שלום רב,
יש לי במטבח אי ועליו דלפק עץ עם גימור אלון
לצערי הונח עליו סיר חם שחרך מעט עם החלק העליון שלו...
איך אפשר לתקנו?
האם הוא בר תיקון?
המשטח די ארוך והכתם יחסית קטן אך בכל זאת בולט במרכזו...
אשמח לתגובתיכם.
תודה
חריכה של דלפק..
7 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חריכה של דלפק..שלום רב,
יש לי במטבח אי ועליו דלפק עץ עם גימור אלון לצערי הונח עליו סיר חם שחרך מעט עם החלק העליון שלו... איך אפשר לתקנו? האם הוא בר תיקון? המשטח די ארוך והכתם יחסית קטן אך בכל זאת בולט במרכזו... אשמח לתגובתיכם. תודה נערך לאחרונה על ידי לוגי בתאריך 29 אוקטובר 2018, 16:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: חריכה של דלפק..שלום רב,
מה הכוונה לגימור אלון? האם זה עץ מלא או מצופה פורניר או ציפוי אחר דמוי אלון כלשהו?
Re: חריכה של דלפק..אני מניחה שזה סוג של ציפוי...מסוג הדלפקים שמניחים במטבח ולא כשמעבירים יד יש תחושה של ציפוי ולא עץ מלא.
שפשפתי מעט עם ברזלית ונוצרו גרגירים קטנים...הפסקתי את השיוף כדי לא לגרום נזק נוסף.תודה על תגובתך
Re: חריכה של דלפק..חיפשת פתרונות ביוטיוב?
אני חושב שראיתי דברים כאלה. משתמשים בהרטבה ובחימום עם מגהץ. לא בטוח שאני צודק.
Re: חריכה של דלפק..שלום,
איני חושב שאפשר להחזיר מצב כזה לקדמותו, (מה עוד שלא צירפת כאן צילום). אני מבין שקשה לך להתעלם מה"כתם היחסית קטן"..., וזה "קופץ לך לעין" תמיד, כי את יודעת שזה נמצא שם. אולי אנשים אחרים לא יבחינו בכך... אני מציע לך מה שהייתי אומר לאשתי: תמצאי קרש חיתוך נאה וקטן, או מוצר דקורטיבי אחר, והניחי באופן קבוע על הכתם... אם אפשר - הייתי אפילו מדביק אותו שם, ולהבא - תזכרי שעץ עלול להישרף מסירים לוהטים... בברכה, איזי
Re: חריכה של דלפק..
השיטה שהזכרת -הרטבה וחימום עם מגהץ- עוזרת לתקן שקעים שנוצרו אחרי שהעץ קיבל מכה עם פטיש למשל. או לתיקון אזור שנמעך קצת כתוצאה מלחץ יתר מהקליבה. אך עד כמה שידוע לי אינה עוזרת לתיקון כוויות וכתמים. מה שזה עושה, זה שהאדים החמים חודרים לתוך הסיבים של העץ וגורמים להם להתרומם, ובכך "למלא" שוב את האזור שנפגע. טוב שהזכרת את השיטה הנ"ל, זה עשוי להעשיר את מי שעוד לא שמע עליה ואם כבר מדברים על תיקונים, אני מצרף כאן שני סרטונים טובים בנושא: (מצטער שזה לא עונה על השאלה המקורית) Fixing Common Dings and Dents - Paul Sellers Fixing Common Woodworking Mistakes - The Wood Whisperer המשך נעים.
Re: חריכה של דלפק..תודה לכל המגיבים...
ניסיתי את עניין המגהץ לא ממש עזר... החלטתי לשייף מעט אז עכשיו יש הבדלי צבע... האם ניתן לצבוע את הדלפק ואם כן באיזה סוג צבע? הייתי מעדיפה לצבוע רק את הכתם שכרגע בהיר יותר... לכל התוהים...הייתי מזמינה את הנגר שיצר את המטבח אך לצערי הוא ממש לא עמד ביעדי אספקה ועיכב עבודה למשך תקופה ארוכה והבטחתי לעצמי שלא אשתמש בשירותיו שוב... בכל מקרה יש בעברי ניסיון בצביעה הרכבה ריפוד וחידוש רהיטים לכן אשמח לעשות זאת בעצמי אם אוכל. תודה על עזרתכם.
7 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־12 אורחים | |||||