לא יודע כמה מכם מודעים לכך אך כפי שאביחי אמר בשרשור קודם יש מכולה של USADDRESS שתקועה לטענתם במכס למעלה מ50 יום ואספקת המוצרים מתעכבת בהתאם.
לי אישית אין במכולה זו ציוד, אך כל התנהלות הסיפור מטרידה אותי מאד מאחר ואני עושה הרבה (יחסית...) משלוחים דרך החברה הזו וחוסר השקיפות בפעולותיהם מטרידה אותי בלשון המעטה. למען הגילוי הנאות עד כה לא נתקלתי בבעיות של מעבר לכמה ימי איחור פה ושם אך זה זניח לעומת המצב של מי שיש לו סחורה במכולה הזו.
לפי מה שהבנתי, ויתקנו אותי מי שסחורתם תקועה במכס, לטענת USADDRESS המכס מעכב את המכולה מאחר וככל הנראה ניסו דרכה להבריח משהו לארץ (לא רואה סיבה אחרת לעכב בצורה כזו בעוד שמכולות שנכנסו לארץ אחריה כבר פורקו והסחורה הגיע אלינו). טענה זו תמוהה בעיני כי גם לו היה הדבר נכון, הרי שאין שום סיבה בעולם שהמכס יעכב את כל המכולה כל כך הרבה זמן. בזירות פשע מורכבות יותר לא נוהגים כך. אם מתבצע חלילה רצח בחניון והמשטרה סוגרת את המקום כמה זמן יחזיקו את המכונית שלי שחנתה שם "בת ערובה"??
לו היה הדבר כך ואכן הסחורה היתה מעוכבת במכס אני משוכנע כי USADDRESS היו מקבלים אישור מהמכס כי הסחורה שלהם מעוכבת/מוחרמת ואת האישור היו מעבירים אלינו, ברם, דבר כזה לא קרה ואנו אמורים להסתפק בתירוצים בטלפון ולא במידה מהימן ומתועד. אגב, מאחר וגם לכל חבילה במכולה יש תעודות יודעים בדיוק במכס למי מאיתנו הלקוחות הסופיים, היא שייכת, כך שגם לנו כלקוחות קצה יש עמדה מול המכס אם אכן שם העיכוב.
חוסר השקיפות בהתנהלות הזו מטריד. אנחנו שולחים יחד סחורות באלפי שקלים בחודש ואני חושב שמגיע לנו קצת יותר מידע וקצת הרבה יותר שקיפות ובטחון כי אנחנו שולחים את הסחורות שלנו בחברה אמינה ומקצועית.
אני חושב כי עד שלא נפנה יחד לUSADDRESS ונתבע לדעת מה קרה עם אותה מכולה שום דבר לא יזוז כי לקוח בודד קל להם "למרוח" או לזרוק לו פיצוי מגוכך של כמה דולרים זיכוי במשלוח הבא שיעשה, בעוד שיחד אנחנו כוח לא מבוטל ואם נפנה אליהם כפורום הם לא יוכלו להתעלם מטענותינו.
בנוסף, בשום מקום בתקנון שלהם הם לא מתחייבים על זמן האספקה, בשעתו היו אומרים 30 ימי עסקים, בחצי שנה האחרונה זה קפץ ל- 40 ימי עסקים ומי מבטיח שמחר זה לא יהיה 120 יום? בחוזה שלהם מולנו רב הנסתר על הגלוי, הם לא מתחייבים על דבר וחצי דבר ומסירים אחריות בצורה גורפת. ברור כי בבימ"ש אם וכאשר מישהו יגיע איתם לשם יקבע כי החוזה מקפח ולא חוקי בעליל, אך עד אז איש לא מבטיח לנו שאנחנו לא שמים את כספנו על קרן הצבי.
בשלב זה אני אישית חושש חשש אמיתי להמשיך להשתמש בשירות שלהם.
מה דעתכם? מי בעד להתאגד ולפעול למען אלו שסחורותיהם תקועות ולהמנע ממקרה עתידי בו כל אחד מאיתנו יכול להדפק באותו האופן?