הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמי
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמיאני עושה בכל התנורים, עומק 58, גובה 59, רוחב 56.6 מידות פנימיות. כלומר רוחב חיצוני 60.
Re: הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמיומה אתה עושה בגובה? התנור מחפה את המדף שמעליו? ומה עם זה שתחתיו? המשמעות היא לגבי חזית המגירה שתחתיו
Re: הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמיאפרים,
היכן התנור מותקן? בתוך מגדל? ארון תחתון מעל מגירה? בהתאם לתשובתך אכין לך סקיצה. Alex the Cheesepenter
Re: הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמיאיזה מלך אתה אלכס
התנור יותקן בארון שמתחת לשיש, מתחתיו מגירה וסוקל 8 ס"מ ומעליו כיריים. נתון נוסף שנעלם ממני זה כמה גובה נשאר לי מעל התנור בשביל הכיריים. אני תכננתי שלארון לא תהיה מלאה עליונה אלא רק מסגרת 5 ברוחב ס"מ שעליה ישב השיש וכך יש הכיריים את עובי השיש - 2 ס"מ + עובי הפלטה 1.7 ס"מ. ואני זקוק גם למעט אויר מעל התנור. לפי מה שהבנתי מהשירטוט שצירפתי - מעל הארון יש לי איזה שני ס"מ חלל. כך שבסה"כ יש לי משהו כמו 5.5 ס"מ מגובה משטח העבודה ועד גוף התנור. מרגיז שאני לא יכול למדוד כי צריך שיבוא טכנאי לפתוח את התנור, הטכנאי לא יבוא כל עוד הארון אינו בנוי ואין לו שקע כח.
Re: הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמי
קצת סדר במידות: רוחב הארון הוא 60 ס"מ חיצוני, לא משנה כמה הפנימי כיוון שהלוחות לא במידות קבועות וזה בסדר. עומק מקובל לארונות תחתונים בכלל - 58-58.5 ס"מ + גב 5 מ"מ כדי לאפשר מיקום במרחק של 1-2 ס"מ מן הקיר. גובה הגומחה נטו 58.5 ס"מ. התנור יושב על תחתית הארון ללא כל בליטה כלפי מטה. לתנור יש מסגרות אנכיות שדרכם מקבעים את התנור לארון, אחרת כל פתיחת דלת תמשוך את הארון החוצה. כמו כן, יש לתנור בליטה כלפי מעלה. אני אצרף סקיצה של השיטה לפיה אני בונה מיכלולים כאלה, או עכשיו או יותר מאוחר ואז תראה איך כל הקנטים מכוסים. הבעיה היא עם הכיריים, בהנחה שהכיריים הם על גז, לרובם יש בליטה כלפי מטה של 3.5-4 ס"מ. אתה צריך לברר בחברת הגז מה התקן דורש מבחינת מרחק בין תחתית הכיריים לגג התנור שהוא לרוב נמוך ממידתו החיצונית. אתה חייב לדאוג לאפשרות התקנת ברז לגז ביחידת ארון שבאחד הצדדים של יחידת התנור, ז"א, אספקת הגז צריכה להגיע לשם ולשם מתחבר גם צינור הגומי של הכיריים. נ.ב. צוקל 8 ס"מ נמוך מדי מכדי לאפשר פילוס נוח של הארון אלא אם אתה מתקין על במה ויהיה משיהיה...המידה המקובלת בארץ היא 12 ס"מ. Alex the Cheesepenter
Re: הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמישלום אפרים,
כמובן כל מה שאלכס כתב נכון. ברצוני להוסיף עוד נקודה למחשבה: אצלינו כשבנו מטבח (חדש) שיכנעו אותנו-והסכמנו- לא להתקין את התנור מתחת לכיריים. הטעון היה שכדי להשתמש בתנור צריך להתכופף. שוכנענו, והתקינו לנו אותו בצד שני של השיש, תחתית התנור מתחילה 58 ס"מ מהרצפה, מעל 2 מגירות עמוקות. לא התחרטנו. לא יכולנו להרים את התנור יותר, כי מעליו נבנה ארון למיקרו. אצל אחי התנור יותר גבוה, ומצאנו שזה הרבה יותר נוח לשימוש... בגילגול הבא... בהצלחה
Re: הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמיisidor,
אני מסכים איתך ולמרות זאת אצל בני וכלתי התבקשתי להיכן את המקום מתחת לשיש. יכול להיות שלצעירים זה פחות קריטי. 58-62 ס"מ מן הריצפה זה פחות או יותר המידה המקובלת אך לא מחייבת. טוב שאצל אחיך התקינו גבוה יותר (לדעתי), ויותר מזה, התנור הבא שלנו יהיה עם פתיחה מן הצד. Alex the Cheesepenter
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים | |||||