על ידי Elisha Dvir » 17 אוגוסט 2012, 00:16
תיב"מ (תיכנון בעזרת מחשב. תרגום של CAD - Computer Aid Design) הוא שם התחום. יש בתחום הזה אלפי כלי תוכנה.
אשרה
למרות שהטענות אותן העלו חלק מהמשתתפים ('הכלי הזה לא מחליף ידע' ו'במילא תצטרכי מומחה שיתן לך אישורים') נכונות, אני מציע לך לא להרתע ואני מבקש לעודד אותך לעשות מאמץ וללמוד כלי כזה. את לא מאמינה כמה הוא עוזר לי. אני חושב שאחרי הרדיו, זה העזר הכי חשוב שבו אני משתמש.
זאת משום שאת כל הפרוייקטים שלי אני בונה רק פעם אחת. רק בסיום הפרוייקט, יש לי מושג איך הייתי צריך לעשות אותו מלכתחילה. דהיינו - בפעם השניה הייתי חוסך את מרבית הטעויות. והטעויות האלה גוזלות זמן ובדרך כלל גם כסף. התיכנון בתיב"מ מאפשר לי מעין 'הרצה' שבמהלכה אני רואה המון דברים שנעלמו מעיני כשחשבתי על הפרוייקט באופן מופשט.
בנוסף, הכלי הזה מאפשר לך לחלוק את התכנון שלך עם אנשים נוספים. למרבית התוכנות יש גם אפשרויות Render (הדמיה ראליסטית) טובות עד כדי כך שלפעמים נדמה לך שאת מביטה על צילום. אני עושה בזה שימוש בעיקר כשאני מבקש את עצתם של אנשים. במקרים רבים אני מתייעץ עם בוריס -שכני, שהוא מהנדס אזרחי ומומחה לקונסטרוקציה ובטון. אם, כמו שהתרשמתי, גם את תצטרכי להציג את רעיונותיך לאנשים אחרים לפני הביצוע, לכלי מהסוג הזה אין תחליף.
מעבר לכל זה, אני שואב הנאה אמיתית גם מהתכנון. גיליתי שתוכנת התיב"מ היא עזר יצירתי חשוב מאין כמותו. היא מאפשרת לי לנסות (ולפעמים ממש להתפרע) מבלי לשלם את מחיר החומר והטעויות.
אני קיוויתי שבמקום לרפות את ידיך, המשתתפים בדיון הזה (אלה שנעזרים בתיב"מ) יציעו לך כלי תוכנה קונקרטיים שיתאימו לצרכים וליכולות שלך.
כאמור, אני עובד עם Solidworks. אני ממליץ עליו בחום - למרות שזהו כלי כבד למקצוענים (אני חושב שהוא הכלי הכי פופולרי בתחום התכנון המכני). אני התאהבתי בו במבט ראשון (זאת להבדיל מה-Sketch של גוגל, אותו תיעבתי למרות הפופולריות שלו וההמלצות החמות שקיבלתי מחבר שאני ממש מעריך). אם תבחרי בכלי הזה, אשמח לעזור לך במציאת חומרי הדרכה ותרגילי אימון במרשתת.
אבל אני מזמין אותך לברר אפשרויות אחרות לפני שאת משקיעה זמן בלימוד כלי תכנון.