חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אגרטל עץ קוני

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

אגרטל עץ קוני

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 11 מרץ 2008, 20:21

אתגרתי את עצמי באגרטל קוני בנוי משמונה מקטעים. את הסיפור התחלתי כרגיל במשטח עץ דייר רחוב - וכל היתר בצילומים הבאים.
קבצים מצורפים
אגרטל - TAPER JIG.jpg
מכיוון שמדובר באגרטל עשוי משמונה יחידות, שכל אחת מהן רחבה למעלה וצרה יותר למטה (כדי ליצור את הקונוס) בניסור אחד צריך לנסר בהטייה של 22.5 מעלות כדי ליצור מתומן, ושל בערך 2 מעלות באמצעות TAPER JIG הנראה בתמונה כדי ליצור את הירידה מהבסיס הגדול לבסיס הקטן.
אגרטל  הכנה ללמלות.jpg
את שמונה המקטעים חיברתי באמצעות למלות, שתיים בכל חיבור. כאן רואים את ההכנה ללמלות. בזמן הכנת הנקב ללמלה, צריך להטות את הבסיס של המכשיר ב-22.5 מעלות - כדי שבעת החיבור, הלמלה השטוחה תיכנס היטב לשני המקטעים השכנים. בלי הטייה כזו, לא תישמר הזווית בין המקטעים.
אגרטל סד קיבוע.jpg
כדי שיהיה קל להצמיד את כל החלקים באמצעות הכליבות, הכנתי "סד קיבוע" מדיקט 6 מ"מ, שגודלו קצת פחות מן הגודל המקסימלי של המתומן. אחרי ההדבקה, ולפני הכליבה הלבשתי את הסד על החלקים כדי שלא יזוזו. במחשבה לאחור, הייתי מכין עוד סד אחד כזה.
אגרטל ארבעה חלקים מחוברים.jpg
ארבעה מתוך שמונת המקטעים כבר מחוברים, ואפשר לראות את מקום הלמלות. אמצתי משהו שראיתי בערוץ נגרות באינטרנט, ובמקום למרוח דבק "כמו חוראני" באצבעות - השתמשתי במברשת צבע של חצי אינצ'. עולם אחר בשקל אחד!
אגרטל כמעט סגור.jpg
המתומן כמעט סגור - עוד שני מקטעים ואפשר להפעיל את הכליבות.
אגרטל עם הכליבות.jpg
כיוון שהמדובר במתומן, נוח מאוד לכלוב את המקטעים השונים בזוגות. הבלגן מסביב - לא שייך לעסק...
אגרטל עומד לפני שיוף.jpg
הוספתי עיגול עץ בקוטר הפנימי של תחתית האגרטל - וזהו, הבחור עומד.
מה שהיה לי חשוב במיוחד היה לבחון את היכולת של ניסור משולב בשני שיפועים - וזה הצליח.

עכשיו הגיע הקטע הפחות מעניין של הצביעה, ואני אנדנד לפיני שייתן לי שיעור פרטי.
נערך לאחרונה על ידי Yair Feldmann בתאריך 12 מרץ 2008, 03:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

חזק חזק

הודעהעל ידי Pini Gold » 12 מרץ 2008, 00:03

הרעיון, הצגת השלבים והביצוע 10. אין ספק שהמבנה שנוצר חזק מאוד ויחזיק איזה 300 שנה.
יש הגורסים שניתן להדביק ללא ביסקויטים הואיל ובהקצעה מדוייקת ניתן להגיע להצמדה טובה מאוד.

בקשר לתגמיר - קטונתי אך אשמח לחלוק רעיונות.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

למלות

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 19 מרץ 2008, 01:02

השימוש בלמלות נועד לא כל כך לחזק את המבנה (כי כמו שאתה אומר בהדבקת המקטעים די והותר) אלא בעיקר כדי להחזיק את כל העסק ביחד בזמן הכליבה, בלי "בריחה" של המקטעים. באגרטל מתומן אחר שעשיתי בעבר, בלי למלות, התהליך הזה היה הרבה פחות פשוט.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים