חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

סוגי סנדוויץ'

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

סוגי סנדוויץ'

הודעהעל ידי יניב » 25 דצמבר 2018, 23:44

אני מתכנן לבנות מיטת נוער ושידה, שתיהן מפלטות מסנדוויץ'.
את פנים המגירות אני מתכנן לבנות מסנדוויץ' מצופה פורמייקה לבנה (ראיתי שככה בנו רהיטים אחרים שיש לי בבית).
כשהלכתי לברר לגבי חומרים ומחירים נאמר לי שליבנה מצופה פורמייקה יקר, אם אשתמש בפורמייקה לבנה מבריקה אז עוד סביר (45 ש"ח תוספת לכל צד מעבר למחיר הליבנה) אבל אם ארצה לבן מט אז המחיר יהיה הרבה יותר יקר. לא ברור לי למה, אבל זה מה יש.
הציעו לי במקום זה להשתמש בסנדוויץ' סיני (לא ליבנה) שמגיע מצופה לבן מט בשני הצדדים במחיר די נמוך (160 ש"ח) ואמרו לי שהוא לגמרי מתאים (נדמה לי שזה טווין).
השאלות שלי הן
1. האם אפשר לבנות על זה שהסנדוויץ' סיני מיוצר לפי כל התקנים מבחינה בריאותית, כלומר דבקים שמשתמשים וכו'. לפחות טוב כמו הליבנה. זה מיועד להיות במיטת נוער ולא מתאים לי לקחת סיכון ולו הקטן ביותר לגבי זה גם אם במחיר של מספר מאות שקלים.
2. האם יש סיבה אחרת לא להשתמש בסנדוויץ הזה למטרה זו?
יניב
סופר משתמש
 
הודעות: 177
הצטרף: 16 מאי 2018, 17:35

Re: סוגי סנדוויץ'

הודעהעל ידי Alex Milch » 26 דצמבר 2018, 17:46

בוא נבהיר כמה דברים לאו דוקא לפי הסדר שאתה רשמת:

יש בארץ כיום 4 סוגים עיקריים של לבידים: אוקומה/גבון/אדום, ליבנה, קומבי/טווין וצפצפה בעוביים שונים.
הסוג הראשו נחשב להכי איכותי מסוגו (להבדיל מליבנה) רוב התוצרת היא סינית ברמות איכות שונות וחלק תוצרת אירופה, קל משקל.
הסוג השני האיכותי ביותר תוצרת סקנדינבית והמעט פחות תוצרת השכנים ממזרח להם, כבד למדי.
הסוג השלישי בנוי משכבות של ערב רב של סוגי עצים גם לא בצורה עקבית ובשל כך הסיכוי לעיוותים גבוה, משקל בינוני.
הסוג הרביעי, איכותי מאד, למיטב ידיעתי תוצרת איטליה, משקלו קל מן הסוג הראשון.

אתה יכול להסיק עכשיו שההנחה של " טוב לפחות כמו..." היא לא במקום ולא נכונה.

הציפוי הנפוץ ביותר לעבודות מיבנה פנימי הוא פורמייקת פנים/גב שהיא לבנה, מבריקה ובעובי 0.3-0.5 מ"מ. העלות שנקבת היא נכונה, 30 שקלים גליון הפורמייקה + 15 שקלים הדבקה במכבש חם. כל פורמייקה אחרת מגיעה לעובי של עד 1.2 מ"מ עפ"י עלות הגליון החל מכ-90 שקלים ועד מאות שקלים ואפילו 1500. במחיר של 120-170 שקלים לגליון יש מבחר עצום ואיכותי של פורמייקות. אני מניח שעכשיו ברור לך למה ההבדלים במחיר.

אינני מכיר את הלביד הסיני עם הציפוי הלבן מט.

הנחת העבודה היא שכל מה שמיובא לארץ באופן חוקי ורשמי עומד בתקנים של החומרים ממנו המוצר בנוי. דבקים על בסיס פורמלדהייד שהיו בשימוש בעבר אסורים לשימוש כיום.

אני מציע לך להשתמש בלביד אוקומה ובמיקרה של ציפוי בפורמייקה, רק דו-צדדי כדי להמנע כמה שיותר מעוגמת נפש. אגב, ציפוי בשני סוגי/מיני פורמייקה עשוי לגרום לעיוות.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש
 
הודעות: 4665
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 18:09
מיקום: חיפה

Re: סוגי סנדוויץ'

הודעהעל ידי יניב » 26 דצמבר 2018, 20:28

תודה על התשובה המפורטת!

1. מה כוונתך ב "הסוג הראשו נחשב להכי איכותי מסוגו (להבדיל מליבנה)"? כלומר אוקומה/גבון/אדום יותר טוב מליבנה? בכל מקום שהסתכלתי נאמר שליבנה הכי טוב.
2. צפצפה נחשב איכותי? חשבתי שהוא רך מאד ודווקא לא טוב.
3. מה שאתה אומר זה שאם הפלטה המוכנה בזול בלבן מט היא אוקומה אז זה בסדר אבל אם זה טווין עדיף לוותר וללכת על ציפוי לבן מבריק על אוקומה או ליבנה?
דרך אגב, לפלטה לבן מט הם קראו "לבן טאפ חוץ" (וזה ב 160 ש"ח עם ציפוי שני צדדים, אולי אומר לך משהו על איזה סוג סנדוויץ' זה יכול להיות?)
יכול להיות שזה ציפוי מלמין ולא פורמייקה? איך אני יכול לדעת?
4. גם רהיט שיש לי בבית יש לו בפנים פלטה לבן מט - האם ניתן לזהות איזה סוג לביד זה?
יניב
סופר משתמש
 
הודעות: 177
הצטרף: 16 מאי 2018, 17:35

Re: סוגי סנדוויץ'

הודעהעל ידי Alex Milch » 26 דצמבר 2018, 20:56

כן, תאורטית ליבנה נחשב לטוב יותר מאוקומה אבל הכל בערבון מוגבל. במדינות מתוקנות מבחינת עבודה עם עץ, יש סוגים שונים של לבידים מבחינת מספר ועובי השכבות לצורך מטרות שונות.
לפי-כך, בהתאם למה שיש בארץ צריך להתאים את סוג הלביד לסוג המוצר אותו תבנה. לכל אחד יש תכונות קושי, חוזק וקבלת גימור ברמה שונה.
לביד צפצפה - אכן רך אך ישר ויציב ויש להשתמש בו לפי השיקולים שרשמתי מעלה.
איך תדע שזה מלמין? קודם כל תשאל ובנוסף תוכל להבחין ע"י בחינה ממימד העובי. כל פורמייקה תיראה כפס שחור מן הצד ומלמין פשוט לא ייראה כי הוא כ"כ דק. אגב, זה יכול להיות גם ניר.
מה שיש לך בבית אני לא יודע, יכול להיות שזה בכלל שבבית או סיבית (MDF) בציפוי מלמין או ניר.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש
 
הודעות: 4665
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 18:09
מיקום: חיפה

Re: סוגי סנדוויץ'

הודעהעל ידי הרואה » 26 דצמבר 2018, 21:26

בדרך כלל סנדוויץ' שמיובא עם פורמייקה לבן מט משני הצדדים הוא צפצפה או טווין, מה שאני מכיר סביר מבחינת איכות, עמיד יותר לעיוות מאוקומה דו צדדי רגיל, כבד יותר, ועלול יותר להתפצל מברגים.
הרואה
סופר משתמש
 
הודעות: 1038
הצטרף: 27 אוקטובר 2015, 14:54
מיקום: כוכב יעקב - מועצה אזורית בנימין

Re: סוגי סנדוויץ'

הודעהעל ידי icemen » 28 דצמבר 2018, 17:08

הסנדביץ הכי טוב שאני מכיר נמצא בחיפה ברחוב שבתאי לוי.. ונקרא סנדביץ-בר.. מומלץ..!
icemen
סופר משתמש
 
הודעות: 1852
הצטרף: 30 מאי 2009, 22:49

Re: סוגי סנדוויץ'

הודעהעל ידי יניב » 28 דצמבר 2018, 18:08

במסגרת התענינותי בלבידים, צילמתי בבית מיני לבידים שמצאתי הן כפלטות והן כמוצרים מוגמרים.

האם תוכלו לעזור בזיהוי איזה סוג כל לביד ולהסביר איך מזהים?

בתמונה זו ארבע סוגי פלטות שמצאתי -
Plywood1-2MB.jpg


כאן יש דופן ותחתית של מגירה של שולחן כתיבה
Plywood2-2MB.jpg


כאן יש דופן ותחתית של מגירה ממיטה
Plywood3-2MB.jpg


כאן דופן ממגירה של שידה, מה שמוזר לי כאן זה שיש 12 שכבות והבנתי שתמיד יהיה מספר אי זוגי? כמו כן שתי השכבות באמצע אותו צבע. מה הרעיון?
Plywood4-2MB.jpg


תודה לעוזרים.
יניב
סופר משתמש
 
הודעות: 177
הצטרף: 16 מאי 2018, 17:35

Re: סוגי סנדוויץ'

הודעהעל ידי Pini Gold » 29 דצמבר 2018, 18:11

לגבי לבידם שבתמונות
יש צורך גם בתמונות המשטח ולאוו דוקא בחתכים.
רוב החתכים שבתמנות מעידות על מוצרים ברמות לא הכי גבוהות, החתך האחרון הוא בעצם צמד לבידים שהודבקו זה על גבי זה.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש
 
הודעות: 2818
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 12:17
מיקום: הרצליה

Re: סוגי סנדוויץ'

הודעהעל ידי Alex Milch » 29 דצמבר 2018, 18:16

תמונה ראשונה:

העליון - כנראה קומבי/טווין 20 מ"מ, בלי נדר...
מתחתיו - ליבנה/בירץ'
השניים התחתונים לא ניתנים לזינוי וודאי בעיקר בגלל חיתוך לא נקי.

תמונה שניה:

קומבי/טווין סיני

תמונה שלישית:

כנ"ל

תמונה רביעית:

ליבנה/בירץ' מודבק משתי שכבות של לביד 8 מ"מ
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש
 
הודעות: 4665
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 18:09
מיקום: חיפה


חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים