זה אורן?
נראה טוב.... איך המגע?
תחליף ל Wipe On Poly
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: תחליף ל Wipe On Polyזה אורן?
נראה טוב.... איך המגע?
Re: תחליף ל Wipe On Polyדילול 1:1??? דללת את המוצקים שבחומר לרמה של חוסר יעילות מוחלט כמעט....
גם לא ברור לי מדוע אתה מעדיף לעבוד עם טרפנטין במקום מים? לקה אקרילית על בסיס מים ניתנת להשמה עם מטלית או חתיכת ספוג רחצה... בנוסף, לא קשה בכלל לנקות מברשת לאחר לקה על בסיס מים באמצעות מים וסבון כלים... אם אתה ממש עצלן, עטוף את המברשת עם שקית "ניילון" או ניילון נצמד והכנס למקפיא עד השימוש הבא...ולא, אין צורך לרחוץ לפני זה. Alex the Cheesepenter
Re: תחליף ל Wipe On Poly
אכן אורן. זה לא איזה רהיט אקזוטי אני לא בטוח שאני מבין את השאלה השניה.. כרגע זה עוד מתייבש, אז.. רטוב?
Re: תחליף ל Wipe On Polyבנוסף, אשמח לקצת פירוט על התהליך- איך יישמת את הפיניש, האם שייפת בין השכבות, כמה שכבות וכו'....
תודה
תודה על התגובה. הדילול ביחס הזה נעשה בעקבות מספר סרטונים ביו-טיוב שהראו תוצאות טובות עם רמת הדילול הזו ואף למעלה מזה. אבל זה היה ניסיון ובאמת יצא דליל מידי לדעתי. בסופו של דבר הוספתי עוד קצת מהלכה (אז היחס הוא אולי 65/35) ובנתיים אני מרוצה מהתוצאה. הסיבה שלא השתמשתי בבסיס מים היא מכיוון שרציתי את המראה של גימור שמן - חם יותר וצהבהב ולא רציתי להתחיל לנסות לכות צבעוניות.. בעבר כשגימרתי אורן עם לכה על בסיס מים התוצאה היתה חיוורת מידי בעיני. הניקוי באמת היה תענוג.
שמן טיק מוכרים בארץ לפחות כמה שנים, שמן דני שלהם ראיתי לפני שנה במ.נ.מ כפר סבא, מניסוי קל לא ברמה של ראסטין שנמכר אצל ורשבסקי, אבל מגיע בגוונים שונים.
Re: תחליף ל Wipe On Polyיש לבלנשון לכה פוליאוריטן שאני ממש מרוצה ממנה. זה מוצר שמיועד בעיקרון לפודסטים של מדרגות כך שהיא מיועדת לעמוד בשחיקה גבוהה. היא מייושמת רק במברשת וזו גם הסיבה שאני משתמש בה. הסדנה הקטנה שלי היא מקום פתוח (רוח מעט אבק וכו') ואין לי קומפרסור או יכולת לרסס. השתמשתי בה מספר פעמים גם אופקי וגם הרהיטים מורכבים והיא נותנת אחלה גימור וכמעט ולא משנה בכלל את הגוון של העץ. בפעם האחרונה שהשתמשתי בה, ביד האחרונה ניגבתי את המשטח גם עם בד, בערך עשרים דקות אחרי המריחה ואין סימנים כלל. מצרף תמונה של מה שעשיתי.. הלכה גם על הרגליים ואין סימנים. מה שחשוב זה למרוח מעט ועוד בכל יד ואחרי שנמצאים את המשטח בשכבה דקה מאוד אז לתת החלקה עם המברשת לאורך המשטח בכיוון הסיבים בלי עצירה באמצע ככל הניתן. ככל שהתנועה רחבה יותר טוב יותר
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־3 אורחים | |||||