחילת דרכי ככה שאין לי המון נסיון ואני כל הזמן לומד. מה גם שאני לא מבורך במקום גדול לעבוד , אין סדנה (עובד בגינה).
הארגז בנוי מפלטות סנדוויץ 16 מ"מ.
שיטת החיבור של הפלטות הינה ברגי קראג.
אני כרגע בשלב של לפני ליטוש , צביעה והרכבת צירים וגלגלים.
ברצוני להוסיף בוכנה הידראולית אחת או שתיים על מנת לקבל סגירה מבוקרת של דלת הארגז.
מידות :
אורך 70 ס"מ
רוחב 40 ס"ג
גובה 35 ס"מ

הדלת / מכסה יהיה גדול יותר בכ 3 ס"מ בכל צד כלומר בחזית ובשתי הדפנות.

משקלה בערך כ 5 ק"ג.

רכשתי בוכנה 120NM יחידה ואני מתכנן להתקין אותה באחת הדפנות.

אשמח לקבל המלצה וחוות דעת בנושא. האם הכוח שלה מספיק ? האם כדאי להוסיף עוד בוכנה ? אולי שנתי בוכנות יותר חלשות ?

הנה כמה תמונות

מורן.
קבצים מצורפים
WhatsApp Image 2019-02-16 at 10.05.56.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-20 at 11.00.57.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-20 at 11.01.22.jpeg
woodworker

Re: בניית ספסל אחסון

הודעהעל ידי Alex Milch » 21 פברואר 2019, 18:40

לפי מה שנראה בתמונה, סוג הלביד שהשתמשת שוקל 8-9 ק"ג/מ"ר. לפי-כך, משקל המיכסה יהיה 2-2.5 ק"ג ולא כפי שהערכת.
הבוכנה שאתה מחפש היא לא הידראולית אלא בוכנת גז (פנאומטית).
אני ממליץ לך על בוכנת גז דינמית לדלת קלפה שיש לה האטה גם בפתיחה וגם בסגירה. תמיד עדיף להתקין שתי בוכנות כדי לא לפתל את הדלת אך במיקרה שלך הדלת קלה מדי והבוכנה המתאימה היא 80N. כפי שתראה במפרטים המצורפים, הבוכנה הקטנה ביותר היא 50N שקרוב לודאי שתיים כאלה יהיו חזקות מדי. כדי לוודא שלא טעיתי, מצא דרך לשקול את המיכסה של הארגז (למשל מאזני מטבח או מאזני אמבטיה כאשר אתה נשקל בלי ועם המיכסה ביד). שתי הבוכנות שמפרטיהם מצורפים הם באיכות גבוהה ומומלצות מאד, העלות סביב ה-20 שקלים/יח'.

https://www.domicile.co.il/wp-content/u ... 8/K100.pdf
https://www.domicile.co.il/wp-content/u ... 08/532.pdf

אני לא אוהב את השימוש בקרייג (זה לא סוד וידוע) בעיקר כיוון שיש נטיה להשתמש בשיטה באופן לא נכון כמו במיקרה שלך.
הברגים נכנסים לעומק זעיר לתוך סנדוויץ' ובקושי מחזיק. מילא חיבורי הדפנות הדפנות, אבל התחתית מחוברת ממש לא נכון מבחינה מיבנית. לפחות היית משקע את התחתית על מדרגה (RABBET) היקפית בדפנות...קח בחשבון שכפי שהתקנת את 4 ה"רגליים", ברגע שמתיישבים על הארגז (אם זה אפשרי, בטוח שזה יקרה גם) כל העומס על קצוות הברגים שבהיקף. זה לא יחזיק. מה שהייתי עושה לשיפור המצב, מזיז את הרגליים שיהיו משיקים לדפנות וכך הלחץ ישתחרר מן התחתית.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־10 אורחים