חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אתר למכירת המוצרים שלנו.

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: אודי חיזקת את מחשבותי

הודעהעל ידי harel » 30 מרץ 2008, 00:21

שלא ישתמע מדבריי שאני בא להרפות את ידיו של רביב. היוזמה ברוכה ומתאימה לי ביותר! שאלות המיסוי אינן כל כך רלוונטיות באם האתר משמש פלטפורמה להצגת העבודות וקישור ליוצר, איש איש ושיקוליו והסיכונים שמוכן או לא מוכן לקחת על עצמו. תמיד קיימת האופציה לפתוח תיק על שם מישהו מבני המשפחה ועוד פתרונות יצירתיים שכן הופכות את ההכנסה מהתחביב שלנו לראויה וכדאית. אך, באם הכוונה שהמכירה תתבצע מול האתר ישירות הרי שהאתר צריך לקנות מאיתנו את הסחורה ואז למכור ללקוח שהזמין מאחר וזו הדרך היחידה החוקית להשתמש בעוסק מורשה של רביב למיטב הבנתי ואז אני בספק כמה העסק משתלם ליוצר וזאת מעבר לשיקולים של ייצור מלאי זמין למשלוח ושאר שיקולים טכניים.
כך שאני בוחר להמתין להבהרות מרביב, דוגמא של תצורת האתר שיבנה או שבנה ואז אוכל להתייחס בחפץ לב.
בהערת אגב אספר כי בעקבות תמונות שפרסמתי באלבום העבודות שלי בתפוז פנו אלי בשעתו 2 חנויות שהביעו עניין לקנות ממני עבודות אך המחירים שהסכימו לשלם היו כאלה שלא ידעתי אם לצחוק או לבכות. אם פאזל הכי פשוט נמכר לצרכן נניח ב- 100 ש"ח החנות רוצה לקבל אותו סביב ה- 40ש"ח לפני מע"מ ולפעמים פחות מזה כך שאם לא מדובר במכירה ישירות לצרכן סופי לא זו בלבד שאין לנו רווח - אנחנו מפסידים.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: אודי חיזקת את מחשבותי

הודעהעל ידי Alex Milch » 30 מרץ 2008, 07:31

הראל,
WELLCOME TO THE CLUB-קלעת בול למספרים,במיוחד לגבי קניונים.
עסקתי בעברי ביצור ושיווק סיטונאי,של מוצרי נוי,פרטי עיצוב שימושיים וריהוט משלים תחת מותג "אדמה",אולי יש כאלה שמכירים/זוכרים.
להגיד שמפסידים,זה לא יהיה אמיתי,מתעשרים,גם לא אמיתי.כל זה כולל גזירת קופון ע"י סוכני שיווק ומכירות בכל הארץ.נכון,היו מוצרים שלא הגיעו לשוק מחוסר כדאיות.
הגישה של "מההה,אני עושה בעבודת יד,מה הם חושבים שיקבלו בחינם?הם רוצים להרוויח הכי הרבה?",וכו',נגעה גם בי.אגב,כתבתי את זה עם גבות מכווצות ושפתיים מעוקמות כלפי מטה :evil: .
בכל מקרה,כל אחד יעשה בסופו של יום את שיקולי הכידאיות שלו.
להערתו של ישראל (סבא ג'קסון),אני שמח להגיד שעקב סגנון העבודה שלנו,כמעט ואינני נתון ל"לחצי" לקוחות,אלא ההיפך הוא הנכון,לא שאני לוחץ חלילה,חוות דעתי והמלצתי מצופה.כן,זה המקרה היותר טוב.חייב להוסיף שכ-90% מעבודותי אני אוהב לבצע כאילו שזה פריט שאני בחרתי לביתי,וזאת אכן פריבילגיה גדולה.
במסגרת המילים האחרונות מעלה,אני רוצה לציין לא לשכוח את אפקט האגו המלוטף-"אני עשיתי,מישהו רוצה את זה וגם מוכן לשלם עבורו".אחרי זה הולכים לישון טוב,לפחות בהתחלה,אחרי זה באות הדאגות(יש גם חיוביות).
בהצלחה לבוחרים בדרך הזאת.

אלכס
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: אתר למכירת המוצרים שלנו.

הודעהעל ידי Raviv » 30 מרץ 2008, 10:42

המטרה כל כך פשוטה ואתם כל כך "מסבכים" את העניין.
אז ככה .... זה מאוד פשוט,האתר שלי העסק שלי הקבלות החשבוניות שלי .
מי שרוצה למכור באתר אז אני קונה ממכם את המוצר ומוכר אותו ללקוח הסופי,למי שיש עסק עצמאי (מורשה פטור) מה טוב למי שלא,זה השיקול שלכם,האתר לא מפרסם את שם היוצר ומאיפה המוצר מגיע.
זה היה בקיצור ומי שמעוניין בעוד פרטים יכול לפנות אלי ואני יסביר בדיוק ואז לא יהיה ערפל,מעונן חלקית וגשום.....

בהצלחה לכולם.
Raviv
סופר משתמש

הודעהעל ידי harel » 30 מרץ 2008, 21:04

היי רביב, תשמע, אם אתה רוצה להקים מיזם כזה זה רעיון נפלא, אבל, אני חושב שזה מצריך חשיבה עמוקה יותר מכמה שורות פה ותגובות לאקוניות מצידך. דווקא הדיון פה ורעיונות החברים יכולים לתרום ולסייע להקמת מיזם שיהיה גם פעיל וגם מתגמל את כל המעורבים. אעלה מס' נקודות לדיון ובוא נראה לאן הרוח נושבת מבחינת התגובות של האנשים ומה דעתך בנושאים הבאים:

1. חוקיות - אם אתה עוסק מורשה אתה בטח יודע שכדי לקנות ממי מאיתנו משהו אתה צריך שמי שמוכר לך יתן לך חשבונית אז כבר האתר לא אקטואלי לרבים מהחברים פה שאין להם את האופצייה. יש לך רעיון להתמודד עם בעיה שכזו?

2. תמחור - אחזור שוב לדוגמה של מוצר שאני מעריך אותו בסכום של 100 ש"ח כולל מע"מ לצרכן, בכמה אתה רוצה שאמכור לך אותו? מה היחס? מה הרווח של האתר?

3. זכויות יוצרים - כתבת "האתר לא מפרסם את שם היוצר ומאיפה המוצר מגיע" למה? נשמע רע...למרות שאני לא תמים והבנתי את המטרה.

4. אספקה - לקוח מזמין באתר מוצר אתה מחוייב מן הסתם לאספקה תוך 7- 14 יום, זה סביר שהמוכר שהוא חובב ולא עוסק רק בזה ייצר את המוצר שהלקוח שילם עליו, יעביר אליך ואתה ללקוח בפרק זמן זה או שאתה רוצה ליצור מלאי אצלך או שמי שמעלה מוצר לאתר שלך יחזיק מלאי של אותו הדגם על מנת לעמוד בזמן אספקה סביר?

אני בטוח שחשבת על הדברים ויש לך תשובות. אני גם בטוח שזה מעניין את כולם וחושב שדווקא פה המקום לדון בכך. תודה מראש.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

מציע להעביר נושא זה לאגף "הכל דיבורים"

הודעהעל ידי Pini Gold » 31 מרץ 2008, 08:20

זה נושא שמעניין מן הסתם את כל הרבדים. לכן, "הכל דיבורים" היא הפינה הראויה לכך.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

ואני הייתי בטוח שהצעתך נובעת מהסיבה שנושא זה כולו דיבורים

הודעהעל ידי yossi » 31 מרץ 2008, 09:09

באויר.
מן הסתם אנחנו (רובינו)חובבים המנגרים להנאת הנשמה ופרנסתנו אינה תלויה בעץ
כמוני כג'קסון. נותן מתנות ונהנה מהעשיה
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Raviv » 31 מרץ 2008, 09:17

אז יש לי כמה תשובות לשאלות:

1. תמחור המוצרים,כל אחד יעשה את החשבון של אותו מוצר לפי מה שנראה לו כלומר לפי הזמן שהושקע במוצר החומרים וכו'....
התוספת באתר יהיה של עוד כ25% (מע"מ הוצאות כ.אשראי וכו')
התמחור צריך להיות כזה שיהיה כדאי ללקוח לקנות את המוצר אחרת המוצר יהיה באתר אבל לא יהיה לו קונים

2.זכויות יוצרים,מי שנותן אישור לכך יהיה שמו ומספר הטלפון שלו מופיע במוצר,ומי שלא מעוניין אז לא יהיה רשום.

3.אספקה ללקוח,הכוונה היא למכור מוצרים שקיימים אצלכם ולא יצור בכמויות כמובן מי שיכול יבורך) כל אחד יגדיר לי מה יש לו וכמה ואני מגדיר את זה באתר לפי כמות מלאי,כלומר יש למישהו ספסל אחד והספסל הזה נמכר ללקוח איקס באותו הרגע ובאופן אטומטי זה יורד מהאתר עד הודעה חדשה.
בעניין משלוח במוצר יש אפשרות להביא אלי את המוצר ואני שולח אותו ללקוח והאפשרות השניה זה שאתם שולחים ישירות את המוצר וכמובן הלקוח משלם את עלות המשלוח.
כל אחד יכול להגדיר את זמן המשלוח,זמן המשלוח יהיה באתר והלקוח יבחר אם זה מתאים לו .

4.בעניין החוקיות זאת שאלה מורכבת מאוד וקיבלתי אין ספור תשובות יש כאלה שאומרים שבגלל שזה תחביב ולא פרנסה אז מותר למכור עד סכום מסוים ויש כאלה שטוענים אחרת,כאן לדעתי כל אחד צריך לבדוק למי שיש חשבוניות אז אין בעיה למי שאין אז אתם צרכים לבדוק,כאן אני אומר שכל אחד יעשה מה שהוא חושב,אני לא אומר ככה או אחרת וזאת בגלל התשובות הרבות שקיבלתי ממספר רואי חשבון.

אני בטוח שיהיה לכם עוד שאלות ואשמח לענות על כולם,רק שיהיה סבלנות כי שוב זאת לא העבודה העיקרית שלי ואני משתדל לעשות את זה על הצד הטוב ביותר וכמובן שיהיה טוב לכולנו.

יום טוב לכולם
Raviv
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־10 אורחים