חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אחסון צבע

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

אחסון צבע

הודעהעל ידי מאור.ישראלי » 30 אוקטובר 2017, 19:34

שלום,
לאחרונה רכשתי כמה מיכלי 4.5 ליטר של צבע.
העבודה איתם פחות נוחה מאשר עם פחית קטנה, הצבעים מבוססים ממס, למה הייתם ממליצים להעביר כמות קטנה של צבע?
זה אפשרי במיכל קטן מפלסטיק, או שהוא ימס אחרי כמה זמן?
יש למישהו שיטה איך להעביר את הצבע למיכל קטן בלי שישפך הרבה ממנו?
תודה רבה וערב טוב
מאור.ישראלי
משתמש ותיק

Re: אחסון צבע

הודעהעל ידי Se7eN » 30 אוקטובר 2017, 23:11

צנצנת זכוכית תמיד טוב
אפשר להעביר עם כפית/כף חד פעמית או אפילו כוס פלסטיק
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 31 אוקטובר 2017, 08:17

לא רשמת את סוג הממיס של הצבע ולא את סוג כלי הפלסטיק אליו רצונך להעביר...נסה ובדוק.
אתה נשמע כ"כ חסר אונים בשאלותיך ו"נפלת" לאותה קבוצת אנשים שקודם קונים/עושים וא"כ שואלים מה ואיך...למזלך, גם נפלת לקבוצה של אנשים (כאן) שבסופו של דבר יעזרו לך במציאת פפתרון כמעט לכל בעיה.
יש לי רעיון מבוסס נסיון רב להעביר צבע ממיכל גדול למיכלים קטנים יותר באמצעות משפך, שיטה שמתאימה לכל סוגי הנוזלים שאנחנו משתמשים ביום-יום.

מה שהכי חשוב, במיוחד לגבי מיכלים שנפתחו, קטנים כגדולים, לשים יריעת פוליאטילן (המכונה ניילון) בין הכלי למיכסה, לסגור היטב ולהניח "על הראש", כלומר על המיכסה. בצורה זו נמנעת כניסת אויר/חמצן לכלי, דבר שגורם להתייבשות וקלקול הצבע.

עוד דבר, אני מניח שיש לך סיבה לקנית כמויות גדולות של צבע עם ממיס...שקול מעבר לצבעים/לקות על בסיס מים.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי מאור.ישראלי » 31 אוקטובר 2017, 14:19

Alex Milch כתב:לא רשמת את סוג הממיס של הצבע ולא את סוג כלי הפלסטיק אליו רצונך להעביר...נסה ובדוק.
אתה נשמע כ"כ חסר אונים בשאלותיך ו"נפלת" לאותה קבוצת אנשים שקודם קונים/עושים וא"כ שואלים מה ואיך...למזלך, גם נפלת לקבוצה של אנשים (כאן) שבסופו של דבר יעזרו לך במציאת פפתרון כמעט לכל בעיה.
יש לי רעיון מבוסס נסיון רב להעביר צבע ממיכל גדול למיכלים קטנים יותר באמצעות משפך, שיטה שמתאימה לכל סוגי הנוזלים שאנחנו משתמשים ביום-יום.

מה שהכי חשוב, במיוחד לגבי מיכלים שנפתחו, קטנים כגדולים, לשים יריעת פוליאטילן (המכונה ניילון) בין הכלי למיכסה, לסגור היטב ולהניח "על הראש", כלומר על המיכסה. בצורה זו נמנעת כניסת אויר/חמצן לכלי, דבר שגורם להתייבשות וקלקול הצבע.

עוד דבר, אני מניח שיש לך סיבה לקנית כמויות גדולות של צבע עם ממיס...שקול מעבר לצבעים/לקות על בסיס מים.

זה על בסיס טרפנטין (ורנית של טמבור)
אגב תודה על הטיפ של האחסון, כבר קרה לי פעם שהמיכל התייבש לי.
אפשר לשים גם שקית ניילון של סופר או שהיא דקה מדי?
מאור.ישראלי
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 31 אוקטובר 2017, 15:16

אתה יכול להעביר לכלי פלסטיק, טרפנטין זה נפט מזוקק יותר וגם את הטקפנטין מוכרים בבקבוקי פלסטיק.
אתה יכול להשתמש בשקית של סופר, שים בשתי שכבות שלא יקרע...
עבור לצבעים על בסיס מים!
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי מאור.ישראלי » 31 אוקטובר 2017, 16:23

Alex Milch כתב:

אתה יכול להעביר לכלי פלסטיק, טרפנטין זה נפט מזוקק יותר וגם את הטקפנטין מוכרים בבקבוקי פלסטיק.
עבור לצבעים על בסיס מים!

תודה על התשובות והטיפים, עזרת לי המון!
אגב מה זה משנה על בסיס מה הצבע? לפי מה שהבנתי צבע על בסיס ממס עמיד יותר לתנאי חוץ
מאור.ישראלי
משתמש ותיק

הודעהעל ידי קוקו » 31 אוקטובר 2017, 23:48

על כל מיכל מפלסטיק יהיה כתוב למטה ממה הוא עשוי, בדרך ככלל זה מספר בתוך משולש ... אתה רוצה לחפש את המיכלים שכתוב עליהם 2 ו/או HDPE זה פלסטיק שעמיד לנפט/בנזין/שמן וכו' ... כדאי להימנע מ LDPE עם סימון 1 - זה פלסטיק שימס (רוב בקבוקי המשקה)
קוקו
סופר משתמש

הודעהעל ידי hank » 04 נובמבר 2017, 20:01

מאור.ישראלי כתב:
Alex Milch כתב:

עבור לצבעים על בסיס מים!

תודה על התשובות והטיפים, עזרת לי המון!
אגב מה זה משנה על בסיס מה הצבע? לפי מה שהבנתי צבע על בסיס ממס עמיד יותר לתנאי חוץ

הרבה יותר קל לעבוד עם צבע על בסיס מים, גם מתייבש יותר מהר. אולם, לשימוש חוץ, אני מבין שעידף על על הבסיס ממיסים. לא כל הצבעים על בסיס ממיסים שווים. לפני כמה חודשים שאלתי שאלה דומה. אלכס כיוון אותי לכמה חברות חוץ מתמבור (ורנית): Icro - גולד פירזול (היבואנים), Adler - באמצעות "אחים יונס". קיבלתי את עצותו. אני עדיין לא יכול להעיד על תוצאות (עברו רק 3-4 חודשים), אבל קיבלתי הסבר שבהחלט שיכנע. בהצלחה.
hank
סופר משתמש

הודעהעל ידי מאור.ישראלי » 09 נובמבר 2017, 20:56

קוקו כתב:על כל מיכל מפלסטיק יהיה כתוב למטה ממה הוא עשוי, בדרך ככלל זה מספר בתוך משולש ... אתה רוצה לחפש את המיכלים שכתוב עליהם 2 ו/או HDPE זה פלסטיק שעמיד לנפט/בנזין/שמן וכו' ... כדאי להימנע מ LDPE עם סימון 1 - זה פלסטיק שימס (רוב בקבוקי המשקה)

אפשר להשתמש בפלסטיק 5?
כי רוב קופסאות האוכל האטומות הן פלסטיק מספר 5
מאור.ישראלי
משתמש ותיק

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־7 אורחים